עבור לתוכן

ללמוד אלקטרוניקה

Featured Replies

פורסם

איך לומדים אלקטרוניקה בתור תחביב?

יש ספרים לזה תמליצו לי!!!

יש מדריכים באינטרנט?

אני מעדיף ספרים אבל בבקשה- שמות.

תודה לעוזרים

פורסם

אלקטרוניקה זה הוא תחום רחב

יש כל כך הרבה נושאים

כמו תקבילית, סיפרתית ועוד

אם תוכל לפרט קצט יותר ותמיד יש באינטרנט חומר על מה שאתה רוצה

פורסם
  • מחבר

סתם אני רוצה את זה בתור תחביב לבנות מעגלים חשמליים חיפשתי ספרים על זה ולא מצאתי

אני מחפש משהו בסיסי

אם תקרא את זה בבקשה תביא לי לינק או שם של ספר

פורסם

יש תואר שלם בשביל זה - הנדסת חשמל ואלקטרוניקה. זה אחד הענפים הקשים ביותר ללימוד.

גם אני התענייתי כמוך בללמוד אלקטרוניקה בסוף הגעתי למסקנה שכדאי ללמוד את זה באוניברסיטה.

פורסם

הוא לא מתכוון להנדס מעגלים ולבנות VLSIים... :P

אני לא מכיר ספר ספציפי. אני מציע לגשת לחנות ספרים\ סיפרייה ולבקש ספר עם הסברים על מושגים בסיסיים ודוגמאות פשוטות...

יש אינספור מעגלים שונים שאפשר לבנות, ובד"כ עדיף לחפש את התרשימים שלהם לפי הצורך... לא תמצא בספר אחד מגלים שמבצעים יותר מידי דברים פרקטים...

פורסם

תראה, יש את האלקטרוניקה שלומדים בכיתה ד', לחבר לסוללת 1.5V את ה"בית מנורה", ואליו מפסק בחצי שקל.

ויש משהו שבשבוע האחרון קצת העמקתי בו - משהו יותר מסובך, הרבה יותר.

התלחתי להעמיק בו, וזה הרבה יותר נחמד מהאלקטרוניקת כיתה ד' הזאת.

תראה, אני לא מכיר ספרים, אבל גלישה אפילו רק בפורום הזה ובמדריכים באתר תעזור מאוד.

אני ככה הבנתי קצת רקע בסיסי.. וכבר הכנתי מעגל נחמד =]

פורסם

יש ספר מצויין, MICROELECTRONICS, אומנם הוא באנגלית אבל זה אנגלית טכנית ופשוטה.

הספר הזה מתחיל מ-0 ומגיע עד מעגלים מאוד מורכבים.

אגב זה ספר כבד, המון עמודים.

פורסם

קיטו מרום מוציאים 2 חוברות מצויינות להתחלה עם הסברים על רכיבים שונים וטכניקה ועוד חוברת עם הסברים מעגלים והסברים על פעולת המעגלים בצורה נורא מפורטת ומעניינת

בכל חנות שמוכרת רכיבי אלקטרוניקה תוכל למצוא את החוברות האלה (נידמה לי קוראים אחת "החוברת הכתומה של קיטו", יש לי אותה והשניה ירוקה או משהו...)

והן די זולות יחסית לספרים שמנים... (35 שקל או משהו לא זוכר כבר, קניתי לפני בערך 7 שנים)

פורסם

אם אתה רוצה סתם לקרוא אז יש בוויקיפדיה הסברים דיי נחמדים שקשורים לחשמל ואקטרוניקה!!!

אחרי זה אם אתה רוצה ללמוד יותר לעומק את הבסיס אז יש את ספרי הלימוד שמשתמשים בהם ללימוד "תורת החשמל" בתיכון.....תנסה להשיג אחד וללמוד את הבסיס

ואני בטוח שאם תשאל פה דברים שלא מובנים לך אז יהיו פה מספיק אנשים לענות לך :)

פורסם
  • מחבר

תודה :), אני ישתמש בקישורים ואני גם ינסה לחפש את הספרים בספריה

פורסם

יש ספר שנקרא "מיתוג ומערכות ספרתיות", זה לא בדיוק בניית מעגלים...זה לגיקה וכו' אם אתה מעוניין.

זה ספר עזר שאנחנו משתמשין בו (לא בתור ספר לימוד) בתור תלמידי כיתה י' בשביל להשלים חומר כאשר אנחנו מפסידים קורסים. (מיתוג זה במכללה)

פורסם

אם אתה מחפש ללמוד על מעגלים אלקטרוניים לצורך בנייתם למחשב (כמוני),תנסה את השיטה שאני למדתי לפיה:

לא היה לי שום ידע קודם באלקטרוניקה,פשוט נכנסתי לאתרי מודינג והסתכלתי על איך אחרים עשו מעגלי לדים/פאנבסים (שליטה על מאווררים) למחשב.

ברגע שראיתי משהו שהיה מוצא חן בעיניי,הייתי מנסה לשחזר בבית,לא לפני שהייתי לומד וקורא על אותם מעגלים ברשת.

לדעתי,הספר הכי טוב בשבילך זה האינטרנט,פשוט תריץ חיפוש על led mods או על כל נושא שמעניין אותך.

אם יש מושגים שלא מוכרים ---> חיפוש באינטרנט.

בהצלחה! ;D :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים