עבור לתוכן

בעיה מוזרה במחשב... (נמצא פתרון - פירוט בפנים)

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

מקרה מוזר שקרה לי במחשב של אחי , קצת ארוך אך יתן לכם תמונה יחסית ברורה של כל המצב... לא להתייאש ,תודה!

אז ככה אחי הביא לי את המחשב לתיקון חיברת את המחשב כמו שצריך והכל הפעלתי הכל מתחיל לעלות כרגיל מתחיל לטעון את הווינדוס (XP) ואז לפני שהוא מעלה את הווינדוס לאחר שרואים את המסך טעינה המסך נכבה (כאילו נותק ממקור כלשהו).

לפני שהחלטתי לפרמט ולהתקין מחדש הייתי צריך לגבות מידע שהיה על המחשב , בסופו של דבר עשיתי "תיקון" (Repair) לווינדוס הכל עלה קיבלתי ממשק גרפי , ביצעתי גיבוי .

לאחר הגיבוי והכל החלטתי לעשות פירמוט למחשב ולהתקין הכל מחדש, הכל בוצע כמובן דרך ההתקנה של הווינדוס (שוב XP) אז ביצעתי פירמוט לפרטישן של NTFS פורמט מלא ולא מהיר, התחלתי להתקין עבר בצורה יחסית חלקה , המחשב עלה הגעתי שוב למערכת הגרפית של ווינדוס , התקנתי אנטיוירוס (NOD32) לאחר מכן ביצעתי אתחול למחשב (זה נדרש בהתקנה של האנטיוירוס) ואז הדברים התחילו לחזור חלילה, המערכת מתחילה להטען לאחר מכן המסך נכבה (זה מסך של מאג , פשוט מאד הנורה מכוון שלו מראה במקום ירוק קבוע , כתום מהבהב) , מכאן והלאה ניסיתי לעשות כיבוי לחכות לנתק לבדוק את הכרטיס מסך שום דבר אינו עובד... מוזר לי מאד כי הוא מגיע עד למצב שרואים את הווינדוס עולה רואים את הלוגו של ווינדוס בצבעוני ואת הכחול של הטעינה זז מצד לצד וברגע שהוא אמור להראות את הממשק הגרפי פשוט המסך נכבה... הנני עובד עצות בנושא , אודה לכם מראש על העזרה ! :nixweiss:

גל.

פורסם

יכול להיות שיש בעיה בקבל שמחבר בין המסך למחשב?

נסה את זה עם אחד אחר.

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה , אך הבעיה אינה בכבל של המסך כי אכן המסך משמש אותי במחשב זה :) ... המחשב השני שאני עובד עליו (לאחי לא היה כוח להביא את שלו) אאההה... ודרך אגב בדקתי את המחשב עם המסך שלו אכן אותה בעיה.

אשמח לפתרון נוסף .

גל

פורסם

תנסה להחליף איתו כרטיסי מסך ותבדוק אם עדיין קורה. או שתנסה לחבר לאון בורד .

( אני פשוט עושה הצלבות בשביל לראות מה הבעיה )

פורסם

האם התקנת את הדרייברים של כרטיס המסך לפני התקנת האנטי ווירוס או אחרי?, יש דרייברים מסויימים שדורשים בהתקנה שתוכנת אנטי ווירוס לא תהיה פעילה בזמן התקנתם.

תנסה לראות אם אתה יכול להיכנס במצב של SAFE MODE, א"כ יתכן שיש לך בעיה של OUT OF RANGE SIGNAL, כנס לקישור הזה ותראה אם ההוראות שם יועילו במשהו, אומנם זה לא למסך שלך אבל העיקרון אותו דבר.

http://www.aocdisplay.com/envision/manuals/Input_Not_Supported_Win2K_XP.pdf

פורסם

חיברת את הכרטיס מסך לטלויזיה בעזרת ה-tv-out ???

פורסם
  • מחבר

שלום לכולם ושוב תודה על הענות המהירה.

לבסוף התגברתי על הבעיה והציג את מהלך הדברים למקרה שמישהו אחר יתקל באותו דבר ויבצע חיפוש בפורום לפני שהוא שואל , גם סתם לידע כללי שלכם.

הבעיה לא היתה בכרטיס המסך כי אכן הוא העלה עד לווינדוס אך לפני הגעת ממשק הGUI הוא פשוט ניתק משום מה את המסך.

פשוט מה שביצעתי הוא להלן :

1. ביצעתי שוב פעם בדיקה להארד-דיסק (למרות שאני לא חושב שזה מה שהביא לפתרון).

2. השתמשתי ב"תיקון" (REPAIR) של הווינדוס שוב פעם כמו בפעם הראשונה ,וכן הפלא ופלא הדבר עבד.

3. עשיתי שוב פעם בדיקה להארד-דיסק על כל מקרה (חבר שלי יעץ לי).

4. בדקתי ברזולציות שונות והתקנתי תוכנות - (זה למעשה יותר שלב הבדיקה, כי שלב 2 הוא הפתרון לעניות דעתי).

5. החזרתי לאחי את המחשב.

שיהיה ערב מהנה לכולם והמשך שבוע נפלא!

גל

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים