עבור לתוכן

שאלה די חשובה בנוגע לציון בגרות בלשון.

Featured Replies

פורסם

תנסו להוציא לפחות 78 סופי ביחד עם הבעה/חיבור ככה יהיה לכם פטור באוניברסיטה מכל מיני קורסים בעברית למי שירצה להגיע לאוניברסיטה בהמשך..

• תגובות 34
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

קורסים של מה בדיוק...

יש הבדל אגב, בין זיוןניתוח משפטים ומילים לבין הבנה והתבטאות.

פורסם

האמת אני לא ממש יודע אבל ככה שמעתי מכמה אנשים שכרגע נמצאים באוניברסיטה שעושים כל מיני קורסים למיניהם

פורסם

אני גם כן מסכים עם הדעה שמה שלומדים זה שטויות.

מה יעזרו לי כל הגזרות האלה (ע"ע, נל"א, נלי"ה, נפי"ו וחבריהם), ניתוח משפטים (נושא סתמי, נשוא מורחב, תיאור אמא ש'ך) כשאנשים לא יודעים לדבר (ולצורך העיניין גם לכתוב) עברית?!

כשאני קורא משפטים שאנשים כותבים, ואני לא מדבר על אנשים עם לקויות למידה, אלה סתם אנשים, משפטים כאלה:

"שתי המחשבים שלי בבית מפוצצים בבעיות עד שהם מתחבים לי!!1!!" או הבלבול בין "עם" ל"אם" וכו'.

לפני שמלמדים את השפה על בוריה, צריך ללמד אנשים אוצר מילים שימושי ויום יומי, לאנשים זה לא יעזור לדעת לנתח משפטים באורך של ק"מ אם הם לא ידעו גם לכתוב אותם כמו שצריך..

פורסם

אז זהו, שניתוח משפטים פועל גם רטרואקטיבית על כתיבת משפטים.

כאשר אני כותב משפט ארוך אני טועה הרבה פחות במיקום של דברים ובצורת הכתיבה בזכות כך שאני יודע לנתח משפטים... אני יודע איך התיאור האמצעי אמור להיות, איפה הנושא איפה הנשוא וכו'...

אבל כן, אתה צודק - כמו שכבר אמרתי, משרד החינוך מתמקד בדברים השוליים במקום בדברים שבאמת משנים, וזאת בעיה.

פורסם

הנה דוגמאות מהמורה שלי איך לפתור..ועכשיו חלק קל לי

נתון>נתון בעבר>בניין>שורש>גזרה

התרגזו>התרגז>התפעל>ר.ג.ז>שלמים

ישמרו>נשמר>נפעל>ש.מ.ר>שלמים

הם התבלבלו בכתובת>התבלבל>ב.ל.ב.ל>מרובעים

מחשבתי את המשרד>מחשב>פיעל>מ.ח.ש.ב>מרובעים

משיקים>השיק>הפעיל>נ.ש.ק>חפנ

תבעו>הביע>הפעיל>נ.ב.ע>חפנ

מצבים>הציב>הפעיל>י.צ.ב>חפיץ

מכירים>הכיר>הפעיל>נ.כ.ר>חפיץ

:-*

פורסם

^^^

וואי נראה לי אני ישתמש בזה, תודה! :P

פורסם

תעוזב את התיכון, למה לך לשבור את הראש על איזה חמש בחינות במהלך השנה. תעשה בחינה אחת בסוף השנה וזהו.

פורסם

תעוזב את התיכון, למה לך לשבור את הראש על איזה חמש בחינות במהלך השנה. תעשה בחינה אחת בסוף השנה וזהו.

הלוואי עלי :hi: איזה בחינה אחת?

פורסם

תעבור לאקסטרני.

פורסם

הלוואי עלי :hi: איזה בחינה אחת?

אחת לכל בגרות, בלי מגן בלי שאיזה מורה ייטחן ויקדח לך בשכל, ויזמינו את ההורים שלך ליום הורים(בכיתה יא כשאתה כבר מעל גיל 16 למשל, ובמחינת החוק יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות בעצמך, ולמעשה אתה בכלל לא חייב להיות בתיכון). אתה יכול ללמוד חודשיים קודם רק מה שיש במיקוד - ואתה מסודר.

פורסם

תאמין לי, אני בתיכון רק בשביל הקטע החברתי.

פורסם

אחת לכל בגרות, בלי מגן בלי שאיזה מורה ייטחן ויקדח לך בשכל, ויזמינו את ההורים שלך ליום הורים(בכיתה יא כשאתה כבר מעל גיל 16 למשל, ובמחינת החוק יש הרבה דברים שאתה יכול לעשות בעצמך, ולמעשה אתה בכלל לא חייב להיות בתיכון). אתה יכול ללמוד חודשיים קודם רק מה שיש במיקוד - ואתה מסודר.

אני חושב ככה אחותי עושה רק היא בת 23 ואני 15 וחצי :smile1:

ההורים שלי לא יסכימו שאני יהיה ככה :screwy:

פורסם

נמשע מגניב

זה גם רעיון לא רע לאזחרות :-X

פורסם

המפף... הבגרות בלשון דיי קשה - לפחות בשנה שעברה. בפעם האחרונה שבדקתי היה לי 55, שזה מספיק לעבור - בלי תלונות. אתה לא צריך בגרות גבוהה בלשון בשביל להתקבל לאוניברסיטה. אני בספק אם אפילו מסתכלים על זה.

^אם אתה הולך ללמוד הנדסת אלקטרוניקה,מה זה משנה להם ציון בלשון..??(הנדסת אלק. סתם דוגמה,כל דבר אחר בסיגנון נחשב)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים