עבור לתוכן

מדריך מתורגם - שלט חוטי לWinamp עם כפתורי PUSH - תמונות עם לדים בעמוד 2

Featured Replies

פורסם

היי,

אחרי ביצוע הפרוייקט החלטתי לתרגם אותו, כי זה פרוייקט טוב מאוד, ושימושי בעיקר במשחקים שצריך לצאת ולהחליף שיר / להנמיך או להגביר / לעצור את המוזיקה.

המדריך מתורגם מפה.

http://www.ovelha.org/pasteler0/2005/11/17/howto-external-winamp-control/

אני אעלה תמונות שלי בהמשך (יום שבת כנראה).

הערות שלי יופיעו בסוגריים מרובעים ([]).

כלים וחומרים:

4 כפתורי PUSH [לחצנים]

חיבור SERIAL [חיבור COM - חשוב, כי המוכר לא הביא לי בהתחלה כשאמרתי לו SERIAL]

קופסת חיבורים

כבלים [והרבה. לפחות המרחק שאתם רוצים שתהיה הקופסא כפול 5.. הייתי ממליץ על 5 מטר חוט מינימום]

מלחם ובדיל

63920633_5d51c39f79_m.jpg

אתם יכולים לשים את הלחצנים איפה שאתם רוצים, אני החלטתי לשים את שלי בקופסת דיסקים ישנה. [אני (המתרגם) שמתי את זה גם בקופסה, אבל הוא מתכוון אני חושב שאפשר לשים גם על פאנל 5.25 אם רוצים..]

בחרתי להשתמש בכבל רשת, בגלל שזה קל יותר לארגון והופך את העבודה לקלה יותר ומהירה יותר.

אתם צריכים לעקוב אחרי הסכמה:

esquema.jpg

הכנת השלט

1. בהתבוננות בסכמה, אנחנו יכולים לראות שאנחנו צריכים לחבר כל צד מכל לחצן לכבל אחד, שיהיה מולחם לפין מספר 4 [הערה: אתם צריכים להלחים לפי התמונה רק צד אחד, ואז לחבר את כל הכפתורים שחיברתם להם צד אחד ביחד (בלי להלחים עוד). בסוף העבודה כשתתחילו להלחים לפינים, תלחימו את החיבור שתחברו לפין 4 אל ה"צמה" שהכנתם מהחיבורים בלחצנים].

63920614_7cecb7b845_m.jpg

2. אחרי שסיימתם להלחים צד אחד מכל לחצן, אתם צריכים לחבר את הצד השני עם הכבל שהולך לפינים של הSERIAL, עכשיו זה חשוב לשים לב שהלחצנים מחוברים לפינים הנכונים (פשוט תעקבו אחרי הסכמה).

כאן אתם יכולים לראות תמונה של העבודה שלי עד עכשיו, זה נראה קצת מכוער אני יודע, מצטער.

63922604_4714388e33_m.jpg

64062935_1dabcc7948_m.jpg

[בשלב זה כבר הייתם אמורים לחבר הכל לפינים. הוא לא הסביר אז אני אפרט:

אתם צריכים לחתוך כבלים (לא הבנתי מה עזר לו שם כבל רשת, אני השתמשתי בחוט לכל לחצן), סה"כ 5, באותו אורך.

אחר כך לחבר אחד מהם לחיבור הראשון שעשיתם. מצד אחד הוא מתחבר לפין 4 ומצד שני ל"צמה" שעשינו מהחיבורים הראשונים.

אחר כך נשארו 4 - אחד לכל לחצן. מחברים אחד לפין מספר 1 ובקצה השני ללחצן, אחד ל6 וללחצן, אחד ל8 וללחצן ואחד ל9 וללחצן.

את כל זה מומלץ לעטוף באיזולירבנד או משהו אחרי שתסיימו את הבדיקה.]

כיוון התוכנה

התוכנה שאני השתמשתי בה הייתה COM-port Winamp Control V.1.42, אתם יכולים להוריד אותה בלחיצה על שמה.

port-remap.jpg

1. אתם חייבים לכוון את הCOM PORT שאתם משתמשים בו, בדרך כלל במחשבים רגילים יש עד 2 פורטים [בשלי יש אחד], אז רק תבחרו את האחד שחיברתם אליו את השלט.

2. תבחרו את מספר הכפתורים [לחצנים] שהשלט שלכם מכיל (במדריך הזה, השתמשנו ב4 כפתורים).

3. עכשיו צריך למפות מחדש את הלחצנים, זה הזמן לראות אם הכל פועל. אם אתם יכולים למפות את כל הכפתורים, כל הכבוד [ברכותי בתרגום חופשי :P], זה פועל!

4. זה פועל, עכשיו השלב האחרון. אתם צריכים לתכנת את מה שאתם רוצים שהכפתורים יעשו. זה נמצא בלשונית "WINAMP". שם תוכלו לכוון אפשרויות רבות, כמו הגברת והמנכת ווליום, שיר קדימה ושיר אחורה. [הערה: יש שם גם תכונות כמו כיבוי ווינדוס ושליטה בווליום מערכת ולא רק WINAMP. שימושי!]

5. דבר מגניב שם הוא "Type:" (סוג), שם אתם יכולים לכוון את הדרך שאתם רוצים שהכפתורים ילחצו לפעולה.

-קליק (Click): רק קליק אחד כדי להפעיל את זה. יכול להיות קליק אחד או דאבל קליק.

-למעלה / למטה (Down / Up): זה יפעיל אפשרות כשאתם לוחצים ואפשרות אחרת כשאתם עוזבים את הלחצן.

-טורבו (Turbo): כאן אתם יכולים לכוון את האפשרויות להחזקת הכפתור, בד"כ טוב לשליטה בווליום.

-קליק + טורבו (Click + Turbo): אתם יכולים לכוון את אפשרויות הלחיצה ואת אפשרויות הטורבו במקביל.

-קליק + החזקה (Click + Hold): אתם יכולים לכוון את אפשרויות הלחיצה ואת אפשרויות ההחזקה במקביל. [החזקה - לחיצה כמה שניות על אותו מקש. דומה לטורבו, רק שטורבו מגיב מיד וממשיך את הפעולה עם הזמן..]

בסוף, שמתי את הלחצנים בקופסת הדיסקים שדיברתי עליה לפני, ואלו התוצאות:

63922373_f87451a4bf_m.jpg

63922535_fd76b97bc6_m.jpg

63922729_a5a64e1a3e_m.jpg

-------------------------

זהו, מקווה שנהנתם מהמדריך!

אם זה עזר לכם, אני אתרגם עוד אחד (אחרי שאני אעשה אותו xP)

פורסם

אחויה, נראה בסט, אני אעשה ואעלה תמונות.

כנראה ביומיים הקרובים

פורסם
  • מחבר

תודה, תהנה =]

אני עשיתי בלי לדים, אבל הבנתי עכשיו כמה זה פשוט ואני שוקל ברצינות להוסיף.

פורסם

אחלה תרגום... :xyxthumbs:

אני בתהליכי בנייה, אני גם מוסיף את הלדים. אבל חסר לי החיבור SERIAL :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

אחלה תרגום... :xyxthumbs:

אני בתהליכי בנייה, אני גם מוסיף את הלדים. אבל חסר לי החיבור SERIAL :nixweiss:

יש אחלה חנות בת"א שמוכרת הכל =] (חוץ מחיבורי מולקס :'()

פורסם

תוספת:

סכמה לשלט של 15 כפתורים

נישלט על ידי אותה תוכנה:

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

כן ראיתי את זה, תראה איזה מסובכת הסכמה...

הוספתי את 2 הלדים: אחד נותן אינדיקציה אם הפלאג אין פועל (הPOWER INDICATOR), והשני ניתן להתאמה אישית - אני עשיתי שיפעל אם הווינאמפ מריץ שירים.

פורסם

אחי יש לי בקשה ואני מקווה שתעזור לי

אני רוצה לעשות כזה דבר אבל יש לי בעיות

1. באיזה חנות קונים את החוט של ה9 פינים, אלקטרוניקה?

2. אתה יכול להראות לי סכמה בלי לדים?

כי אני רוצה לעשות את זה בלי לדים

פורסם
  • מחבר

אחי יש לי בקשה ואני מקווה שתעזור לי

אני רוצה לעשות כזה דבר אבל יש לי בעיות

1. באיזה חנות קונים את החוט של ה9 פינים, אלקטרוניקה?

2. אתה יכול להראות לי סכמה בלי לדים?

כי אני רוצה לעשות את זה בלי לדים

1. אני קניתי את זה מחנות בת"א, ביקשתי ממנו חיבור SERIAL והוא לא הבין מה זה, אז אמרתי חיבור COM והוא הביא לי (חשוב לציין שזה COM נקבה ולא זכר).

2. הסכמה בלי הלדים היא אותה סכמה, רק בלי החלק המקווקו (של 2 הלדים). זו תוספת שלא חייבים להוסיף.

ובגלל שאני נוראאאאאאא נחמד ציירתי במיוחד בשבילך סכימה חדשה! (כן בטח, ערכתי בצייר =.= )

newschemetx5.jpg

פורסם

יש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל לעבוד:

1. למתג יש שני פינים. השאלה היא האם אחד מהם הארקה ואחד פאזה או שזה לא חשוב (ואז זה לא משנה לאיזה פין אני מחבר את הכבל לחיבור SERIAL ואיזה להארקה=חיבור 4).

2. בסכמה כתוב Com-port ואז בשחור בולט 9pins ובשחור פחות בולט 25. כשכתוב בשחור לא בולט מתכוונים לחיבור פרללי?

3. בסכמה אני מבין את הדברים הבאים:

צד אחד של ארבעת המתגים אני מחבר ביחד לפין מספר 4.

צד שני אני מחבר:

מתג אחד לפין 1

מתג שני לפין 6

מתג שלישי לפין 8

מתג רביעי לפין 9

אם זה נכון, למה יש הפרדה בסכמה שערכתי כאן:

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני לא רוצה לבאס אותך אבל לבנות אינפרא אדום למחשב שישלוט בוינאמפ זה הרבה יותר פשוט ויעיל.

בכל מקרה כל הכבוד על תרגום המדריך ונקווה שעוד אנשים כמוך יעשו דברים כאלה ויתרמו לאתר כמה שיותר

פורסם
  • מחבר

יש לי כמה שאלות לפני שאני מתחיל לעבוד:

1. למתג יש שני פינים. השאלה היא האם אחד מהם הארקה ואחד פאזה או שזה לא חשוב (ואז זה לא משנה לאיזה פין אני מחבר את הכבל לחיבור SERIAL ואיזה להארקה=חיבור 4).

2. בסכמה כתוב Com-port ואז בשחור בולט 9pins ובשחור פחות בולט 25. כשכתוב בשחור לא בולט מתכוונים לחיבור פרללי?

3. בסכמה אני מבין את הדברים הבאים:

צד אחד של ארבעת המתגים אני מחבר ביחד לפין מספר 4.

צד שני אני מחבר:

מתג אחד לפין 1

מתג שני לפין 6

מתג שלישי לפין 8

מתג רביעי לפין 9

אם זה נכון, למה יש הפרדה בסכמה שערכתי כאן:

1. המתג מבוסס על 2 פינים, תטיל מטבע ותבחר אחד =]

2. הCOM PORT, זה פשוט כי יש חיבורים עם 25 פינים, אם יש לך 9 פינים (הגיוני הרבה יותר) תעבוד עם זה.

3. עזוב את ההפרדה. תעשה כמו שכתבת. ההפרדה הייתה לא ברורה גם לי, וזה פועל.

אני לא רוצה לבאס אותך אבל לבנות אינפרא אדום למחשב שישלוט בוינאמפ זה הרבה יותר פשוט ויעיל.

בכל מקרה כל הכבוד על תרגום המדריך ונקווה שעוד אנשים כמוך יעשו דברים כאלה ויתרמו לאתר כמה שיותר

לקחתי בחשבון שיש גם את זה, משיקולי קליטה בחרתי לעשות שלט נייח.

ותודה :).

פורסם

בוקר טוב!

BlueNose , סחתיין על המדריך,קבל ח"ח! :-)

אני שמח שהצלחת לבצע את מה שדיסקסנו עליו די הרבה!

Sarlula -

1. זה ממש לא משנה. לפי המדריך,יש צורך בשני פינים,אז באמת תטיל מטבע... ;)

2. כל המדריך מבוסס על עבודה עם 9 פינים,לפי התמונות. תיאורטית אפשר לעבוד גם עם 25 פינים,וזה מה שגם המחבר המקורי של המאמר ניסה לרשום,בכתב שחור פחות בולט.

3. לא עושים הפרדה,הכוונה הייתה כנראה לחבר מהצד השני גם את כל החיבורים לחוט חשמל אחד. תעזוב את זה.

בהצלחה! :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב!

BlueNose , סחתיין על המדריך,קבל ח"ח! :-)

אני שמח שהצלחת לבצע את מה שדיסקסנו עליו די הרבה!

חח, תודה רבה :D

אגב קוראים לי עומר ::)

וקבלו תמונות מהמצלמה של בת דודה שלי (היא צלמת אז יש לה אחלה מצלמה), איכות פצצה!

(יש 3 תמונות מאחורה שיצאו גרוע בגלל תאורה, אז הבהרתי אותם בפוטושופ. סליחה מראש.)

ה"שלט" כשהמוזיקה לא פועלת: רק האדום פועל, מה שאומר שהחיבור במקום והמחשב דלוק

img6170yx5.jpg

השלט כשהמוזיקה פועלת: הלד הירוק בפעולה

img6171hm7.jpg

החיבורים מאחורה: שוב, מצטער על האיכות

img6173qc2.jpg

עוד תמונה של החיבורים

img6174op0.jpg

עוד תמונה אחרונה, ממש גרועה.. מצטער

img6175fi4.jpg

זהו בנתיים, בהצלחה!

(תודה לImageshack.us על אחסון התמונות)

פורסם

נראה טוב.

תראה את החיבורים וההלחמות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים