עבור לתוכן

גולני/גבעתי/הנדסה/נח"ל

Featured Replies

פורסם

ואיך בדיוק אתה מדרג את רמת המובחרות? מחלק שאלונים לבכירי צה"ל או מה?

בכל אופן, אני לא יודע מאיפה אתה מביא את העניין של קורס הצניחה - כל גדוד בצנחנים עובר קורס צניחה. אם יש טעם או אין זה עניין אחר.

• תגובות 63
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אל תהיה תמים, מתקיימים כל הזמן קרבות "יוקרה" בין היחידות המובחרות בצה"ל..

מי נחשב יותר "מובחר"? זה שמקבל את המשימות היותר "שוות" כביכול.

מה הבעיה עם זה? זה קיים בכל רמה שלא תסתכל על זה. אפילו ברמת המחלקות בתוך פלוגה - מחלקה שנחשבת יוקרתית יותר (כמובן שזו תוצאה ישירה של האנשים שנמצאים בה, ושזה זמני הרבה יותר מאשר השוואה בין יחידות שלמות) תישלח למשימות המסובכות יותר.

מה אתה יודע, זה קורה אפילו ברמת החייל הבודד.. הרי בתור מפקד לא היית שולח חייל שלך שאתה לא סומך עליו למשימה מסובכת (אפילו אם זה סתם ללכת למשוך אוכל מהמטבח הגדודי או משהו, לדוגמה), אלא היית בוחר לך חייל יותר "מובחר" בשביל המשימות המסובכות, ומשאיר לחייל הפחות מוערך לעשות דברים יותר פשוטים.

פורסם

תגידו אתם מרגישים טוב ? אי אפשר להשוות בין לוחמים ובכלל בין חיילים, להגיד שמטכ"ל יותר טוב מדובדבן או צנחנים יותר טוב מגולני זאת טעות.

כל יחידה יש לה את היעוד שלה, זה כמו שתגיד שאלו שנמצאים באופק יותר טובים מלוחמי שייטת כי אם תשים לוחם שייטת בחדר מצב של יח' אופק הוא לא ידע לעשות כלום וההפך.

אי אפשר, לעשות השוואות כאלו, זה דבילי וחסר בסיס בכלל, כי לכל יח' יש יעוד מסויים והם הכי טובים בזה.

אישית, לא הייתי מציע לך כלום, תחפש בגוגל מידע על היח', תמצא מלא מידע ותקרא ותבחר את היח' שאתה חושב שהכי מתאימה לך ואתה חושב הכי משמעותית לשרות שלך.

חבר'ה ואיכות לוחמים יש בכל חטיבת חי"ר ואין על מה לדבר על זה בכלל...

ובקשר ליח' מובחרות, אולי יש תחרויות בניהם אבל אי אפשר לתת ללוחמי גולני לעשות מבצע שלוחמי גבעתי היו אומרים לעשות, כי הם עוברים קורסים והכשרות אחרות ושונות ותנאי לחימה שונים.

את הדרג של היח' המובחרת ביותר בדרך כלל קובעים מדרישות הגבוהות להגיע עליהם ולכן חושבים שכמה שהדרך יותר קשה ככה היח' יותר מובחרת וזאת טעות.

כי בסוף כולם שווים וכולם טובים במה שהם עושים...

פורסם

רוב המשימות של מטכ"ל לא ידועות לציבור, ולכן אתה לא יכול להשוות בין החידות כי אין לך מושג מה הם עושים ביום יום.

וזה שמישהו משייטת נשבר אצלכם, זה לא אומר שאם מישהו ממכם היה מגיע לשייטת הוא לא היה נשבר, פשוט בגלל שיש אופי שונה בין היחידות אי אפשר להשוות בינהם

פורסם

בכול מה שקשור לגדודים אין לי יותר מדי מה להגיב,אבל בנושא שהתפתח כאן יש לי הרבה מה להגיד..

MILFROD,אני יודע שאהיה לך קשה לקבל את זה,אבל..פלס"ר גולני הוא פלס"ר כמו שאר הפלס"רים,ואין גאווה יותר גדולה מזאת.

ואל תגיד לי את השטות שיש להם צוות התערבות..אתה מוזמן לשמוע מהחברה מפלס"ר גבעתי איזה יופי של שבתות הם סגרו בתור צוות התערבות.

קודם כול,בקשר למובחרות-ההגדרות "יחידות עילית" הם באמת אזרחיות משהו..

אבל אכן יש חלוקה בין היחידות.פלס"ר גולני,גבעתי,נחל צנחנים כפופות לדרג החטיבתי ומקבלות את המשימות שלהם ממנו..יחידות כמו דובדבן,יהל"ם,מגלן,אגוז וכו כפופות לארגמרים או לאוגדות סדירות(מגלן).מטכלשלדגשייטת הם יחידות זרועיות,ופועלות ככוח מיוחד של חיל הים,האוויר והמודיעין..

זה אומר שX יותר פ33תי מY?ברור שלא..אני יכול לספר לכם עד מחר על מבצעים של ה"יחידה" שנכשלו גם בכפרים לא עויינים..

עכשיו בואו נעבור שטות שטות ממה שזרקתם כאן:

OSTM-סיירת גולני לא יטוסו לחו"ל?על אנטבה שמעת?אין לך מושג על מה אתה מדבר,בן אדם..המטרה של סיירת גולני היא לא לטוס לחו"ל,אלא להוביל את הגדוד..

VALORIEN:תסלח לי אבל אתה מדבר כמו פעור מטומטם שעדין לא ירד לו החלב מהשפתיים.אני לא נוהג להגיד דברים כאלה,אבל זה דורש..אתה יודע מה ההווי במטכלשלדגשייטת?על איזה חומר אנשים אתה מדבר איתי?להתחיל לספר לך על צוותים ב3 היחידות האלו שהתפרקו בגלל תופעת המל"מים(משקיעים ליד מפקדים),בגלל הלשנות,בגלל אנשים מגעילים שרק רצו לקבל סיכה(קיים גם ביחידה שלי ד"א..כמו בכול מקום)?לוחם סיירת מטכל לא יותר איכותי מעובד רס"ר,וגם אם הוא כן,הסיכה שלו היא בטח שלא ההוכחה לזה.."לא מתקרבות ל3 היחידות"?בן אדם,על מה אתה מדבר?!

"הכשרת הלוט"ר שהם עוברים מקיפה ורצינית פי מאה מכל יחידה אחרת בצבא - זה כל מה שהם עושים, והם צריכים להתחרות בימ"מ!!! "..בן אדם,אני פשוט יושב וצוחק..אני לא זוכר במתקן אדם איזשהי רמת לוט"ר אלוהית מצד החברה במטכ"ל,ומי מתחרה בימ"מ?אם אני לא טועה,היחידה שמחזיקה בהכי הרבה מבצעים באיו"ש היא לא מטכל,והיחידה שקיבלה את צל"ש הרמטכל היא לא מטכל.

ד"א,אתה מודע לעובדה שדובדבן היא כבר מזמן לא יחידת מסתערבים,נכון?אבל מה זה מפריע לך לזרוק שטויות..

ד"א,הערה קטנה:אם אתם חושבים שגבול המדינה נשמר ע"י המטכליסט הוא השלדגיסט,אז טעות..הוא נשמר ע"י החייל בפילבוקס,או ע"י החייל שעכשיו עומר בציר ראשי ובודק תעודות זהות..תסמכו עלי,שהשמירה האחרונה שעשיתי היתה כמאזין בטירונות,שלקום כול בוקר ברמאללה מפצמ"ר או הזעקה,לאכול אוכל דפוק,ציוד מיושן,לעמוד ב6 בבוקר באמצע איזה חור ולעשות עבודה משעממת תופת,זה קשה,קשה מאד..רק מה,זאת העבודה הכי חשובה,זאת העבודה שמתריעה את המחבל הבא,וזאת העבודה שבזכותה סוכלו הכי הרבה פיגועים,וכולנו חייבים את חיינו לא לשייט,אלא לחירניק..אתם לא רוצים לדעת לאן ה"אלילים" שלכם מ3 יחידות ה"עילית" חוזרים אחרי מבצע,ואתם יודעים מה..גם אני.עזבו,אני מתבייש.באמת.

פורסם

תגיד לי לקרוא אתה יודע? ולהבין?

אמרתי שרמת האנשים ב"מיוחדות" גבוהה יותר כי הסלקציה שם יותר בררנית (גם מתוקף גודל הסד"כ ביחידה) - לא אמרתי שאחד לאחד כל מטכ"ליסט יותר טוב מכל חייל אחר. תלמד לקרוא.

הלשנות, מלמניקים, וחרא של אנשים קיימים בכל מקום בצבא - הסיירות לא שונות מהבחינה הזאת, וגם לא טענתי כך.

אני מדבר על ההכשרה הצבאית נטו.

הפיסקה השנייה שלך היא פשוט טימטום טהור:

כשדיברתי על הכשרת הלוט"ר, התכוונתי לחלקים בסיירת מטכ"ל שאמונים על משימות הלוט"ר בלבד - לא כל חייל וחייל ביחידה.

לא מתייחס כרגע לרמה שלהם טובה או לא וזה גם לא העניין - הייעוד של הצוותים האלה הוא לוט"ר ולזה הם מתאמנים.

ובבקשה אל תזיין לי ת'שכל על צל"ש הרמטכ"ל ופעילות באיו"ש - לא זה ולא זה מעידים על משהו, וכבר ראיתי יחידות מעפנות שקיבלו צלש"ים מטורפים, ואנשים שיצאו להמון מבצעים שלא הייתי נותן להם להחזיק נשק. את הקישקושים שלך תשמור למישהו שזה מרשים אותו.

ושוב אנחנו מגיעים לבעיות הבנת הנקרא שלך.

בנוגע למסתערבים אני כתבתי:

אני מנחש שמטכ"ל בקושי עוסקת בזה, ושדובדבן שולטת בתחום הזה ללא עוררין בצה"ל

ולא טענתי שזה מה שדובדבן עושה (ולא מעניין אותי גם).

אבל מה זה מפריע לך לזרוק שטויות....

והכי חשוב נראה לי שאין לך מושג עם מי אתה מדבר.

מה לעזאזל נראה לך שעשיתי בשירות הצבאי שלי? הייתי בסיירת? יצאתי למבצעים בסוריה? לא ולא.

הייתי חי"רניק וטחנתי 8/8 כמו כלב, עשיתי מחסומים, סיורים, פילבוקסים, הכל.

אתה חושב שאני לא יודע מה זה לטחון? לא לישון יומיים? אין לך מושג על מה אתה מדבר.

לא מחזיק מאף סיירת אלילים בשום תחום - דיברנו על עניין ההכשרה.

ואני בטח לא הראשון שאומר לך את זה, אבל אתה ממש לא יודע להתבטא.

יצאת קטן.

פורסם

תגיד לי לקרוא אתה יודע? ולהבין?

אמרתי שרמת האנשים ב"מיוחדות" גבוהה יותר כי הסלקציה שם יותר בררנית (גם מתוקף גודל הסד"כ ביחידה) - לא אמרתי שאחד לאחד כל מטכ"ליסט יותר טוב מכל חייל אחר. תלמד לקרוא.

הלשנות, מלמניקים, וחרא של אנשים קיימים בכל מקום בצבא - הסיירות לא שונות מהבחינה הזאת, וגם לא טענתי כך.

אני מדבר על ההכשרה הצבאית נטו.

מאיפה אתה יודע שהיא גבוהה יותר?ההית שם?אתה יודע את התחרות בין הצוות?אתה באמת חושב שגיבוש של 4 ימים,שבו מריצים את X 100 מטר מפה לפה,יוציא ממנו את המיץ,ויראה מה הוא באמת?רמז:לא!בשיטה הנוכחית של הגיבושים הסינון שמתבצע הוא ממש לא יעיל,וחברה ביחידות יודעים את זה,ומצפים לאחוזי נפילה,ככה שממש לא כול מי שנכנס למסלול באמת מתאים..הפיסקה השנייה שלך היא פשוט טימטום טהור:

כשדיברתי על הכשרת הלוט"ר, התכוונתי לחלקים בסיירת מטכ"ל שאמונים על משימות הלוט"ר בלבד - לא כל חייל וחייל ביחידה.

לא מתייחס כרגע לרמה שלהם טובה או לא וזה גם לא העניין - הייעוד של הצוותים האלה הוא לוט"ר ולזה הם מתאמנים.

לוט"ר הוא לא יעוד-הוא יכולת.ד"א,אתה יודע שמטכליסט שנלחם בשטח,זה הפחד הגדול ביותר של אמ"ן,נכון?

לעצם העניין:הכשרת הלוטר שמטכל עוברת היא לו"ז,לש"ב ועוד כול מיני שטויות ובנוסף היא יחידת השתלטות..הם ממש לא היחידים שעוברים את ההכשרה הזו,והם ממש לא היחידים שמוגדרים כ"יחידת השתלטות".

ובבקשה אל תזיין לי ת'שכל על צל"ש הרמטכ"ל ופעילות באיו"ש - לא זה ולא זה מעידים על משהו, וכבר ראיתי יחידות מעפנות שקיבלו צלש"ים מטורפים, ואנשים שיצאו להמון מבצעים שלא הייתי נותן להם להחזיק נשק. את הקישקושים שלך תשמור למישהו שזה מרשים אותו.

תן לי יחידה "מעפנה" שקיבלה צל"ש..ושוב אנחנו מגיעים לבעיות הבנת הנקרא שלך.

בנוגע למסתערבים אני כתבתי: ולא טענתי שזה מה שדובדבן עושה (ולא מעניין אותי גם).

אבל מה זה מפריע לך לזרוק שטויות....

לא כוון אליך

והכי חשוב נראה לי שאין לך מושג עם מי אתה מדבר.

מה לעזאזל נראה לך שעשיתי בשירות הצבאי שלי? הייתי בסיירת? יצאתי למבצעים בסוריה? לא ולא.

הייתי חי"רניק וטחנתי 8/8 כמו כלב, עשיתי מחסומים, סיורים, פילבוקסים, הכל.

אתה חושב שאני לא יודע מה זה לטחון? לא לישון יומיים? אין לך מושג על מה אתה מדבר.

נכון,לא ההיתי חירניק,ובאמת אין לי מושג על מה אני מדבר..8-8 נראה לי דבר בלתי אפשרי.

לא מחזיק מאף סיירת אלילים בשום תחום - דיברנו על עניין ההכשרה.

לא דיברתי אליך בקשר למה שאתה מחזיק מהם,אלא לילדודס פה שמרוח להם חלב על השפתיים...ומה עם ההכשרה?אתה יודע איזו הכשרה כול יחידה עוברת?

ואני בטח לא הראשון שאומר לך את זה, אבל אתה ממש לא יודע להתבטא.

יצאת קטן.

נחש מה? i dont give afuck..

יום טוב

פורסם

לגבי הגיבוש, אתה כנראה לי שירתת עדיין בצה"ל: הגיבוש הוא רק השלב הראשוני בכניסה ליחידה, וסינונים מתבצעים כל הזמן במהלך המסלול של כל יחידה.

מאיפה אני יודע שהסלקציה שם יותר גבוהה? מתמטיקה פשוטה.

אם בכל יחידה מתחרים X אנשים על מקום ביחידה, ביחידות המיוחדות הערך של X גדול בהרבה - אני אפילו לא צריך להגיד שאני חושב כך: זה מה שצה"ל אומר.

אם יש לך POOL יותר גדול של אנשים לבחור מהם, אתה תצטרך להפעיל סלקציה, שתגדל ככל שמספר המקומות מוגבל.

זה לא משהו שהסיירות המציאו.

שוב אנחנו מגיעים לעניין ההכשרה: לא אמרתי שמטכ"ל היחידה שעוברת את ההכשרה הזאת. רחוק מזה.

תעבור נושא.

יחידה מעפנה שקיבלה צל"ש? איפה להתחיל? אתה יודע איך מתבצע נוהל הענקת ה"תארים" האלה בצה"ל? אתה יודע ש-99% מזה זה פוליטיקה נטו?

תאמין לי שמי שמעניק את הצל"שים האלה, לרוב אין לו מושג ולא יוכל לנקוב בסיבה שבגללה הוענק התואר - אני מוכן להעלות לך וידאו של הענקת צל"ש ליחידה בה שירתתי שתראה במה מדובר.

יום נעים.

פורסם

לגבי הגיבוש, אתה כנראה לי שירתת עדיין בצה"ל: הגיבוש הוא רק השלב הראשוני בכניסה ליחידה, וסינונים מתבצעים כל הזמן במהלך המסלול של כל יחידה.

מאיפה אני יודע שהסלקציה שם יותר גבוהה? מתמטיקה פשוטה.

אם בכל יחידה מתחרים X אנשים על מקום ביחידה, ביחידות המיוחדות הערך של X גדול בהרבה - אני אפילו לא צריך להגיד שאני חושב כך: זה מה שצה"ל אומר.

אם יש לך POOL יותר גדול של אנשים לבחור מהם, אתה תצטרך להפעיל סלקציה, שתגדל ככל שמספר המקומות מוגבל.

זה לא משהו שהסיירות המציאו.

ידידי,אני את הגיבוש שלי סיימתי מזמן,וגם את המסלול סיימתי מזמן..לא הבנתי אותי עד הסוף.

המטרה של הגיבוש,בעקרונו,היא פשוטה:לקחת את המתגבשים,להעמיס עליהם פיזית ומנטלית(בעזרת התנאים שנוצרים בגיבוש)ולראות כיצד הם מתפקדים,ולמי מהם יש פוטנציאל לסיים מסלול(לא,לא מי ש"טוב"-באמת שלא צריך להיות גיבור תנכי או משהו מיוחד בשביל לסיים מסלול,ממש לא).אבל-אתה באמת חושב שכיום,כשהמתגבש יודע לקראת מה הוא בא,כשרוב המתגבשים מגיעים אחרי קבוצות הכנה ובשיא כושרם,לקחת אותם ולהריץ אותם במשך 4 ימים מפה לשם,תוציא מהם את המיץ?אני אישית לא הגעתי בשיא הכושר לגיבוש,ממש לא,אבל אני זוכר בעיקר את הפחד המוגזם.הוא לא קל,ממש לא,אבל הוא פשוט לא מסנן בצורה יעילה.

פה הנקודה שלי.העסק ב"יחידות המובחרות" נהיה כמו פסיכמוטרי.אתה חורש,חורש,חורש, ובסוף גם תעבור..האם זה באמת מראה את התאמתך ליחידה?

בגלל העובדה הזאת,מגיעים המון חברה שמה לעשות לא מתאימים,ואני לא צריך להרחיב..עצם העובדה שמסיימים מסלול 50% ולא 90% מראה הכול.דוגמא:צוות נוב 97 ביחידה שלי:התחילו 17,סיימו 6..זה נראה לך רציני?הגיבוש,במתכונתו הנוכחית,לא מסנן בצורה יעילה,וכמו שאמרתי,המגבשים יודעים את זה..רק שאין יותר מדי מה לעשות.שוב אנחנו מגיעים לעניין ההכשרה: לא אמרתי שמטכ"ל היחידה שעוברת את ההכשרה הזאת. רחוק מזה.

תעבור נושא.

נו,אז למה התכוונת?יחידה מעפנה שקיבלה צל"ש? איפה להתחיל? אתה יודע איך מתבצע נוהל הענקת ה"תארים" האלה בצה"ל? אתה יודע ש-99% מזה זה פוליטיקה נטו?

תאמין לי שמי שמעניק את הצל"שים האלה, לרוב אין לו מושג ולא יוכל לנקוב בסיבה שבגללה הוענק התואר - אני מוכן להעלות לך וידאו של הענקת צל"ש ליחידה בה שירתתי שתראה במה מדובר.

לא ניכנס לזה,לא הבנתי אותי..עזוב.

יום נעים.

פורסם

redinosh1 מתגובות שלך אפשר להגיד דבר אחד, אתה פשוט מדוכא ממערכת...שמע אני נותן את כל הכבוד שלי לחי"רניקים כי הם עושים עבודת קודש אבל אני נותן גם כבוד לאלו שהגיעו ליח' עליות בגלל שהם עברו את הדרך שהם עברו וגם הם עושים עבודת קודש.

צודק הגיבושים קשים וזאת המטרה, כמו הסיפור עם הטבח ששם במים חמים גזר, ביצה ופולי קפה, אני מקווה שאתה מכיר את הסיפור ואפשר להגיד שזאת המטרה בגיבושים לראות אותך במצב לחץ, במצב שקשה, אם עדין יש לך רבאק בעיניים ואתה לא מוכן לוותר....

וד"א הריצות של ה100 מטר, אם אתה לא מעשן ואתה נחוש בדעתך להגיע ראשון אחרי ה6 פעמים הראשונות כבר כמעט כולם שווים, לא משנה אם התאמנת מגיל 6 או שרק לפני שנה התחלת לרוץ, כי זה מי שקופץ ראשון....

פורסם

redinosh1 מתגובות שלך אפשר להגיד דבר אחד, אתה פשוט מדוכא ממערכת...שמע אני נותן את כל הכבוד שלי לחי"רניקים כי הם עושים עבודת קודש אבל אני נותן גם כבוד לאלו שהגיעו ליח' עליות בגלל שהם עברו את הדרך שהם עברו וגם הם עושים עבודת קודש.

צודק הגיבושים קשים וזאת המטרה, כמו הסיפור עם הטבח ששם במים חמים גזר, ביצה ופולי קפה, אני מקווה שאתה מכיר את הסיפור ואפשר להגיד שזאת המטרה בגיבושים לראות אותך במצב לחץ, במצב שקשה, אם עדין יש לך רבאק בעיניים ואתה לא מוכן לוותר....

וד"א הריצות של ה100 מטר, אם אתה לא מעשן ואתה נחוש בדעתך להגיע ראשון אחרי ה6 פעמים הראשונות כבר כמעט כולם שווים, לא משנה אם התאמנת מגיל 6 או שרק לפני שנה התחלת לרוץ, כי זה מי שקופץ ראשון....

ממה אני מדוכא?את השירות שלי סיימתי מזמן,והיה לי גם ת"ש לא רע :yelclap:

שאלה קטנה לפני שנמשיך,בן כמה אתה?

פורסם

ממה אני מדוכא?את השירות שלי סיימתי מזמן,והיה לי גם ת"ש לא רע :yelclap:

שאלה קטנה לפני שנמשיך,בן כמה אתה?

אז סבבה אתה לא מדוכא :) שמח בשבילך, והגיל לא חשוב, כי אם אני אגיד אותו 90 אחוז תגדיל לי משהו כמו "אתה ילד, אתה לא מבין כלום..." אז הנה חסכתי את זה ממך...

פורסם

פותח הת'ראד - יש לך קב"א 56 ופרופיל 97 ואתה הולך לגדודים???

(ולא!אני לא מזלזל בגדודים! אם מישהו יגיד "מה רע בגדודים" אני :pissed:)

מה קרה עם טיס ושאר השטויות?(תלפיות וכלאה)

מה עם היום סיירות?

זה נחמד לבוא לגדוד בשאיפה ליחט"יות או בגלל מורשת כזו או אחרת, אבל אתה יכול גם לאכול אותה חזק אח"כ

(אמא שלכם פעורה)

(איזה יופי אני חוזה ת'תגובות שלכם)

(שלוש!)

( :P)

פורסם

פותח הת'ראד - יש לך קב"א 56 ופרופיל 97 ואתה הולך לגדודים???

(ולא!אני לא מזלזל בגדודים! אם מישהו יגיד "מה רע בגדודים" אני :pissed:)

מה קרה עם טיס ושאר השטויות?(תלפיות וכלאה)

מה עם היום סיירות?

זה נחמד לבוא לגדוד בשאיפה ליחט"יות או בגלל מורשת כזו או אחרת, אבל אתה יכול גם לאכול אותה חזק אח"כ

(אמא שלכם פעורה)

(איזה יופי אני חוזה ת'תגובות שלכם)

(שלוש!)

( :P)

וואלה?אחשלו,מילה במילה ממה שמ"מ ב12 אמר לי(עמי גולנדי המכב*סט,ד"ש למזהים)-תנועה אחרונה בלבנון,14 ק"מ,בלילה האחרון ביצעה גולני תנועה חטיבתית(12,51,פלסר,עורב,אגוז,חהן חפק מחט),נחש מי הוביל..רובאית ג של גדוד 12.כן כן..אני יודע שאתה מופתע איך כמה דפרים מהגדודים עשו את זה,אבל זה קרה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים