עבור לתוכן

בעיה במחשב שנקנה השבוע - המחשב לא עובר POST ולא מראה תמונה

Featured Replies

פורסם

השבוע קניתי מחשב, החלקים הגיעו ביום שלישי, ואת המחשב הרכבתי ביום רביעי, כאשר הפעלתי איתו ב11:30 בלילה כדי להתקין עליו מערכת הפעלה.

אתמול (יום חמישי), העולם החליט שהוא שונא אותי והחליט להגיד למחשב שלי להפסיק לעבוד. אני משחק ב Rainbow Six Vegas להנאתי, כאשר לפתע (בסביבות 11 בלילה) הסאונד נתקע, התמונה של המסך נעלמה, ובמקומה הופיעו מלבן אחד כחול בחצי התחתון של המסך, והשאר שחור. תמונה זו נעלמה אחרי פחות משניה. מבדיקה מהירה, המחשב עדיין פעם אבל אין לי מושג אם הוא עשה ריסטרט כי האוזניות היו עליי.

מכאן מאילך, כל פעם שהפעלתי את המחשב, לפעמים ה"ביפ" של ה POST נשמע ולפעמים לא, אבל המחשב לא עובר את ה POST ולא עובר למערכת הפעלה (מכיוון שהמנורה של המחשב שלי בראוטר כבוייה). לא רק זאת, אבל המסך של המחשב נשאר סגור ולא מראה ולא תמונה אחת. ניסינו להחליף מסך, אך זה לא עוזר, והמסך המקורי עובר במחשב אחר ששייך לאחותי ללא כל בעיה או שגיאה.

המפרט של המחשב:

asus P5b Deluxe, Intel Core 2 Dou E6400, ASUS EN8800GTS/640MB, 1x2GB DDR2 Twinmos. השתמשנו במתאם לכרטיס מסך, וגם ניסינו להחליף אותו (לא שזה משנה כי גם ככה לפעמים ה"ביפ" של הביוס לא נשמע, מה שמראה על בעיית חומרה)

לא רק זאת, אבל יש לי גם ספק Enermax Liberty 500W מ IQPC. ולא, לא עשיתי שום OC בשום חלק של המחשב...

אז מה לדעתכם הבעיה והאם יש דרך לפתור זאת בבית לפני יום ראשון (שבו ניקח כנראה את המחשב למעבדה ממנה קנינו את המחשב)?

פורסם

לא הבנתי, ניסית כרטיס מסך אחר?

ניסית לאפס את הביוס ע"י הג'מפר?

פורסם
  • מחבר

אין לי כרטיס מסך אחר בחיבור של PCI-E זמין עד יום ראשון

ודווקא לא ניסיתי, רעיון טוב...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים