עבור לתוכן

מהי הדרך הטובה ביותר לגבות כמה מאות גיגה?

Featured Replies

פורסם

כבר כמה שנים שהגיבויים שלי הם צריבת דיסקים רגילים ובזמן האחרון - DVDים. הגיבויים שלי כוללים בעיקר סרטים שאני מקליט במחשב דרך כרטיס לכידה. יש לי בערך 1000-1500 גיגה שנמצאים בגיבוי על דיסקים. השאלה שלי היא האם כיום, עם ירידת המחירים ביחס לנפח האחסון, הייתם ממליצים על גיבוי בדרך אחרת? כמובן שהתכונה החשובה ביותר של הגיבוי מבחינתי היא עמידותו לאורך זמן. כלומר, גם אם יתברר שישנו גיבוי זול יותר, אך דיסקים צרובים מחזיקים זמן רב יותר, ברור שאעדיף את הדיסקים.

תודה...

פורסם

לדעתי מערך (או כמה מערכים) של דיסקים קשיחים ב-RAID 1 יתן את השרידות הגבוהה ביותר.

פורסם

אבל זה לא מגן עליך מטעויות אנוש/וירוסים וכו'

פורסם

לאו דווקא, הדיסקים הקשיחים לא יהיו בשימוש שותף, הם ישמשו לגיבוי בלבד וינותקו מהמחשב ויוכנסו לכספת (לצורך העניין) עד שיצטרכו אותם.

בתור מערכת פיזית שלא נמצאת בשימוש כמעט בכלל ולכן אין בלאי מכאני וגם לא סובלים מפגעות הזמן (כמו לדוגמא התחמצנות של הדיסקים האופטיים לאורך זמן), תיתן את השירידות הטובה ביותר.

פורסם

שיהיה שימוש ב-2 דיסקים קשיחים במערך RAID1.

פורסם

אז למה צריך RAID?

פשוט כונן גיבוי חיצוני

יש כאלו שמגבים בלחיצת כפתור

עושה קצת יותר שכל :)

פורסם

בשביל שרידות מקסימאלית.

נגיד, שעד כמה שזה לא סביר, דיסק אחד יקרוס אחרי שעתיים (נגיד שהיה פאק ביצור של הדיסק הספציפי), עדיין ישאר הדיסק השני.

פורסם

זה לא פתרון פרקטי ליצור מערך ואז לשבור אותו וחוזר חלילה

הרבה יותר פשוט לגבות לכונן חיצוני

פורסם

לא הבנתי מה זה אומר לשבור אותו, אתה לוקח את 2 הדיסקים שם אותם בשקית וזהו.

אם תרצה לשחזר מהמערך אתה תפעיל אותו מחדש (תפעיל את 2 הדיסקים) ותשחזר.

פותח הת'רד אינו זקוק לגיבוי דינאמי (ולראייה השימוש בדיסקים חד-פעמיים), וע"י שימוש בדיסקים קשיחים במערך RAID1 הוא יהנה מ-2 העולמות, גם שרידות גבוהה יותר ביחס למדיה אופטית וגם האופציה לגיבוי דינאמי, עוד ציין פותח הת'רד כי לא קיים מבחינתו שיקול של עלות/תועלת ולכן מערך RAID1 תהיה המועדפת לדעתי.

פורסם

אני לא מבין מה זה שונה מלהעתיק את הכונן לכונן חיצוני?

בשביל מה צריך ליצור מערך RAID?

לשבור אותו זה לפרק את המערך

ואז אחרי שבוע, צריך ליצור שוב את המערך

ואז לנתק אותו שוב וחוזר חלילה.

לא יותר פשוט להעתיק את המידע לכונן חיצוני?

זה אפילו נעשה בצורה "שקופה" ע"י לחיצה על כפתור

פורסם

כי כמו שכתבתי, אנחנו מסתמכים פה על המערכת המכנית של הדיסק הקשיח, מערכת שאמינה למדי אבל לא אמינה ב-100%, ולכן אנחנו יוצרים מערך של 2 דיסקים זהים אחד לשני במקרה המנגנון המכני של דיסק אחד ישבות.

ושוב, פותח הת'רד אינו זקוק לגיבוי דינאמי, מבחינתו (כמו שהבנתי מההודעה שלו) שהדיסקים האלה ישכבו בכספת 20 שנה ורק שיהיו מוגנים מפגעות הזמן, הוא אינו צריך לשנות את תוכן הגיבוי, פשוט לזרוק את החומר על הדיסק ולארכב אותו.

פורסם
  • מחבר

האם כולכם מסכימים פה אחד (RAID או לא RAID) שגיבוי על דיסקשיח עמיד יותר מגיבוי על דיסקים?

קחו בחשבון נתון נוסף שהחסרתי: מידי פעם בפעם אני צופה בסרטים הללו. אני זקוק להם באופן זמין ושלא יהיה מסורבל (כעת אני רק שולף דיסק מהקייס וצופה).

פורסם

נראה לי שאתה לא סגור על הקונספט של מערך RAID :)

לפתרון שלך אין שום יתרון על פני כונן קשיח חיצוני בנוסף לכונן הפנימי במחשב

פעם בכמה זמן מגבים את המידע לכונן החיצוני (ומכניסים לכספת :) )

שוב, איזה יתרון יש למערך RAID שאתה שובר כל שני וחמישי על מנת לגבות מידע?

המטרה של RAID 1 היא גיבוי תמידי מפני קריסה של הדיסק (בלבד)

כל פעולה שמתבצעת על כונן אחד נעשית גם על הדיסק השני

אתה בעצם מציע ליצור מערך רק לצורך העתקת המידע מכונן אחד לשני ואז לשבור את המערך

במה זה שונה מלחבר כונן ולהעתיק את המידע בצורה ידנית?

האם כולכם מסכימים פה אחד (RAID או לא RAID) שגיבוי על דיסקשיח עמיד יותר מגיבוי על דיסקים?

כן

פורסם

קחו בחשבון נתון נוסף שהחסרתי: מידי פעם בפעם אני צופה בסרטים הללו. אני זקוק להם באופן זמין ושלא יהיה מסורבל (כעת אני רק שולף דיסק מהקייס וצופה).

אז זה די משנה את העניין...דיסקים קשיחים לא יתאימו מפני שהמנגנון המכני יהיה פגיע יותר ביחס למדיה אופטית(וזאת לאורך זמן בהנחה שהדיסקים יחוברו/ינותקו כמה עשרות פעמים).

OMRIJ, אוקי, הבנתי את דבריך, אז אגיד שבמקום מערך RAID אפשרי לגבות את החומר ל-2 דיסקים נפרדים, ונכון, עבור האפליקציה הזו אין הבדל בין שתי האופציות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים