עבור לתוכן

שאלה על דיסק קשיח וביצועים...

Featured Replies

פורסם

שלום!

תגידו...יש מצב שאם אני מחליף דיסק קשיח(יש לי אחד ממש ישן....אני לא בדיוק יודע את סוג החיבור...אבל אני יודע שהוא בנפח 40gb :P)לאחד חדש יותר ומהיר יותר אז הביצועים במשחקים או ביצועים כלליים של המחשב יהיו טובים יותר?אפילו בקצת...אני יודע שזה לא ישפיע כמו שאר הרכיבים....ואם כן במה זה אמור להתבטות...

תודה!

פורסם

כן אני חושב שתקבל תוספת ביצועים מינורית. זה יתבטא בטעינת מישחקים קצת יותר מהירה וגם בעבודה השוטפת בXP.

אבל שוב אני חוזר ואומר שהתוספת היא מינורית ואולי גם לא ממש תבחין בתוספת מהירות.

אני למשל החלפתי לא מזמן דיסק קשיח מ80GB עם 8MB קאש ל 250GB עם 16MB קאש ואני חושב ששמתי לב לתוספת בביצועים אבל אולי זה משהו שיותר פסיכולוגי.

פורסם

מ8 ל16 קשה לשים לב.אבל מ2 דווקה כן.

פורסם

יש יותר סיכוי לראות הבדלים אם מדובר בדיסק ישן של 5400RPM ודיסק חדש של 7200RPM

פורסם

ההבדלים יהיו ברורים ביותר במקרה הזה...

פורסם
  • מחבר

סבבה...תודה.

יש איזו תוכנה שמאפשרת לבדוק את הדברים האלו(זיכרון קאש...מהירות rpm...)של הדיסק קשיח שיש לי עכשיו??

פורסם

כל תוכנה בסיסית לבדיקת חומרת המחשב אמורה להגיד לך איזה דגם של הארד דיסק יש לך (המידע אמור להיות אולי גם בלוח הבקרה), אחרי זה זה פשוט עניין של לחפש באינטרנט את שם הדגם ולראות את הנתונים.

פורסם
  • מחבר

^^^

איזה תוכנה למשל??אפשר לינק להורדה,או שם?

פורסם

אני יודע שפעם היתה everest, וכמו שאמרתי יש מצב שהלוח בקרה אמור להגיד לך ישר... (או אפילו כשאתה מפעיל את המחשב)...

אני בטוח שאחרים פה יוכלו להמליץ על תוכנות אחרות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי...נעזרתי בתוכנה ומצאתי את הדגם שלו באתר של wd(אני כמעט בטוח שזה זה או שזה משהו ממש דומה מאותה סדרה...)והיה כתוב שיש לו 2mb זיכרון ו-5400 rpm...עכשיו,אם אני אחליף אותו לאחד עם זיכרון של 8mb ו-7400rpm...אמור להיות שיפור מורגש נכון?יש מצב שזה ישפיע על משחקים...כי עכשיו למרות שיש לי ג'יגה זיכרון פנימי הזמני טעינה במשחקים יחסית ארוכים...

פורסם

כן.

פורסם
  • מחבר

אחלה...תודה לכולם על העזרה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים