עבור לתוכן

יש לי יציאה של 5V ולד של 5V,איזה נגד אני צריך?

Featured Replies

פורסם

יש לי יציאה של 5V ולד של 5V,איזה נגד אני צריך?אני חושב שהלד הוא בערך 30Ma ,איך אני מחשב את זה?

פורסם

אם הלד 5V אז אתה לא צריך שום נגד

פורסם

אתה כן צריך נגד כי אתה לא רוצה שהלד יהיה זה שיספוג ספייקים, הוא רגיש מדי לזה. אבל אתה יכול לשים נגד מאוד קטן של מאה אוהם

פורסם
  • מחבר

אבל אז הוא יקבל פחות V ,בעיקרון אני צריך נגד שיעביר לי זרם קבוע.

אתה כן צריך נגד כי אתה לא רוצה שהלד יהיה זה שיספוג ספייקים, הוא רגיש מדי לזה. אבל אתה יכול לשים נגד מאוד קטן של מאה אוהם

ואחי ,יש מצב אתה מסביר לי איך חישבת את זה?

פורסם

"הזרם הקבוע" שאתה צריך נקבע לפי מקור המתח שלך

והוא לא ממש חישב את הנגד שאתה צריך אלא פשוט החליט לשים נגד קטן שיספוג את החוסר יציבות של המקור מתח שלך.....אם הבנתי נכון למה שהוא התכוון

פורסם

neogod צודק. לא חישבתי גודל נגד, אלא זרקתי מספר. בגדול זה הולך ככה:

אתה מזרים זרם דרך הנגד והדיודה (בהנחה שהם מחוברים בטור). המתח שיפול על שניהם ביחד זה 5 וולט, אתה רוצה שכמה שיותר מתח יפול על הדיודה וכמה שפחות יפול על הנגד (יותר מתח שווה יותר אור) ולכן אתה צריך נגד קטן. אני מניח שנגד של מאה אוהם הוא מספיק קטן בשביל זה, אבל זה תלוי בזרם שזורם דרך החוטים. אם זורם שם 30 מיליאמפר, אז 100 אוהם זה יותר מדי כי אז ייפול 3 וולט על הנגד ו2 וולט על הדיודה. במקרה כזה כדאי לחפש נגדים יותר קטנים בגודל של עשרות ספורות של אוהמים (50 - 40 אוהם). אתה צריך לבדוק כמה זרם זורם דרך החוטים כדי להחליט על הנגד.

לסיום - תזכורת לחוק אוהם:

V = I * R

המתח שווה לזרם כפול התנגדות.

אני מקווה שזה קצת יותר עוזר . . .

פורסם
  • מחבר

את חוק אוהם אני יודע מצוין,אז אתה אומר שצריך נגד קטן של בערך 50 Ohm?

פורסם

אני לא יודע איזה נגד אתה צריך, בשביל זה צריך לדעת איזה זרם זורם דרך הדיודה. רשמת קודם 30 מיליאמפר, אבל אני לא הבנתי אם הכוונה לזרם המקסימלי שהדיודה יכולה לספוג, או שזהו הזרם שמגיע מהמקור.

פורסם

ללדים יש עוד תכונות חוץ ממתח עבודה וצריכת זרם, אם תצליח להשיג את הנתונים האלה , נוכל לעזור לך יותר

פורסם

neogod נראה לי שנתונים נוספים סתם יסבכו אותו. עדיף למדוד את הזרם ולפי זה לקבוע את הנגד הכי נמוך שאפשר למצוא (באיזור החמישים ומטה).

פורסם
  • מחבר

אני לא יודע איזה נגד אתה צריך, בשביל זה צריך לדעת איזה זרם זורם דרך הדיודה. רשמת קודם 30 מיליאמפר, אבל אני לא הבנתי אם הכוונה לזרם המקסימלי שהדיודה יכולה לספוג, או שזהו הזרם שמגיע מהמקור.

הזרם שהדיודה יכולה לספוג.

וד"א תודה רבה לכם שאתם עוזרים! :yelclap::xyxthumbs:;)

תקשיב,הלד יידלק גם ב3,4 V או שחייב 5V?

פורסם

אחי לפי מה שאני יודע אין דבר כזה בכלל לד של 5V.. :nono:

אם תחבר אותו ל5V ישיר אל תבוא לפה בטענות שהחדר שלך מריח משרוף.. :kopfpatsch: (או לפחות לא אליי... :s07:)

בהצלחה ותגיד לי איך יצא המרשמלו מהמדורה..

פורסם

אחי לפי מה שאני יודע אין דבר כזה בכלל לד של 5V.. :nono:

אם תחבר אותו ל5V ישיר אל תבוא לפה בטענות שהחדר שלך מריח משרוף.. :kopfpatsch: (או לפחות לא אליי... :s07:)

בהצלחה ותגיד לי איך יצא המרשמלו מהמדורה..

מה אתה עושה צחוק?!

כל התארד הזה מדברים על כמה אוהמים צריך להיות הנגד ואז אתה בא ואומר שהוא מחבר ישיר?!

מה זאת ההספמה המחורבנת הזאת?!!?

פורסם

הוא התכוון שלפי דעתו אין לד של 5V אלא של פחות ולכן אם הוא יחבר אותו ל5V הוא ישרף :-\

פורסם

אני מנסה לעזור לך ואתה אומר לי ספאם..

כל הכבוד באמת... רק כדי "להוציא אותך מטומטם" תקרא את הקישור הבא.. :

http://led.linear1.org/myth-of-the-5-volt-led/

The fact is, there are simply no LEDs with a forward voltage of 5V. So how does this confusion arise? There are three possibilities. Well go over them all.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים