עבור לתוכן

עזרה נשרף מעבד,האם גם הלוח?

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים,ניקיתי מחשב מאבק,ובטעות ממש שטותית שרפתי את המעבד. ניקיתי את ההיט סינק שלו שהיה מפוצץ באבק וגם המאוורר,שסיימתי רציתי לבדוק שהמאוורר עובד חלק אז הדלקתי כשהמעבד חשוף ללא גוף קירור הוא פשוט דלק לכמה שניות וכבה. אחרי הכל חיברתי הכל חזרה ויש ציפצופים מהלוח, אז אני מאמין שהמעבד נשרף.השאלה איך אני יכול לדעת אם הלוח גם הוא נהרס,בלי לבדוק עם מעבד אחר... המעבד הוא AMD 1400 תושבת A לא חשבתי שהוא ישרף בכזאת קלילות ממש 2-4 שניות

פורסם

לא בטוח שהמעבד נשרף (אם רק כמה שניות )

לי יש פנטיום 3 שאם אני מכבה אותו ומדליק הוא מצפצף ומסרב לעלות ,

אחרי כ 20 שניות הוא עובד ועולה כמו גדול

פורסם

אחי ממש לא בטוח שנשרף המעבד, לפי מיטב ידיעתי הוא המחשב מתכבה אוטומטית אם המעבד מעל לטמפ' מסויימת

יכול להיות שלא הרכבת טוב את המאוורר...

תבדוק את זה

פורסם
  • מחבר

לא אחי אני יגיד למה אני חושב שזה נשרף. אחרי שהוא כבה הוא היה רותח והוא עבד ממש בערך חמש שניות אפילו פחות . לגבי המאוורר,החזרתי אותו כמו שצריך חוץ. והבנתי שבAMD לפחות בסדרה הזו פשוט נשרפים אם אין להם קירור זה ממש מטורף

פורסם

בהחלט....

עד מעבדי האט'לון XP (כולל) הAMDים היו נשרפים קליל תוך שניות ספורות ללא קירור. :P

פורסם

יש את הסרטון המפורסם של טומ'ס הארדוור מלפני 6 שנים שרואים מה קורה למעבדי אתלון כמו שלך כשהם פועלים ללא גוף קירור.

פורסם

עד מעבדי האט'לון XP

גם אתלוני XP היו נשרפים כמעט באותה קלילות. הדיודה הטרמית, שאחראית על כיבוי המעבד מעבר לטמפ' מסויימת, פעלה באחוזים מאוד נמוכים.

פותח הת'ראד:

מעבד נשרף, ניזוק - כמעט בטוח. לוח? אם תמצא מעבד נוסף לבדוק.... ::)

פורסם
  • מחבר

אז זהו אני עכשיו בדרך הביתה והבאתי מעבד אטלון 1700 אני מקווה שזה יעבוד,עוד פרט לגבי המעבד,יש מדבקה של האחריות,שמים אותה במיוחד שם כי ככה רואים שזה נשרף,מהטמפ' הגבוהה ניהיה כתם צהבהב חום של שרוף על המדבקה... עכשיו אני חייב לדעת סתם ככה,בלי להרכיב מעבד אחר אין דרך לבדוק את הלוח איזה סימנים או משהו,אני יודע שאם יש נגד מנופח או מפוצץ זה מראה על לוח שרוף...

פורסם

המעבד הלך בטוח, הלוח כנראה שלא

למעבדי הATHLON (כולל הXP) לא היתה הגנה למצבים כאלה

פורסם

אני לא מבין מה זה השטויות האלה?

לא אמור להיות הגנה מפני הדברים האלה שהוא מגיע לטמפ מסויימת ומתכבה?

אני עשרות פעמים במחשבים שונים ומשונים לבדוק בעיות של רעשים ממאוררים שונים הייתי מנתק את המאורר של המעבד לשם בדיקה מפעיל את המחשב לכמה שניות ואז מכבה.. בחיים אין מצב שזה שורף

פורסם

להשאיר את הסינק לבד זה לא כזה בעיה..

להשאיר את זה ללא סינק בכלל :smile1:

וכן, מה לעשות אין את ההגנה המדוברת במעבדי AMD.. ::)

פורסם

היום כבר יש :)

פורסם
  • מחבר

וכן.זה קרה רק בגלל שההיט סינק לא היה מורכב במקום,אחרת זה לא היה קורה,חבל שחשבתי על זה מאוחר מידי אבל לא נורא,כל עוד זה רק המעבד

פורסם

היום כבר יש :)

רוצה להית קטנוני ?

סבבה ;)

אז שכחתי "הישנים"

:P

פורסם

וכן.זה קרה רק בגלל שההיט סינק לא היה מורכב במקום,אחרת זה לא היה קורה,חבל שחשבתי על זה מאוחר מידי אבל לא נורא,כל עוד זה רק המעבד

שטויות, זה קרה לרבים וטובים

:)

רוצה להית קטנוני ?

:P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים