עבור לתוכן

האם חיבור DVI מוריד מהעומס של הכ. מסך?

Featured Replies

פורסם

העיניין הוא שרכשתי מסך חדש, (L1970HR של LG) וחיברתי אותו בDVI, כמובן העלתי רזולוציה לאופטימלית שהיא 1280X1024 ושמתי לב שכל היישומים התחילו לרוץ הרבה יותר מהר לעומת החיבור האנלוגי שהיה לי במסך הקודם שלי (L1730S) וברזולוציה 1024X768... אז האם באמת נכון הדבר שהDVI מוריד מהעומס של הכ. מסך או שפשוט האות שמגיע דרך DVI הרבה יותר מהיר מהאות האנלוגי ובגלל זה ההבדל במהירות?

פורסם

נשמע מוזר, אבל השבוע שמעתי עוד סיפור כזה על מישהו שהחליף מסך ישן למסך LCD של LG (קנית אותו במבצע של 1000 שקל במקרה גם כן ?) והמחשב שלו התחיל לעבוד מהר יותר... (למרות שכמובן לא אמור להיות קשר בין מהירות המחשב למהירות המסך).

פורסם
  • מחבר

לא, אני ממש לא קניתי אותו ב1000 ש"ח, אבל העיניין של המהירות הוא ודאי.

פורסם

אז כנראה ששנית משהו נוסף. חיבור ל-DVI לא נותן כלום חוץ משיפור קטן בחדות התמונה.

פורסם
  • מחבר

השינוי הנוסף והיחידי הוא הרזולוציה ששונתה מ-1024X768 ל-1280X1024... אולי בגלל שבמסך החדש זמן תגובה הוא רק 2MS לעומת הקודם ששם המהירות היתה 12MS?

פורסם

רגע... אנחנו מדברים על מהירות תזוזה של תמונה, מהירות התגובה של המסך או מהירות החישוב?

פורסם
  • מחבר

מהירות תגובה וחישוב.

פורסם

בפועל לא אמור להיות בכלל השפעה בין המסך למחשב... המסך מקבל סיגנל מהכרטיס מסך שעובד על פי שעון פנימי שמסתנכרן עם המסך (בד"כ שעון שמחובר לרכיב בשם RAMDAC). ואין קשר כמובן בין סיגנל השעון הזה של הכרטיס מסך לסיגנל השעון של כל המחשב, כך שלא אמור להיות בכלל קשר...

(אבל עדיין גם אני שמעתי סיפור מוזר כזה ממישהו שהחליף ל LG גם השבוע וגם דיבר על שיפור בביצועים, כמובן שלא בדקתי אישית...).

פורסם
  • מחבר

תיראה, אם לא הייתי מרגיש שיפור לא הייתי כותב פה סתם ככה בשביל להשוויץ במסך החדש שקניתי... ממש לא זו היתה המטרה שלי.

פורסם

לא מכחישים את זה שהייתה עליה במהירות. השאלה פה היא למה וכיצד - וזה כרגע לא ידוע.

פורסם
  • מחבר

טוב, זה גם לא ממש משנה למה... כל עוד השיפור הוא לטובה אני רגוע ושמח.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים