עבור לתוכן

מחר באירן: "חדשות בעניין הגרעין"

Featured Replies

פורסם
הנשיא אחמדינג'ד צפוי להכריז מחר על "פריצת דרך", בנאום במסגרת חגיגות 28 שנים למהפכה האיסלמית. טיב ההודעה עדיין סודי

נשיא אירן מחמוד אחמדינג'ד יישא מחר נאום בכיכר אזאדי שבטהרן, שיהווה את שיא החגיגות לציון 28 שנים למהפכה האיסלמית. בשבועות האחרונים הבטיח הממשל האירני פעמים רבות שבנאומו הוא יבשר לאומה "חדשות טובות" בעניין תוכנית הגרעין. "זה היום בו אנשי המודיעין הישראלי, האמריקאי והבריטי יתמלאו כעס ופחד", אמר ביום חמישי עלי חמנאי, המנהיג העליון של אירן. הממשל האירני שומר על סודיות בכל הקשור לטיב ההודעה, אבל מעריכים שמדובר בהכרזה על שלב חדש בתוכנית העשרת האורניום של המדינה.

בשבוע שעבר הותקנו במבנה תת קרקעי בנתאנז שני מפלים חדשים של 164 צנטריפוגות. אירן מקווה להתקין במקום 3,000 צנטריפוגות, להן היא זקוקה כדי לייצר אורניום מועשר בכמות שתספיק לצרכיה, לכאורה לייצור חשמל. ההערכות של הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית לאחרונה היו שלפי שעה, תוכנית הגרעין האירנית תקועה משום ההתקדמות האיטית של התקנת הצנטריפוגות ומשום כך עיתוי ההכרזה של אחמדינג'ד על חדשות צפויות מתמיה.

היום הגיע נציג אירן למשא ומתן על ענייני הגרעין עלי לריג'אני לוועידת מינכן למדיניות ביטחונית, והוא מתעתד לקיים מגעים לא רשמיים עם רוסיה, צרפת וגרמניה. קאנצלרית גרמניה אנגלה מרקל אמרה היום בוועידה שאירן חייבת לקבל את החלטות האו"ם ולהשעות את תוכנית העשרת האורניום שלה, אחרת היא תהיה מבודדת לחלוטין מבחינה בין לאומית. מרקל התבטאה בחריפות רבה ואמרה: "אנחנו נחושים למנוע את האיום הנשקף מתוכנית גרעינית צבאית אירנית".

http://news.walla.co.il/?w=//1055556

מתי יהיה היום שהוא יתמלא בעופרת?? :2gunsfiring:

העולם כזה אימפוטנט..

פורסם

החדשות באירן מחר -

חדשות קול טהרן:

"פצצת אטום נשלחה לתל-אביב היום בבוקר, והישות הציונית הושמדה. אללה אכבר."

פורסם

נצטרך לידאוג שאם הם יעשו דבר כזה לא תהיה להם את ההזדמנות לדווח על זה בטלויזה...

פורסם

20:00

איראן מודיע על השלמה של הפצצת אטום

פצצת אטום יוצאת מאיראן לישראל

20:03

ישראל שולחת חץ (תודה לlazyboy חח)

20:04

הטיל פוגע בפצצה, והפצצה המתפוצצת באוויר

20:10

ישראל מכריזה על המלחמה

21:00

כל העולם יתמלא פצצות גרעיניות

22:00

רק שני אנשים חיים נשארו...

אדם וחווה

ציטוט של איינשטין:

"אני לא יודע באילו נשקים ישתמשו במלחמת העולם השלישית. אבל ברביעית ישתמשו באבנית ומקלות."

תודה ל-bla7

פורסם

^^^^^

יותר מדוייק,

"אני לא יודע באילו נשקים ישתמשו במלחמת העולם השלישית. אבל ברביעית ישתמשו באבנית ומקלות."

פורסם
  • מחבר

^^

^^

תרשה לי לתקן:

ישראל שולחת טיל פטריוט שפוגע בבניין בכפר סבא :-X

חיל האוויר מדווח על פגיעה במטרה.

ואם כבר, אז חץ לא פטריוט.

פורסם

^ :lol: :lol: :lol:

פורסם

למה דווקא כפר-סבא :-X

פורסם
  • מחבר

איפה היית במלחמת המפרץ הראשונה?

הפטריוט עשו יותר נזק מהסקדים כי הם נפלו כל הזמן בשכונות מגורים ורוב הסקדים נפלו בשטחים פתוחים. :-X

ועד כמה שזכור לי, רוב הפטריוט נפלו בכפר סבא. (אבל אולי טעיתי במיקום)

זו אחת מהסיבות שהחליטו לפתח את החץ..

פורסם

איפה היית במלחמת המפרץ הראשונה?

הפטריוט עשו יותר נזק מהסקדים כי הם נפלו כל הזמן בשכונות מגורים ורוב הסקדים נפלו בשטחים פתוחים. :-X

ועד כמה שזכור לי, רוב הפטריוט נפלו בכפר סבא. (אבל אולי טעיתי במיקום)

זו אחת מהסיבות שהחליטו לפתח את החץ..

אני כמובן הייתי בבית :P

אני לא זוכר שנפלו פטריוטים בכפר-סבא, אבל אני זוכר שנפלו כמה בת"א...( אני דווקא זוכר כמה בומים, אבל אני דווקא חושב שזה היה דווקא יותר כמו איזור כפר-סבא ולא בכפר סבא עצמה)

הייתי אז בן 7, אני זוכר דיי הרבה מאז.

פורסם

^^^^^

סקאדים נפלו בת"א. הפטריוט, עד כמה שאני יודע בקושי עושה רעש (וגם, כאמור, לא פוגע :) ).

פורסם
  • מחבר

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%9C%D7%97%D7%9E%D7%AA_%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%A8%D7%A5

ארצות הברית הציבה בישראל סוללות פטריוט, טיל שבמקור היה נגד מטוסים והוסב ליירוט טילים. סוללות אלו לא הצליחו למנוע פגיעת טילי סקאד, וגרמו יותר נזק מתועלת. טילי הסקאד גרמו לנזק רב ברכוש ולפציעות רבות אך לא לאבדות ישירות בנפש (ראה להלן). עובדה זו והלחץ האמריקני הם שמנעו מישראל להגיב על התוקפנות העיראקית, על אף שכוח ההרתעה שלה נפגע למדי. במהלך המלחמה מצאו מספר עשרות מתושבי ישראל את מותם בשל שימוש לקוי במסיכות אב"כ, בעקבות החשש כי ראשי הקרב של הטילים נושאים מטען כימי וכן נהרג אדם בשכונת רמת חן שברמת גן מפגיעת טיל פטריוט תועה, ששוגר לעבר הטיל העיראקי בכדי לפוצצו במסלולו באוויר.

אוקי, רמת גן. לא כפר סבא. הייתי קרוב.

בכל זאת עברו לא מעט שנים מאז. :P :-[

אגב, שמתם לב שכתוב שלא היו אבדות בנפש ושני משפטים אחרי זה שאזרח נהרג? ::)

פורסם

מילת המפתח היא ישירות.

שום סקאד לא הרג אזרח.

פורסם
  • מחבר

אה, נכון.

ז"א ש38 סקאדים לא הרגו אף אחד.

אבל הפטריוט כן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים