עבור לתוכן

יש לי יציאה של 5V ולד של 5V,איזה נגד אני צריך?

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הלד די ישן,ואח שלי הביא לי אותו מהצבא(לפני איזה שנתיים),והוא אמר לי שזה לד 5V ,עכשיו אני שואל אם הוא יכול לפעול גם עם 4V או 3V?

פורסם

הוא יעבוד אבל יותר חלש.. לא יודע אם ב-3 אבל ב-4 נראה לי שבטוח.. (כל זה בהסתמך על כך שזה באמת 5V :nixweiss:)

פורסם
  • מחבר

כן אחי זה 5V,יופי,תודה רבה לכל מי שעזר לי!!! :xyxthumbs::);):D ;D :-* :hat::hi:

פורסם

תבדוק אותו...תפרק את הסוללה של הסלוללר שלך...ותחבר אותה אל הלד..ותיראה עם היא נידלקת או לא..בדרך כלל הסוללה בסביבותה 3.6 ו 4 בערך...

פורסם

אתה גם יכול להיעזר בזה -

בשביל להסביר לך איך מחשבים,שיעור קטן בפיזיקה - Cool

לפי החוק של אוהם (פיזיקה... Cheesy) , התנגדות (נמדד בohms) אפשר לחשב לפי שלוש נוסחאות -

1. R=P/Square I ---> התנגדות שווה לכוח (נמדד בwatts) חלקי ריבוע של זרם(נמדד בamps-אמפרים)

2. R=E/I ---> התנגדות שווה לזרם (נמדד בvolts) חלקי זרם(נמדד בamps-אמפרים)

3. R=Square E/P ---> התנגדות שווה לריבוע של זרם(נמדד בvolts) חלקי כוח (שנמדד בwatts).

על פי רוב,משתמשים בנוסחא השלישית .

בדוגמא שאתה רשמת, משתמשים בנוסחא השנייה,ומקבלים : R=5/30=0.16667 Ohm. זה אומר שעליך לחפש נגד שמסוגל לספק התנגדות של 0.166 אום,בקירוב.

הנה אתר עם מחשבונים שאני משתמש בו לחישובי התנגדויות,זרמים,voltage וכוח - http://www.the12volt.com/ohm/page2.asp

לדעתי אתה תצטרך נגד...

פורסם

אתה גם יכול להיעזר בזה -

בשביל להסביר לך איך מחשבים,שיעור קטן בפיזיקה - Cool

לפי החוק של אוהם (פיזיקה... Cheesy) , התנגדות (נמדד בohms) אפשר לחשב לפי שלוש נוסחאות -

1. R=P/Square I ---> התנגדות שווה לכוח (נמדד בwatts) חלקי ריבוע של זרם(נמדד בamps-אמפרים)

2. R=E/I ---> התנגדות שווה לזרם (נמדד בvolts) חלקי זרם(נמדד בamps-אמפרים)

3. R=Square E/P ---> התנגדות שווה לריבוע של זרם(נמדד בvolts) חלקי כוח (שנמדד בwatts).

על פי רוב,משתמשים בנוסחא השלישית .

בדוגמא שאתה רשמת, משתמשים בנוסחא השנייה,ומקבלים : R=5/30=0.16667 Ohm. זה אומר שעליך לחפש נגד שמסוגל לספק התנגדות של 0.166 אום,בקירוב.

הנה אתר עם מחשבונים שאני משתמש בו לחישובי התנגדויות,זרמים,voltage וכוח - http://www.the12volt.com/ohm/page2.asp

לדעתי אתה תצטרך נגד...

אני לא יודע מאיפה לקחת את חוקי הפיזיקה האלה אבל עשית פה סלט לא קטן

קודם כל :

זרם נמדד באמפרים(A) ומסומן ב I

מתח נמדד ב וולטים (V) ומסומן ב U או כא"מ ב E

התנגדות נמדדת באוהמים ומסומנת ב R

הספק נמדד בוואטים (W) ומסומן ב P

והחישוב שביצעת הוא לא של הנגד שאתה מחפש אלא של "התנגדות" הדיודה ,והתוצאה שקיבלת היא לא באוהמים אלא בקילו אומים!!!

פורסם

אני לא יודע מה הבעיה, הנוסחאות שהוא כתב נכונות, למרות שאני לא מבין למה להשתמש בהן ולא סתם בחוק אוהם.

תסתכל על היחידות ותראה שזה מסתדר. הוא פשוט שיחק עם הנוסחה - P = V*I = I^2*R = V^2/R.

לפותח הת'רד - הזרם שנתת לנו הוא לא הזרם שצריך. מה שצריך זה לדעת כמה זרם יוצא מהספק. זה שהלד יכול לספוג 30 מיליאמפר זה יפה מאוד מצידו וגם קצת מרגש, אבל אם הספק שלך נותן יותר מזה או פחות מזה זה משפיע מאוד על צורת החיבור ועל גודל הנגד.

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע מה הבעיה, הנוסחאות שהוא כתב נכונות, למרות שאני לא מבין למה להשתמש בהן ולא סתם בחוק אוהם.

תסתכל על היחידות ותראה שזה מסתדר. הוא פשוט שיחק עם הנוסחה - P = V*I = I^2*R = V^2/R.

לפותח הת'רד - הזרם שנתת לנו הוא לא הזרם שצריך. מה שצריך זה לדעת כמה זרם יוצא מהספק. זה שהלד יכול לספוג 30 מיליאמפר זה יפה מאוד מצידו וגם קצת מרגש, אבל אם הספק שלך נותן יותר מזה או פחות מזה זה משפיע מאוד על צורת החיבור ועל גודל הנגד.

בדקתי אם הסוללה של הפלאפון שלי היא מפיקה 3.7V אבל לא כתוב כמה זרם,בקיצור אני יקנה נגד של איזה 50ohm ,יעבוד על 4V ,והוא יקבל זרם של 30Ma (הלד).

תודה רבה לכם על העזרה!

פורסם

תשמע גבר,

קודם כל שמחתי לעזור, דבר שני - אני חושב שלא הבנת את מה שכתבתי. אם הלד יכול לקבל 30 מיליאמפר זה אומר שבזרם יותר חזק הוא עלול להישרף. זה לא אומר שהספק שלך מוציא 30 מיליאמפר. אני לא יודע איזה ספק זה אבל הוא יכול להוציא גם יותר מזה וגם פחות. הדרך הכי טובה לבדוק היא לחפש במפרט הטכני של הספק או לחבר אמפרמטר ולבדוק מה הזרם שיוצא מהספק.

בהצלחה בכל מקרה

פורסם
  • מחבר

תשמע גבר,

קודם כל שמחתי לעזור, דבר שני - אני חושב שלא הבנת את מה שכתבתי. אם הלד יכול לקבל 30 מיליאמפר זה אומר שבזרם יותר חזק הוא עלול להישרף. זה לא אומר שהספק שלך מוציא 30 מיליאמפר. אני לא יודע איזה ספק זה אבל הוא יכול להוציא גם יותר מזה וגם פחות. הדרך הכי טובה לבדוק היא לחפש במפרט הטכני של הספק או לחבר אמפרמטר ולבדוק מה הזרם שיוצא מהספק.

בהצלחה בכל מקרה

אני הבנתי אחי,אבל לא משנה,אני יקה נגד של איזה 50 וזהו.

פורסם

אם הוא אמר שיש לו מקור מתח של 5V אז הוא מוציא זרם משתנה לפי מה שצורך המעגל....

אנחנו בניסויים היינו מחברים נגדים שך 220 אוהם והכל היה עובד מצויין

פורסם

ומי קובע כמה זרם המעגל צורך?

הדיודה לא קובעת כמה היא צורכת, אתה צריך רכיב מיוחד (וסת זרם) בשביל לקבוע כמה זרם יהיה במעגל. המקור יספק זרם לפי כמה שהוא אמור לספק. אם מוגדר שהמקור מוציא ב5 וולט 10 מליאמפר אז הוא יוציא 10 מיליאמפר וכל הדיודות שבעולם לא יגרמו לו להוציא 30 מיליאמפר. אותו הדבר אמור לגבי מקור שמוציא 100 מיליאמפר.

פורסם

למקור מתח יש הגבלה של זרם שהוא יכול לספק , והוא מספק זרם משתנה 10ma 20ma 30ma עד למקסימום שהוא יכול לתת! אבל הוא יכול להשתנות לפי הצרכנים שמחוברים אליו!!!

לעומתו יש מקור זרם שמספק זרם קבוע במתח משתנה!!!

ואם הוא אמר שיש לו מקור מתח של 5 V ז"א שהזרם הזורם במעגל נקבע לפי הדיודה והנגד שהוא מחבר

פורסם

טוב אני חייב להגיב על מה שנאמר פה שלא יקרו לך תאונות..

באופן כללי מתח עבודה של LED הוא המתח שנופל עליו עבור זרם של 1A למשל. ללד יש אופיין אקספוננציאלי של מתח-זרם ולכן זה לא מעגל לינארי.

במילים אחרות, אתה יכול להניח שנופל על הלד שלך מתח של 4.9V למשל, ואז על הנגד הטורי נופל 0.1V, ואתה מעוניין בזרם של 30mA (למרות שאני לא מכיר לד כזה של 5V וזרם 30mA אבל שיהיה), ולכן ערך הנגד יהיה R=4 ohm בערך !

נ.ב. אתה גם יכול להניך שנופל 4.8V על הלד או אפילו 4.7V, זה עדיין סביר !

ועוד משהו: לעולם אל תחבר LED למקור מתח ללא נגד עומס !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים