עבור לתוכן

בעית בהירות ב-SAMSUNG 931C חדש

Featured Replies

פורסם

אהלן חברים, הנ"ל אצלי יומיים וחצי, ואני מרגיש כאילו הוא בהיר בצורה בלתי רגילה שממש מפריעה לעבודה נורמלית.

עברתי כבר על כל מאפייני התוכנה והחומרה של המסך ושיניתי ושיחקתי עם הכל.

אני מרגיש כאילו הצבעים הבהירים בוהקים ובולעים אחד את השני, ולכן הוא מעייף את העיניים (בתדר 72MHZ...)

המחשב הוא די חדש, כרטיס מסך Geforce6100 OB, חלונות XP.

יש לציין שחיברתי את המסך למחשב ישם יותר, והוא נראה שם טבעי ומאוזן בצורה ממש חדה וברורה.

ולפני שקניתי את הנוכחי היה לי MAG CRT שהציג יפה במחשב שלי ומאוזן.

האם עוד מישהו נתקל בתופעה?, למה זה קורה?

האם לטרטר עצמי ולגשת לחנות?

פורסם

אולי הבעיה היא ב color profile במחשב (אולי הוא ישן ומוגדר עבור המסך הקודם)? אם המסך מגיע עם דיסק דרייברים, בד"כ אמור להיות בו קובץ פרופיל צבע עם סיומת ICM שאותו אתה יכול להתקין ולהפעיל ע"י לחיצה עליו בלחצן ימני ואז install.

(למרות שבד"כ התקנת הדרייברים כבר מתקינה גם את פרופיל הצבע)

ולידע כללי,פרופיל הצבע הנוכחי אמור להיות מופיע במאפייני התצוגה, ב Advanced תחת הטאב Color Management.

פורסם

במדריך למשתמש של ה 931BF היה רשום שכדאי לשים את המסכים על 60Hz דווקא, לגבי הדריברים שלו, נסה להריץ את ה magictune, וגם כמו שנאמר להוריד מהאתר שלהם ב support את ה color profiles

פורסם
  • מחבר

היי,

שמתי על 60 HZ, ה-COLOR PROFILE היה על הדגם הנכון כבר.

התקנתי גם את הMAGICTUNE וביצעתי את תהליך הכוונון, לדעתי כל אלו הביאו להבדל די זניח.

המצב כזה הוא שאני מוריד את הבהירות לרמות של22 מתוך 100 כדי לקבל איזון נכון יותר בצבעים הבהירים, אבל ככה אני מפסיד עוצמת צבע של הצבעוניים וכהים יותר.

ייתכן מצב ובו ככה הם מסכי הLCD - איני רגיל אליהם, במצב יום זה נוח, אבל כאשר החדר חשוך אני ממש מרגיש שהוא מאמץ את העיניים מרוב בהירות.

האם אתם לא מרגישים ככה?

פורסם

אחרי שראיתי את המסך בחנות אני בהחלט יכול לומר שהוא בהיר מידי.(כנראה קשור למנורות המיוחדות שלו)

אני מציע שתבדוק על איזה נקודה לבנה המסך מכוון, אם יש לך בחירה ב sRGB או 6500K

אלו בדרך כלל ישפרו את התמונה.

פורסם

גם לי יש את אותה בעיה עם המסך.

אגב... יש למסך הזה צבעים שמאוד מציקים , כלומר אלו לא הצבעים של הווינדוס שאני רגיל אליהם

הם צבעים מיוחדים וגוונים מיוחד שאני לא כל כך אוהב .

יש דרך להפוך את הצבעים לצבעים רגילים פשוט כמו של מסך אחר של סמסונג ?

פורסם

כשאתה מנסה להסתכל ישירות למסך בזווית אופקית ואנכית, הצבעים עדיין לגמרי לא טובים ?

פורסם

זה לא שהם לא טובים אחי

זה צבעים מיוחדים שהמסך עצמו נותן

זה לא בעיה או משהו כזה במסך

למשל הירוק של ההתחל הוא לא כמו ירוק של ההתחל שאתה רגיל אליו

הוא יותר ירוק כהה כזה

וזה חל במיוחד על הגוונים של ירוק ואדום.

אז אמרתי אולי יש איזה קובץ של צבעים שאפשר להחליף למסך בתוכנה שיראה צבעים ריגילים כמו כל מסך.

פורסם

הבעיה היא עם המסך זה הפלורסנטים המיוחדים שלו הם אמורים לתת טווח של 92% מהצבעים של NTSC

זה לא אומר שהמסך נותן לך 16.7 מליון צבעים או או אפילו 16.2 מיליון צבעים מדויקים

זה פשוט אומר שההבדלים בין הצבעים יותר גדולים כאילו מתחתם את סקאלת הצבעים.לכן כל הצבעים

שאתם רגילים להם נראים לכם שונים, מכיוון שגם מסכי CRT מוגבלים ל 72% מה NTSC וכך רוב מסכי ה LCD

זה יצריך התרגלות במעבר ל 92% מה NTSC. עריכת תמונות על מסכים כאלה בהחלט לא מומלצת אלא אם המצלמה

עובדת בטווח צבעים של 92% מה NTSC אם היא לא, הצבעים יראו שגויים.

פורסם
  • מחבר

בסופו של דבר הדרך הכי טובה לאזן אותו (לפחות לאן שאני הגעתי, גם בעזרתכם) היא:

- באיזון הצבעים להוריד קצת את הכחול ולתת יותר אדום.

- להוריד מאוד את הBRIGHTNESS ולהעלות שת הCONTRAST.

- Gamma על MODE1.

- לעבוד עם התוסף Magic Tune, ושם ללכת ל-COLOR ואז - CALIBRATION ולאזן בין מה שמופיע בריבוע למטה לבין מה שמופיע בריבוע המרכזי במסך בכל שלב מתוך הכמה שיש שם, למעט כאשר מופיע למטה צבע בהיר, שם להתאים לו צבע כהה יותר, ולשמור.

זהו עד עכשיו, נראה הרבה יותר טוב....

תודה לכולם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים