עבור לתוכן

בעיות חשמל בלוח

Featured Replies

פורסם

בעיה שקרתה למחשב של חבר ובגלל שניסיתי לעזור לו אז אני שואל פה.

אז ככה: לפני כמה ימים הלוח שלו התחיל לעשות רעשים מדי פעם ואז בכלל הפסיק לעבוד, כל פעם שהוא לחץ על הכפתור הדלקה כלום לא הגיב. באתי לבדוק את המחשב ושמתי לך שהמאוורר של המעבד היה מלוכלך בצורה מטורפת ובקושי הסתובב. אחרי פירוק של גוף הקירור וניקוי יסודי שלו התפניתי לבדוק את הלוח בצורה רצינית יותר, והבעיה עדין המשיכה... המחשב פשוט לא מגיב לכלום. ניסיתי להחליף ממש הכל במחשב: זכרונות, כרטיס מסך, הארדיסקים ואפילו כונן דיסקטים, שום דבר לא עזר. למרות שהספק היה נראה לי תקין לחלוטין (וזה גם היה ספק טוב דוקא) החלטתי לנסות ספק אחר, ובאמת שחיברתי אותו אני שם לב שהלוח פתאום נדלק אבל אין לי שום תצוגה, לאחר מבט נוסף בלוח שמתי לב שלא חיברתי את כבל המתח הנוסף למעבד, אבל אחרי שחיברתי והדלקתי אז המחשב נדלק ממש לרגע ועשה רעש של קצר ונכבה ומאז שוב לא עבד, ניתוק של הכבל שוב גרם למחשב להידלק אבל ללא תגובה (מן הסתם, המעבד לא מקבל מספיק מתח) וחיבור מחדש גרם לאותה בעיה. מיותר לציין שזאת לא בעיית ספק ובדקתי את זה עם 3 ספקים שונים.

הבעיה היא מן הסתם שחיבור המתח על הלוח עצמו גורם לאיזשהו קצר שמונע מהמחשב לעבוד. הוא אמר שהוא יקח את הלוח למעבדה כדי שיגידו לו אם הלוח נהרס לגמרי ומה גם עם המעבד. עכשיו השאלה שלי היא אם אתם חושבים שאפשר באיזושהי דרך לתקן את זה, אולי אפילו סתם אצל איזה חשמלאי או מישהו שמבין ולא דוקא במעבדה? החשש שלי הוא שהם ינסו לדפוק אותו שם במעבדה כדי שיצטרך לקנות לוח חדש ואולי גם מעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים