עבור לתוכן

מהי הדרך הטובה ביותר לגבות כמה מאות גיגה?

Featured Replies

פורסם

אתה צריך משהו כזה (יש גם יותר זולים, תלוי בנפח ובפיצ'רים)

http://www.skypc.co.il/scripts/prodView.asp?idproduct=1856

וזה יהיה יותר אמין מלצרוב את המידע על דיסק (בהתחשב בעובדה שזה גיבוי והסיכוי ששני הכוננים יהרסו באותו זמן בדיוק הוא אפסי)

פורסם
  • מחבר

בוא נשתעשע קצת במחירים. 500 גיגה דיסקשיח כמו שהצעת עולים 1000 ש"ח, ואילו 500 גיגה של דיסקי DVD עולים 250 ש"ח. מה יהיה עמיד יותר: גיבוי כפול על DVD או הכונן שהמלצת? נדמה לי שגיבוי כפול מכל סוג עדיף תמיד...

אולי באמת המסקנה שנאלצים להגיע אליה היא שעדיין לא משתלם לעבור לגיבויים על דיסקשיח, שכן ההבדל בינו לבין DVD כל כך גדולים שכבר אפשר לבצע גיבוי כפול על DVD.

פורסם

ומה עם הזמן ? אתה יודע איזה טירוף זה לצרוב 500GB על דיסקים של 4.3GB ? מי יעשה את זה ?

יותר פשוט לחבר Hard disk חיצוני ללחוץ על כתפור ולחזור אחרי כמה שעות.

פורסם

גיבוי על מדיות אופטיות (דיסקים או DVD) הוא לא אמין. אומנם המדיה תוכננה לשמור מידע לתקופה של 120 שנים לפחות אבל בפועל מדיות לצריבה על ידי צורב הם אכותיות הרבה פחות ושומרות מידע לשנים ספורות בלבד. אני גם צורב ואחרי כ-5 שנים, חלק מהמדיות שצרבתי אינן קריאות יותר. לפיכך אם החומר חשוב לשמירה לאורך זמן, גיבוי באמצעות דיסקים קשיחים עדיף.

פורסם

טייפ

קלטת LTO2(המחיר שלהם כרגע עומד על כ60 דולר ל400GB( עם דחיסה 800))

וntbackup/legato

כל זה יעלה לך פחות ממערך RAID נורמאלי(כלומר מערך raid עם parity לא סתם mirror)

אמין הרבה יותר, ואתה שולט בגיבויים בצורה מלאה.

או לחילופין להשתמש בDVDRAM שבא בצורה של מחסניות, הדיסקים הרבה יותר עמידים, אבל כל עוד אין לך auto changer זה יהיה תהליך מייגע למדי..

פורסם

יש היום כונני 1000 גיגה חיצונים תגבה עליהם

פורסם

או לחילופין להשתמש בDVDRAM שבא בצורה של מחסניות, הדיסקים הרבה יותר עמידים, אבל כל עוד אין לך auto changer זה יהיה תהליך מייגע למדי..

תוכל אולי בבקשה להרחיב על זה?

אני לא שמעתי על משהו כזה, וזה בהחלט יכול לפתור לי כמה בעיות...

פורסם

אם המידע משתנה מגיבוי לגיבו בזמן קצר, אז עדיף כבר טייפ גיבוי DLT 80 GB.

תשתמש בתוכנת גיבוי חכמה שתגבה לך רק את המידע המשתנה בקבצים, ככה אני עובד בעבודה.

פורסם

טייפ

קלטת LTO2(המחיר שלהם כרגע עומד על כ60 דולר ל400GB( עם דחיסה 800))

וntbackup/legato

כל זה יעלה לך פחות ממערך RAID נורמאלי(כלומר מערך raid עם parity לא סתם mirror)

אמין הרבה יותר, ואתה שולט בגיבויים בצורה מלאה.

הנה תשובה לעניין. :xyxthumbs:

כפי שאני מבין, כל הזמן נוסף עוד חומר שעליך לגבות ועוד חומר. פתרון של דיסק קשיח, (חיצוני או RAID) נותן לך כמות נוספת של איחסון לגיבוי, ולא יותר. ברגע שזה מתמלא, עליך לקנות דיסק קשיח נוסף.

לעומת זאת, הפתרון של טייפ גיבוי נכון יותר עבורך. כעיקרון זה דומה לצורה שבא אתה עובד כיום (צריבת DVD), אבל כל מדיה (קלטת) היא בעלת נפח הרבה יותר גדול. כמו שדובי הזכיר, בערך פי 150 מדיסק DVD סטנדרטי.

פורסם

לעומת זאת, הפתרון של טייפ גיבוי נכון יותר עבורך. כעיקרון זה דומה לצורה שבא אתה עובד כיום (צריבת DVD), אבל כל מדיה (קלטת) היא בעלת נפח הרבה יותר גדול. כמו שדובי הזכיר, בערך פי 150 מדיסק DVD סטנדרטי.

תוסיף לזה שבטייפ הוא מגבה רק את הקבצים שיש בהם מידע משתנה, זה פשוט יתרון אדיר! לדוגמא:

יש לך 50 ג'יגה מגובים ורק 10 ג'יגה מהם השתנו במשך שבוע נניח, הטייפ בעזרת תוכנה חכמה יגבה לך רק את 10 מתוך ה-50 ג'יגה ככה נשמר לך המקום בקלטת.

הינה תוכנה חזקה בתחום Retrospect >>

http://www.emcinsignia.com/products/homeandoffice/retroforwindows/

פורסם

תיקון קטן:

LTO2 זה לא 400GB native ו-800GB בדחיסה אלא 200/400 בהתאמה - LTO3 זה 400/800.

אני מסכים לחלוטין ששימוש בקלטות LTO2 / LTO3 הוא ה-פיתרון, אבל חבר'ה...... בדקתם את המחירים?

קהל היעד הוא לא אנשים פרטיים עם כיס ממוצע.

פורסם

קהל היעד הוא לא אנשים פרטיים עם כיס ממוצע.

צודק.

לשואל: אין גיבוי זול יותר מ DVD.. גם לא אחד שהוא פחות אמין.

הפיתרון של טייפ הוא הרבה יותר יקר, וגם יותר אמין, וקל לשימוש בגיבוי של עשרות ומאות MB.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים