עבור לתוכן

על צריכות חשמל במחשב

Featured Replies

פורסם

קניתי מחשב חדש וגם קניתי את מסך דק. שמעתי הרבה שבכל פעם שיש טכנולוגיה מתקדמת, שיש להם יתרון צריכות חשמל נמוכה מטכנולוגיה הקודמת. רציתי לשאול כמו חסכה חשמל באחוזים במחשב חדש מול המחשב ישן?

המחשב חדש שלי הוא E6300, 1GB, GEFORCE 7600GS 256MB עם מסך LG LG L194WT.

מול המחשב ישן פנטיום 3 733 עם מסך שטוח MAG.

תודה...

פורסם

בכללי מדובר על כל ספק לגופו...

נתחיל במחשבים הראשונים שלקחו חדר שלם, לא היה להם ספק אחד כמו שלך, היו שם המוני ספקים ואם להכניס אותם לקופסא אחת אני בספק שמישהו היה יכול להרים בידים שלו כי שנאים זה דבר כבד...(כי המחשב צרך המון חשמל והרי הוא עבד על מנורות שהיתה צריך להרים לשם מתח ענקי, דוגמא למנורות זה הטלביזיה - השפורפרת עדיין בנוייה כמנורה והיא צורכת נידמה לי 10KV, לפחות בטלביזיה שלי זה ככה)

מחשבי הPC הראשונים שתפסו גם חדר, אבל קטן השתמשו בחומרה שצרכה פחות חשמל (הומצאו טרנזיסטורים) מה שהקטין את זה בצורה מטורפת והורידה את צריכת החשמל

אח"כ יצאו גם מחשבי הPC שאנחנו מכירים שהשתמשו בשבבים (286, 386, 486 ואם אני לא טועה אמצע תקופת פנטיום 1) הם השתמשו בספקי AT שהורידו את המשקל והמימדים של הספק גם די הרבה, ושוב הצריכת חשמל ירדה...

ואז יצאו ספקי ATX מה שהיה מיוחד בהם שהמחשב יכל לשלוט על הדלקה וכיבוי של המחשב ואילו ב AT מערכת ההפעלה לרוב היתה אומרת מתי מותר ללחוץ על כפתור הכיבוי ולכבות לחלוטין את המחשב...

בכללי כל הזמן חברות הספקים מציבים ממולם את המטרה להקטין את הספק ולתת לו ניצולת חשמל יותר גבוה, לצור ספקים חזקים יותר שתוכל להוסיף יותר חומרה ללא קריסה (אמינות ספק), וכמובן יותר קטנים ...

מקווה שזה ענה לך על השאלה

פורסם

מה הקשר בין השאלה שלו לבין מה שאמרת?

הוא הציג את המחשב הישן שלו ואת החדש ושאל בכמה ירדה צריכת החשמל של המחשב

פורסם

אז אופס =\

פורסם

תרשום ספק,לוח אם,מעבד... ;D

פורסם

לא ניראה לי שיש הבדל גדול בין צריכת החשמל של המחשבים. המוטיבציה של חברות החומרה הוא לחסוך בצירכת החשמל של מחשבים ניידים בעיקר, ופחות של מחשבים נייחים, אבל אולי יש שיפור בנצילות, ז"א פחות אנרגיה מתבזבזת על חום.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים