עבור לתוכן

בעיה - בחירת מערכת הפעלה בעת העלאת המחשב

Featured Replies

פורסם

שלום,

במצב נורמלי ורגיל, כאשר קיימות 2 מערכות הפעלה על מחשב אחד, צריך להתקבל מסך שבו ניתן לבחור איזה מערכת הפעלה רוצי להפעיל.

התקנתי על 2 כוננים שונים 2 מערכות הפעלה:

1. על כונן SATA את XP PRO SP2

2. על הכונן השני (IDE) את VISTA

כאשר אני מעלה את המחשב, אוטומטית עולה לי ה-VISTA ללא אפשרות של בחירה.

מה ניתן לעשות, כדי להגיע למצב של התפריט הנ"ל ?

פורסם

אם 2 ההקנות היו על אותו דיסק היה לך את התפריט.

בכל מקרה, אתה יכול לעשות כזה דבר: אם עולה לך הויסטה אוטומטית אז לך לכונן שבו הוא מותקן וחפש בתיקיה הראשית בכונן את הקובץ boot.ini, אם הוא לא נמצא אז בהגדרות תיקיה תגיד לו להציג קבצי מערכת מוגנים ואז הוא יופיע. אני אראה לך את תכולת הקובץ אצלי בשביל להסביר איך זה עובד:

[boot loader]
timeout=1
default=multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

timeout - כמה זמן להציג את מסך הבחירה, אם לא נבחר כלום בזמן הזה תעלה המערכת שבברירת המחדל.

default - הגדרת מערכת ברירת המחדל. צריך להגדיר את הדיסקים ואת ספריית ההתקנה (פרטים בסוף)

מתחת ל-operating systems יש את ההגדרות של המערכות המוגדרות. בגלל שאצלך כל התקנה של חלונות מכירה רק את עצמה תופיע לך רק שורה אחת שתהיה זהה לשורה ב-default. מה שאתה צריך לעשות זה להוסיף שורה למטה עם פרטי המערכת השניה. לדוגמה אם תסתכל אצלי תראה שיש לי 2 התקנות של XP שבכלל יושבות ב-2 דיסקים שונים.

איך אתה יודע את פרטי המערכת השניה? זה אתה כבר צריך לשחק אצלך לפי סדר הכוננים שיש לך. יכול להיות שויסטה מכיר את הכונן שעליו הוא מותקן ככונן הראשון ו-XP יכיר אותו כשני, אז זה יהיה ניסוי וטעיה.

אני אצא מנקודת הנחה שאתה עורך את הקובץ דרך ויסטה ותופיע לך שורה כזאת:

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows Vista" /noexecute=optin /fastdetect

אל תקח את זה מילה במילה כי אין לי ויסטה. שים לב שדיסק מס' 0 זה בעצם הדיסק הראשון בסדר. עכשיו בוא נגיד ש-XP מותקן בכונן השני, במקרה כזה אתה צריך להוסיף שורה כזאת:

multi(0)disk(0)rdisk(1])partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /noexecute=optin /fastdetect

שים לב לשינוי: 1 במקום 0.

כמובן שאם מבחינת ויסטה XP נמצא בכונן השלישי למשל אז אתה צריך לכתוב 2 במקום 1.

אם יש לך כונן אחד שמחולק ל-2 פרטישנים ולא 2 כוננים שונים פיזית אז אתה צריך לכתוב ככה:

rdisk(0)partition(2)

בסוף כמובן לערוך את אותו קובץ גם להתקנה השניה (הקובץ יהיה בכונן אחר).

אני מקווה שהבנת בגדול מה צריך לעשות, אני אחזור ואגיד שזה ניסוי וטעיה, בסוף אתה תמצא את ההגדרות שעובדות.

פורסם
  • מחבר

הבעיה היא שב-VISTA אני לא מוצא את BOOT.INI, יכול להיות שהם שינו את השם ?

פורסם

שינית את הגדרות התיקיה כך שיוצגו כל הקבצים המוסתרים וקבצי המערכת המוגנים?

פורסם
  • מחבר

כן..[br]פורסם בתאריך: 16.02.2007 בשעה 22:11:49

אני לא מאמין אבל הצלחתי !!!!

שיניתי את סדר הזיהוי של הדיסקים ב-bios + ביטלתי את הזיהוי האוטומטי.

בנוסף נכנסתי ל-boot.ini של ה-XP ושניתי את זה כמו שאמרת וזה עובד כמו גדול !!!!!

תודה !!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים