עבור לתוכן

אושר טרומית חוק "שי דרומי" שייאפשר לאנשים להגן על ביתם

Featured Replies

פורסם

כמה קשה אתה יכול להיות?

אני לא מדבר על המצב הקיים

אני מדבר על לשפר את המצב הקיים

להגביר אכיפה וענישה על מנת ליצור הרתעה

ג'וליאני, מצלצל לך מוכר?

• תגובות 99
  • צפיות 6.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

להגביר אכיפה לא יעזור.

תצתרך את הימ"מ כדי לפרוץ לכפר בדואי ולעצור את הפורצים.

זה נשמע לך פרקטי?

ובלי זה לא תעזור שום ענישה.

פורסם
מה אתה מטומטם

חבל שאתה יורד לרמות כאלה

הם סוחטים *בטלפון* ואז הם באים, *פיזית*, פורצים למשק ומממשים את האיום. אני אחזור על זה, למקרה שזה לא היה ברור:

אפשר לסחוט בהמון דרכים

זה יעזור לו כשמי שסוחט אותו יבוא, *פיזית*, כדי לשרוף לו את החממה. הבנת?

שוב, הנשק יעזור אם פורצים לך למשק

לא אם מנסים להצית אותו

נורא פשוט לסחוט בלי לפרוץ

הבאתי את הדוגמאות האלו רק כדי להוכיח שכשאתה אומר ש"הם פשוט גנבים, אם אתה רודף אחריהם הם בורחים" ו"המטרה שלהם היא לגנוב, לא להתעלל בבעלי החוות/החקלאים" אתה פשוט מזיין את השכל.

אלה שסוחטים, מאיימים (ומבצעים) זה כבר רמה אחרת של פושעים

ונגדם נשק לא יעזור

מה לא הבנת?[br]פורסם בתאריך: 15.02.2007 בשעה 01:04:27

להגביר אכיפה לא יעזור.

תצתרך את הימ"מ כדי לפרוץ לכפר בדואי ולעצור את הפורצים.

זה נשמע לך פרקטי?

ובלי זה לא תעזור שום ענישה.

לא צריך לעצור אותם בתוך הכפר

עם אכיפה מספיק טובה אפשר לבצע את זה בשעת מעשה (זה הרי לא לוקח 3 דקות לגנוב עדר שלם)

או בדרך לכפר

אפשר לעשות מרדפים/מחסומים

רבאק, אפשר להעלות מסוקים לאויר

אין דבר כזה אי אפשר

פורסם

בוא נראה:

כדי לסגור את ירושליים ולתפוס מחבל מציבים כמה אלפי שוטרים+ מתנדבים+ חיילים

הנגב יותר גדול מירושליים ויש הרבה יותר דרכי גישה (דרך המדבר וכו').

נראה לך שזה יהייה הגיוני לעצור את הפורצים לפני שהם מגיעים לכפר\ בזמן מעשה (להציב ניידת ליד כל חווה ויחידת ימ"מ שתתמודד עם הפורצים בהיכון...)?

ולגבי הסחיטה:

איזה עוד דרכים יש?

הבדואים יעשו לנסחט "ני!" בטלפון עד שהוא יכנע?

פורסם

אני מאמין שזה אפשרי להגביר את האכיפה כך שיתפסו גנבים

לא את כולם אבל מספיק בשביל ליצור הרתעה בטווח הארוך.

בכל מקרה, הויכוח הזה מאבד את המשמעות שלו (כמו כל הויכוחים בפורום אחרי כמה דפים)

מאוד מקווה שהחוק לא יעבור במתכונתו הנוכחית

ואם כן, אני מקווה שאתבדה ולא אצטרך להגיד "אמרתי לכם"

כשתהיה כתבה בYNET על חקלאי שנהרג בקרב יריות עם פורצים.

פורסם

אני מהאנשים שחושבים שהגנבים\בדואים יחמשו את עצמם יותר אחרי החוק הזה אבל, אני עדיין תומך בחוק כי לא יכול להיות שנהיה בני ערובה .

אסור לנו להיות בני ערובה של הרוצחים גנבים האלה וכאשר יבוא היום שבו הם יתחילו להתחמש וגם לירצוח פשוט יהיה צריך לתת על זה את המענה הראוי כי אין ברירה אחרת.

פורסם

מאוד לא סביר שזה יקרה.

ראשית, מה מונע מהבדואים להתחמש כבר עכשיו? אם החקלאי לא יתפוס אותם, לא יגרם להם שום נזק מנשיאת הנשק, אם הוא כן יתפוס אותם, נשק יאפשר להם לברוח.

שנית, המשטרה חמושה. זה אמנם נדיר, אבל לפעמים השוטרים מגיעים בזמן הפריצה או מיד אחריה. כמה פעמים שמעתם על פורצים ש ניסו לירות בשוטרים? לפעמיפ סיור של מג"ב תופס בדואים שמבריחים סמים ונשק דרך הגבול הפרוץ עם מצריים. הם כמעט תמיד בורחים. לירות? זה כמעט ולא קורה.

שלישית, בני אדם (ובדואים הם בני אדם, תאמינו או לא) עושים שיקול של רווח והפסד לפני רוב הפעולות שלהם. אם הסיכוי שיתפסו אותך אפסי והעונש מגוחך, למה לא? אבל אם הסיכוי שיתפסו אותך הרבה יותר גדול (כי כל בעל בית יכול לירות) והעונש יכול להיות מוות, אנשים יחשבו פעמיים. ואלו שלא? בפעם החמישית או העשירית מישהו ירה בהם והבעיה תיפטר מאליה.

דוגמה פשוטה: בזמן שכל המשטרה היתה ברחובות בחיפושים אחרי בני סלע, הפשיעה באזורים בהם החיפושים בוצעו ירדה בצורה משמעותית. רוב הפושעים העדיפו להישאר בבית מאשר לקחת את הסיכון שיתפסו על ידי אלפי השוטרים שפיטרלו בשטח. בזמן ההתנתקות, כשכמעט כל שוטר במדינה היה בעזה, הפשיעה גדלה.

אבל החוק המוצע לא ממש יעזור. לכמה אנשים כבר יש נשק? גם לו החוק הזה היה עובר לפני שדרומי ירה בפורצים, הוא עדיין היה בבעיה, כיוון שהחזיק והשתמש בנשק ללא רישיון. עכשיו הוא בכלל לא יוכל לקבל רישיון לנשק כיוון יהיה לו רישום פלילי. אם מישהו יפרוץ אלי הביתה, הדבר המסוכן ביותר שיש לי נגדו הוא חתול.

אז מה אפשר לעשות?

כמו שאמרו מעליי. ברגע שיהיה את החוק של Three strikers כמו ארה"ב. ששודד מקבל מכה קטנה על היד פעם ראשונה. פעם שניה מקבל מכה חזקה יותר. ופעם שלישית יבלה איזה 20 שנה בכלא (20 שנה זה די מוגזם כמובן צריך לראות מה הפשעים שהוא ביצע) אז לא משנה אם זה בדואי יהודי. הוא יחשוב פעמיים לפני פריצה. השוטרים יקבלו יותר מוטיבציה בגלל שהם יראו את הפושעים מקבלים שנים ולא חודשים בכלא. אז דברים יתחילו לזוז.

זה הצעד הראשון. אבל 20 שנה זה לא עונש מוגזם, להיפך. מי שכבר ישב בכלא פעמיים, יודע שאם יתפסו אותו שוב הוא יכבל עונש כבד מאוד ועדיין ממשיך לפשוע, הוא כבר פושע ללא תקנה שאין שום סיכוי משמעותי שישתקם ויחזור למוטב. צריך להגן על החברה מפניו. 25 שנים נשמע כמו עונש סביר.

דבר נוסף שצריך לעשות, ולזה לא צריך שינוי בחקיקה או בתקציב, הוא להציף אזורים מוכי פשיעה בשוטרים. שוב, זוכרים מה קרה כשחיפשו את סלע? גם כשפינו תשעה בתים בעמונה הצליחו להביא לשם אלפי שוטרים. כשהמשטרה רוצה, המשטרה יכולה. תרכז לכמה חודשים אלפי שוטרים באזור באר שבע ותחזיר אותם לתחנות שלהם רק אחרי שהצלחת לתפוס כמה עשרות פושעים. זה ירגיע את האזור לזמן מה. הפשע שוב מרים את הראש? תחזיר שוב את השוטרים.

כמובן שצריך לטפל ברמת הענישה. לפרידמן, שר המשפטים החדש, יש כמה רעיונות מעניינים, מקווה שהוא יצליח לממש אותם (מינוי טוב מאולמרט?! בטח מאוד קר בגהינום עכשיו 8)). כל עוד השופטים ימשיכו להעדיף את האינטרס של העבריין על פני האינטרס של החברה, תמשיכו לשמוע על עבריינים מקצועיים שבית המשפט קבע שביצעו פשע מזוויע בדם קר ושצריך לגזור עליהם עונש קשה ומרתיע, ואז דן אותם לשנתיים מאסר. לא יזיק לשנות גם את חוק המעצרים, כדי שלפחות עבריינים מועדים לא ישוחררו אחרי 24 שעות - כמה פעמים שמעתם על גנב שנתפס על חם, שוחרר עד להעמדה לדין ונתפס שוב למחרת?

כמובן יהיה נחמד אם השוטרים יתחילו לקחת ברצינות את התפקיד שלהם ולא להתייחס רק לעברות חמורות. נכון, הרבה יותר סקסי להעמיד לדין שר/מולטי מיליונר/מפורסם/ראש משפחת פשע וזה בוודאי מועיל לקידום, אבל גם צריך לתפוס גם את אלו שפורצים לכלי רכב וגונבים את מכשירי הרדיו.

העונש המקסילמי שאפשר להטיל עליך על רצח הוא 25 שנה, בדר''כ מקבלים הרבה פחות 3-4 שנים במקרה הטוב.

לא נכון. יש רק עונש אפשרי אחד על רצח בארץ: מאסר עולם (שכמעט תמיד נקצב ל- 25 שנה).

פורסם

^^

שכחת מילה אחת במשפט האחרון

"אמור"

פורסם

הראו אתמול בחדשות את נזקי הבדואים בנגב. זה פשוט מטורף. חקלאים פשוט איבדו תקווה.

ציוד במאות אלפי שקלים נגנב נהרס והחקלאים פשוט אובדי עצות. זה לא שהמשטרה עושה משהו בנידון.

סיפרו על רפתן שפשוט יורה באוויר שהוא רואה גנבים. מבחינת חוק אסור לו בכלל לירות. הוא אפילו אמר בהומור שהוא מקווה שהמשטרה לא תעצור אותו על הפליטת פה הזאת. אתם מבינים בעל הרכוש מפחד שהמשטרה תעצור אותו על ניסיון הגנת רכושו.

OmriJ אם באמת היה מדובר בגניבת רכוש קטנה אבל מדובר בגניבת רכוש מטורפת. זאת תופעה שצריך לקטוע אותה.

תשתיות של השקייה. שכל צינור עולה 250 שקל נגנבים ללא שום בעיה. מחשבים. פרוטקשן.

מה שלפי דעתי יקרה זה שפשוט המצב יחמיר לפני שהוא ירגע.

יהיו מקרים שפשוט יהיו הרוגים מהצד של הגנבים ומהצד של החקלאים. ברגע הזה יהיה הד ציבורי גדול שיגרום למשטרה לפעול ביותר נחישות ויפורסמו המון מקרים שהמשטרה עושה משהו למיגור התופעה.

לאיסתרא בלגינא

אני התכוונתי ש20 שנה זה מוגזם מבחינת הפשעים שנעשו. אני בכלל תומך בעונש מוות. אם זה 3 פשעים פעוטים מאוד (לא חייב להיות בכלל קשור לבדואים בנגב או משפחות פשע) אז אפשר לשקול פחות.

אבל אם זה יהודי או ערבי או לא משנה איזה לאום שיוצא לגנוב עם אקדח ומוכן להרוג בשביל הגניבה הבחור פשוט רוצח שמוכן להרוג אנשים בשביל להשיג את המטרה שלו. אז עונש מוות או 25 שנה מאחורי סורג ובריח. ואחרי מספר מקרים כאלו הגנבים פשוט יעשו את החשבון שלהם

היום החשבון יוצא שעדיף להיות גנב במדינת ישראל מאשר ללכת ללמוד ולעבוד.

פורסם

אני חושב שלפני ששולחים תשוטרים לעבוד קשה

צריך לעשות רעיון שהיה כבר כמה פעמים אבל לא נכנס אף פעם וזה-

גיוס משמעותי גם למשטרה

תחשבו על זה במקום רק שוטרים שמנים מתוסכלים

יהיו גם הרבה צעירים שיוכשרו למשטרה במשכורת של חייל

וישמרו על הסדר

כמובן שצריך לבנות בתי כל חדשים ולהחמיר עונשים נגד פושעים חסרי תקנה

אבל קודם כל להגדיל תכוח של המשטרה

חוץ מזה צריך לשפר תתנאים של הבדואים

אנשים שאין להם מה להפסיד בחיים הכי מסוכנים

פורסם
  • מחבר

^^^^^

אם יהיה שירות חובה לכל האזרחים, אז מצבת המתגייסים תהיה יותר גדולה, וניתן יהיה לנתב את חלקם למשטרה. דא ליברמן (תראו איך אפשר להשחיל את זה לכל ת'רד, אם רק רוצים מספיק :P ).

פורסם

מסכן מי שנכנס אלי הבייתה מהרגע שהחוק הזה נכנס לתוקף... האקדח במרחק חצי מטר מהמיטה שלי :cool2:

בפריצה הקודמת זה נסגר במכות רצח לפורץ (הוא נפל על יום שהייתי עם חבר 1.95- 100 קילו בבית).

בפעם הבאה זה יגמר עם כדור בראש.

סוףסוף נעשה צדק.

פורסם
  • מחבר

^^^^^

כמה פעמים פורצים אליך הביתה? ::)

פורסם

אבל החוק המוצע לא ממש יעזור. לכמה אנשים כבר יש נשק? גם לו החוק הזה היה עובר לפני שדרומי ירה בפורצים' date=' הוא עדיין היה בבעיה, כיוון שהחזיק והשתמש בנשק ללא רישיון. עכשיו הוא בכלל לא יוכל לקבל רישיון לנשק כיוון יהיה לו רישום פלילי. אם מישהו יפרוץ אלי הביתה, הדבר המסוכן ביותר שיש לי נגדו הוא חתול.

אז מה אפשר לעשות?

[/quote']

דווקא החוק הרבה יותר טוב כי הוא מונע ממך אחריות פלילית

ברגע שהפורץ נכנס אליך הביתה אין לך אחריות פלילית אם אתה הורג אותו או פוצע אותו או סתם שופך עליו צבע ירוק

ד"א היום ראיתי בעיתון את הסיבה הכי מטומטמת להיות נגד החוק

איזשהו בכיר במשטרה אמר שהוא נגד החוק כי הוא נותן לאזרחים יותר אופציות תגובה מאשר לשוטרים

פורסם
:lol: :lol: נו, לפחות כבר יוצא משהו טוב מהחוק הזה... המשטרה מתחילה להבין עד כמה היא פתאטית... NOT! ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים