עבור לתוכן

ביקורת - VP930 vs VP930-3

Featured Replies

פורסם

טוב, לא נורא, אני אמשיך לחסוך למכייל משלי.. למרות שרוב הסיכויים שאת החיסכון אני אנצל למסך חדש ואוריש את שלי לאחי הקטן. (אני מפנטז כרגע על ה Benq FP241W)

אז ארז, מאיפה השם Bagheera?

פורסם

ארז, יש לך המלצה איפה יש בצפון את ה 2007WFP ? :)

פורסם
  • מחבר

אני גר באיזור המרכז ולא מכיר את איזור הצפון, אני חושב שהכי קרוב זה פנדה והם יושבים בקיסריה ואין לי מושג אם יש להם

באמת מלאי, אני לא יודע אם יש חנות היום שמחזיקה מלאי, אולי LCDTV והם בפ"ת.

פורסם

לצערי אני זה שצריך לעשות עליה לרגל אליכם מכיוון שהכיול מתבצע על המחשבים שלכם ולא יכול להיתבצע אצלי.

אני ממש מתחיל להצטער שאני מחנך אנשים פה ;D

דרך אגב זה דיי מביך ואפילו טיפה מעצבן אז מעכשיו אתם יכולים לקרוא לי בשם האמיתי שלי, ארז.

האם הכיול תלוי גם במחשב או בכרטיס מסך? או שהכוונה היא לתנאי תאורה חיצוניים? (כבר חשבתי לבוא אליך :( )

אתה לא מחנך אותנו... אתה מחכים ומעשיר אותנו בידיעותיך בבקשה אל תפסיק.

גם בגירה זה לא כינוי שצריך להתבייש בו :)

פורסם
  • מחבר

הכיול תלוי במסך ובכרטיס מסך, כמובן שזה אבסורד להביא מחשב שלם אליי רק בשביל פרוצדורה כל כך קטנה

כמו כן מתבצע Pairing בין המסך למחשב מכיוון שהפרופיל של המסך נטען ולכן אם תחליף מחשב/כרטיס מסך הכיול יאבד.

מה שישאר זה כיול הנקודה הלבנה שמתבצע במסך עצמו, כך בחשבון שיש לכייל את הנק' הלבה פעם בחודשיים בערך

כי מסכי LCD מתבלים או יותר נכון הפלורסנטים שלהם מתבלים.

בעיקרון המכייל נותן אפשרות לבדוק את התאורה בחדר בכדי שתוכל לכייל גם אותה לתקן ISO (בעזרת דימר וכו)

אבל רובנו לא עובדים במשרד/סטודיו עם תאורה כזו ולכן זה פחות משמעותי.

פורסם

ארז, עם הידע שלך, בוא תעשה מצווה קטנה...

תוכל לעשות מאמר כיצד לכייל מסך תחת Windows XP עם תוכנה (למשל Adobe Gamma או כמה תוכניות חופשיות המסתובבות פה ושם).

זה לא יהיה מקצועי כמו עם מד שיש לך אבל עדיף מכלום.

פשוט חראם על התמונות שלנו...

בזכות אנשים כמוך TIME בחרו את הגולש לאיש השנה 2006.

תודה.

פורסם
  • מחבר

אני באמת לא מכיר פיתרון "אנושי" שמאפשר יצירה של טבלאות LUT בשביל כיול המסך

כאשר מדובר בתוכנות כגון Adobe Gamma או Perfect Suite.

אני ממליץ לפחות לנסות לכייל את הנקודה הלבנה של המסך ב OSD בייחוד אם נדמה לכם שהמסך שלכם

אדום,ירוק או כחול מידי אתם יכולים לנסות להחזיק דף לבן ליד המסך רק נסו להוריד את הבהירות לפני.

מומלץ להוריד את הבהירות לרמה נורמלית שלא תזיק לכם לעיניים.

ה VP930 מגיע עם בהירות גבוהה מאוד אבל ה 2407 יכול ממש לשרוף לכם את העיניים עם 343cdm

בהשוואה לו הVP930-3 מגיע עם 258cdm, אלא בהירויות מטורפות ניתן ואף מומלץ להוריד אותם בלי שתפגע

יכולת הצגת הצבעים של המסך.

פורסם

ארז, כשאתה אומר "לכוון את הנק' הלבנה" לך זה מאוד פשוט...

לנו, זה ממש שחור :-)

תוכל באמת להשקיע בזה קצת? וזה יהיה מאמר רשמי באתר?

תודה.

• 6 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

תודה רבה על כתבה מצוינת ומעשירה .

אני שוקל לרכוש את המסך הזה מול NEC Multisync LCD195vxm או Samsung Syncmaster 931bf

מה דעתך המלומדת

תודה מראש

בועז

פורסם

בועז - אין מה להשוות. ה-931 מבוסס TN ונחות מה-VP930 בכל פרמטר אפשרי, כולל ארגונומיה.

פורסם

ארז אתה פשוט מפתיע כל פעם מחדש :xyxthumbs:

אני בדיוק קונה כזה מסך לאחי הגדול, ושמחתי לקרוא את דעתך (כרגיל).

בנוגע לכיול, אולי לך זה נראה מופרז, אבל אני בטוח שמספר גדול של חברי פורום לא יתנגדו להגיע אליך הבייתה ביחד עם המחשב והמסך שלהם בשביל לכייל.

אם כבר קונים מסך באלפי שקלים, לא עדיף לקבל תמונה מדויקת?

אני יודע שאני אשמח להגיע, וכמובן גם לשלם על הטרחה. אשמח אם תשקול את האופציה :)

פורסם

מכיוון שהדיון בהשוואה הסתיים מזמן, הדיון הזה יינעל. בשביל שאלות למיניהם אפשר לפתוח דיון נפרד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים