עבור לתוכן

גולני/גבעתי/הנדסה/נח"ל

Featured Replies

פורסם

טובבבבבבבבב... מה שתגיד

איזה גברים שיווו.. (גם אני)

קארין A היה בכלל מבצע של שייטת 13, לידיעתך. גם מטכ"ל לא השתתפו בו. מה הנקודה שלך בדיוק?

זה שהזיכרון שלך לא משהו זה כבר לא אשמתי..

:s07:

:s07:

אתה גורם לזה להישמע כאילו הם סתם ישבו על הגדר "למקרה ש"...

הם היו כוח פעיל והשתתפו במבצע באופן מלא.

אני רק אוסיף ואומר שכיום פלס'ר גולני זה הפלס'ר הכי טוב שיש מבין כל היחטיו'ת שזה ממש הגיע לרמה שזה כאילו הפלס'ר הויא יחידה בפני עצמה, יש להם יכולות מדהימות !

• תגובות 63
  • צפיות 4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמה צ'ונג אפשר להיות?

כל הסיירות של כל החטיבות עושות אותו דבר פחות או יותר, רמת האנשים שם שווה פחות או יותר, ואף סיירת חטיבתית לא מתקרבת ביכולת שלה לסיירת מטכ"ל, שלדג, או שייטת-13.

זה פחות נובע מרמת האנשים (אפילו שביחידות המיוחדות יש סינון רציני הרבה יותר), ויותר נובע מהעובדה שברמת הפעילות המבצעית של היום אי אפשר לאמן את הפלס"רים כמו פעם. חבל.

חיילים בפלס"רים אפילו טוחנים שמירות מדי פעם - ובזמנו אפילו החליפו את הפלוגה שלי בשמירות בחברון חבר'ה מהפלס"ר של החטיבה

גם זה קורה.

ולפותח הת'רד: אם אתה לא הולך לדובדבן/צנחנים, אני הייתי בוחר בנח"ל ואח"כ גולני.

את גבעתי לא אהבתי אף פעם.

בהצלחה בשירות הצבאי.

פורסם

כמה צ'ונג אפשר להיות?

כל הסיירות של כל החטיבות עושות אותו דבר פחות או יותר, רמת האנשים שם שווה פחות או יותר, ואף סיירת חטיבתית לא מתקרבת ביכולת שלה לסיירת מטכ"ל, שלדג, או שייטת-13.

תודה באמת.

סוף סוף מישהו שלא חושב רק מה שהרעילו אותו ביחידה.

צנון שכמותי. :nono:

( ושוב, בלי לזלזל חס וחלילה באף לוחם... כולם אחים. )

פורסם

כמה צ'ונג אפשר להיות?

זה פחות נובע מרמת האנשים (אפילו שביחידות המיוחדות יש סינון רציני הרבה יותר), ויותר נובע מהעובדה שברמת הפעילות המבצעית של היום אי אפשר לאמן את הפלס"רים כמו פעם. חבל.

חיילים בפלס"רים אפילו טוחנים שמירות מדי פעם - ובזמנו אפילו החליפו את הפלוגה שלי בשמירות בחברון חבר'ה מהפלס"ר של החטיבה

גם זה קורה.

ולפותח הת'רד: אם אתה לא הולך לדובדבן/צנחנים, אני הייתי בוחר בנח"ל ואח"כ גולני.

את גבעתי לא אהבתי אף פעם.

בהצלחה בשירות הצבאי.

וגם הקורס לוט"ר שעושות כל הפלס"רים שיש בחטיבות הוא פחות מתקדם מהקורס שעושות הסיירות המובחרות

ולזה ששאל בהתחלה, כל החטיבות אותו דבר, ההבדל בין החטיבות זה איפה הם תופסות גזרה

פורסם

צאו מהסרט שמטכל שייטת ושלדג מסתכלים על כולם מלמעלה. לוחם במטכל יכול לחלום על ההכשרת לוטר שעובר ללוחם בדובדבן, למשל.

כל יחידה והייעוד שלה, אין מה להשוות פה (אע"פ שסיירת גולני מתבלטת כיוצא מן הכלל).

פורסם

עמרי - ההשוואה בין פלסר גולני לבין סיירת מטכל היא ילדותית לחלוטין - איך אתה יכול להשוות 2 יחידות בעלות אופי שונה לחלוטין?

אתה צודק, פלס"ר גולני כיום הוא בעל השם הטוב ביותר מבין כל הפלסרים של החטיבות האחרות. אבל זה לא אומר שמי שמגיע לפלסר צנחנים/נחל או כל דבר אחר הוא לא שווה כלום.

ומה זה הבולשיט הזה שצנחנים לא עושים קורס צניחה? כל אחד ואחד מהגדודים של צנחנים עוברים קורס צניחה (מחזור נוב 06 מתחילים את הקורס עוד 3 שבועות).

בקיצור לכל חטיבה ולכל יחידה יש את המורשת שלה ואת הדברים המכובדים שהם עשו, ואין ספק שלהגיע לאחת מהחטיבות חיר או לגדסרים השונים זה אחלה מקום.

פורסם

צאו מהסרט שמטכל שייטת ושלדג מסתכלים על כולם מלמעלה. לוחם במטכל יכול לחלום על ההכשרת לוטר שעובר ללוחם בדובדבן, למשל.

כל יחידה והייעוד שלה, אין מה להשוות פה (אע"פ שסיירת גולני מתבלטת כיוצא מן הכלל).

תגיד לי אתה היית בכלל בצבא? אתה שם לב שמה שאתה אומר זה פשוט לא נכון?

לסיירת מטכ"ל יש צוותים מיוחדים שמיועדים אך ורק ללוט"ר - ובדרך כלל מגיעים לשם טובי הלוחמים מתוך היחידה עצמה.

הכשרת הלוט"ר שהם עוברים מקיפה ורצינית פי מאה מכל יחידה אחרת בצבא - זה כל מה שהם עושים, והם צריכים להתחרות בימ"מ!!!

אני לא מדבר בכלל על רמות הציוד, וההבדלים באימונים - אין מה להשוות.

דובדבן יחידה מעולה ללא ספק - אבל בעניין הזה טעית.

ועוד פעם אתם חוזרים לנושא של סיירת גולני.....צאו מהסרט כבר! אתם מזכירים לי ילדים בגיבוש יח"טיות.

פורסם

Valorein, בנוגע לסיירת גולני - התכוונת אלי?

פורסם

תגיד לי אתה היית בכלל בצבא? אתה שם לב שמה שאתה אומר זה פשוט לא נכון?

לסיירת מטכ"ל יש צוותים מיוחדים שמיועדים אך ורק ללוט"ר - ובדרך כלל מגיעים לשם טובי הלוחמים מתוך היחידה עצמה.

הכשרת הלוט"ר שהם עוברים מקיפה ורצינית פי מאה מכל יחידה אחרת בצבא - זה כל מה שהם עושים, והם צריכים להתחרות בימ"מ!!!

אני לא מדבר בכלל על רמות הציוד, וההבדלים באימונים - אין מה להשוות.

איך זה שיש במטכל צוותים של לוטר סותר את מה שאמרתי?

מטכל זה בסדכ של גדוד, so? בדובדבן יש יחידות אך ורק של מסתערבים, זה אומר שבמטכל יש פחות דגש על הסוואה והתגנבות? לא.

היחיד שחי פה בסרטים של רמבו זה אתה, המסלול וההכשרה של דובדבן עומדת בכיף עם זו של מטכל, אל תדאג להם ותפסיק להשוות יחידות עם "פי מאה" ו"פי אלף".

פורסם

Valorein, בנוגע לסיירת גולני - התכוונת אלי?

לא ספציפית.

איך זה שיש במטכל צוותים של לוטר סותר את מה שאמרתי?

מטכל זה בסדכ של גדוד, so? בדובדבן יש יחידות אך ורק של מסתערבים, זה אומר שבמטכל יש פחות דגש על הסוואה והתגנבות? לא.

היחיד שחי פה בסרטים של רמבו זה אתה, המסלול וההכשרה של דובדבן עומדת בכיף עם זו של מטכל, אל תדאג להם ותפסיק להשוות יחידות עם "פי מאה" ו"פי אלף".

זה סותר את מה שאמרת, כי טענת שהכשרת הלוט"ר של לוחם בדובדבן עולה על זאת של לוחם במטכ"ל. ככה זה סותר, מבין?

לא הבנתי בכלל מה הקשר בין יחידות המסתערבים של דובדבן לבין הנושא שדיברתי עליו - אני עניתי לטענה שלך בנושא הלוט"ר, ואין לי מושג מה היחס בין דובדבן למטכ"ל ביכולות המסתערבים.

אני מנחש שמטכ"ל בקושי עוסקת בזה, ושדובדבן שולטת בתחום הזה ללא עוררין בצה"ל.

אבל זה ממש לא קשור לנושא.

אני לא חי פה בשום סרט - פשוט הוכחתי כמה אתה טועה.

מקווה מאוד שהבנת.

פורסם

אני טענתי שהכשרת לוטר של לוחם בדובדבן עולה על זאת של לוחם במטכל.

אתה ענית שיש צוותים מיוחדים במטכל עם ייעוד לוטר ספציפי, ומשום מה השלכת את זה על ההשואה של לוחם במטכל vs לוחם בדובדבן.

השתמשתי בעניין ההסתערבות כדי לענות לך על אותו משקל ולהראות לך שההשלכה שלך לא נכונה.

מקווה מאוד שהבנת.

פורסם

שוב פעם, השוואה בין יחידות בעלות ייעוד שונה היא חסרת טעם ובזבוז של לחיצות על המקלדת..

פורסם

אם רק תכניס הנדסה למנילה,לא משנה איזה מיקום,אתה בהנדסה.

פורסם

לא נכון, אם הוא יכניס הנדסה ביחד עם נ"מ או תותחנים יש סיכוי גדול מאוד שהוא ייקבל את אחד מאלה..

פורסם

עמרי - ההשוואה בין פלסר גולני לבין סיירת מטכל היא ילדותית לחלוטין - איך אתה יכול להשוות 2 יחידות בעלות אופי שונה לחלוטין?

מה הבעיה?

אז מה עם האופי שונה? מדובר כאן פשוט על רמת ה"מובחרות" של היחידות.

גם בין סיירת מטכל ולגדודי החי"ר יש אופי שוני לחלוטין, זה לא אומר שאי-אפשר לטעון שסיירת מטכל מובחרת יותר... ::)

אגב, הדבר הילדותי היחיד שעושים פה (ולווא דווקא אתה) זה להשוות בין כל מיני נושאים ספציפיים ("דובדבן יותר טובים בלוטר!!1", "לא!! רק מטכל שותתת!!!1") שבכלל לא רלוונטיים.

לצורך העניין היה לי פעם מ"פ שהגיע מהשייטת. רב סרן.

הוא היה איתנו בקו צפון, קו שנחשב ממש חופשה, שהלכנו אליו אחרי 8 חודשים קשים בג'נין.

הבן אדם, רב סרן מהשייטת, פשוט נשבר. הוא לא היה מסוגל להיות שבועיים בכוננות.. ככה זה כשאתה רגיל לעשות מבצע לילי ולחזור לבית מלון שלך להירגע... תוך חצי שנה הוא התייאש ועזב.

אז מה, זה אומר שהשייטת לא שווה כלום? נו באמת.

אתה צודק, פלס"ר גולני כיום הוא בעל השם הטוב ביותר מבין כל הפלסרים של החטיבות האחרות. אבל זה לא אומר שמי שמגיע לפלסר צנחנים/נחל או כל דבר אחר הוא לא שווה כלום.

מעולם לא טענתי דבר כזה, השתגעת?

ומה זה הבולשיט הזה שצנחנים לא עושים קורס צניחה? כל אחד ואחד מהגדודים של צנחנים עוברים קורס צניחה (מחזור נוב 06 מתחילים את הקורס עוד 3 שבועות).

שוב, בולשיט לא בולשיט, הרוב כבר לא עושים קורס צניחה. אין תקציב (ואין טעם).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים