עבור לתוכן

רשמים מה- vp930

Featured Replies

פורסם

סוף סוף אחרי הרבה התלבטויות החלטתי ללכת על ה- vp930.

חיפשתי מסך שיתאים להכל: סרטים, טלוויזיה, עריכת תמונות, חובה זוויות צפיה רחבות והכי חשוב משחקים!

המסך אצלי כבר שבוע. המתנתי עם הביקורת, אולי ההתלהבות תרד (שלא) ואולי אצליח למצוא את ה- driver הקודם של ATI (אחרי שעדכון דפק את ה- VIVO).

המסך מגיע עם הרגלית מורכבת, נחמד, עכשיו יש לי עוד קופסה גדולה לעליית גג.

מסגרת דקה, צבע כסף. רגלית גדולה לטעמי אך לעומת זאת, זה המסך הכי יציב שראיתי.

קיפלתי את הרגליות של המקלדת עצמה והנחתי על הרגלית. יושב טוב.

יש לו כניסת DVI ו- 2 כניסות VGA.

הגיע עם כבל DVI ו- VGA.

בהדלקה הראשונית המסך בהיר מדי. חובה להנמיך אחרת תזדקקו לביקור אצל רופא עיניים.

fonts: ב- 1280x1024 ברור חד ולא מעייף . מעולה.

ממליץ להפעיל ClearType בכל LCD (לא שהמסך צריך את זה):

http://www.microsoft.com/typography/cleartype/tuner/Step1.aspx

אם הפונטים קטנים מדי ניתן לעבור ל- 120DPI.

הרצת DPT: אפס פיקסלים שרופים. אין bleeding, אין X-effect. מעולה.

הרצת PixPerAnn: יצא לי 8 מילישניות (לעומת 12 ומעלה במסכי 8 אחרים).

בדיקת סרטים: הרצתי את ה- Matrix ושר הטבעות שניהם מצוין. שחורים עמוקים, מבחין בפרטים, אין ghosting.

זווית צפייה: אופקי טוב. יש ירידה מינימלית בקונטרסט בזוויות רחבות מאד (לא פרקטי לצפות כך בכל מקרה). אנכי מצוין. היה לי קריטי שניתן לראות מזווית נמוכה: גם שהילד הקטן יראה טוב (ב- TN לא רואים כלום) וגם שהגדול יראה מהמיטה בשכיבה.

מעבר בין רזולוציות לוקח כ- 3 שניות. קצת ארוך. כבר לא שם לב לזה.

המסך מודיע כאשר לא עובדים ברזולוציה הטבעית (ניתן לבטל את ההודעה הזאת לתמיד). הוא גם מודיע לאיזו כניסה מחובר המסך כל פעם שמדליקים אותו או שעוברים בין הכניסות.

ארגונומיה: גובה, Pivot, Tilt, Swivel, הכל (אולי בגלל זה הרגלית גדולה). הבן מסובב את המסך 90 מעלות על הציר ורואה טלוויזיה מהמיטה.

תמונות: מצוין. הציג את כל הסקלה בתמונות שבדקתי. גווני עור כמו שצריך. אין banding. לא ביצעתי כיול (לא צריך).

משחקים: UT2004 ו- FEAR (למי שמשחק - Xor). כמו גדול - אין מריחות, אין ghosting! אין Tearing (הדלקתי vsync). המסך מקבל refresh rate של 75Hz.

ממש כיף לשחק עליו! הרזולוציה יותר גבוהה מה- 21 Trinitron הישן וטוב שלי (1024x768).

טלוויזיה: כאן נפלתי קשה ולא בגלל המסך. יש לי כרטיס ATI 9600XT VIVO שמחובר לממיר של יס. מאז שהחלטתי לעדכן דריברים אני בסרט. לאחר אין ספור התקנות והסרות עדיין לא מצליח להפעיל את ati-tv. אדבר אתם שוב ביום שני, 15 דקות המתנה על הקו. מזל ש- skype מאפשר שיחות חינם ל- 1-800 בארה"ב.

המלצה שלי לא לקנות כרטיס משולב!

צופה לבסוף טלוויזיה עם dscaler. מפעיל deinterlace + noise filter. תמונה טובה מאד.

תחליף טוב לטלוויזיה.

לא בדקתי את Perfect Suite עדיין. ברגע שאפסיק להסיר ולהתקין דריברים אולי אתקין אותה.

מקווה שעזרתי, מצרף מספר תמונות. תיהנו.

[attachment deleted by admin]

פורסם

ראיתי את המסך... למי שצריך לעבור הרבה בין רזולוציות הקטע של 3 שניות יכול לעצבן בטירוף (האם גם ב 971P/2007WFP יש בעיות כאלו ?).

זווית הצפייה אכן מהווה שיפור על TN, אבל עדיין אם מסתכלים, אפשר גם בשנויי זווית קטנים לשים לב להבדלי צבעים (אך כמובן לא כמו ב TN).

אכן, רגל עצבנית יש לו.

בדקת איזה REVISION קיבלת ? (ואיפה קנית ?)

פורסם

אחלה ביקורת, תתחדש :yelclap:

מזכיר לי בדיוק את הצורה שאני בדקתי את ה vp930 כשקיבלתי אותו (לפני שנה ו 3 חודשים), כשלפני כן "עברו אצלי לבדיקה" samsung 930B שהוא 8 מ"ש, LG 1932TQ שהוא 4 מ"ש, ו LG 1970HR שהוא 2 מ"ש ואותם בדקתי באותו אופן..

יצא ב PixPerAnn שרק ה LG 1970HR מהיר בהבדל קטן מאוד מ VP930, כשכל השאר בהחלט איטיים יותר.

בקיצור, אחלה מסך, אני ממליץ מאוד להשתמש ב perfect suite. לא ייאמן איזה הבדל יחסית למצב בו הוא מגיע מהמפעל.

לחליפין, תנסה את ההגדרות הבאות, הן מצויינות ועבדו לי פלאים (תוצאה קצת טובה יותר מאשר ב perfect suite): לך ל color adjust בתפריט של המסך, בחר ב user color ושנה להגדרות הבאות:

Red: 92

Green: 92

Blue: 100

לאחר מכן קבע את הניגודיות של המסך ל 56. לגבי בהירות זה לא כ"כ עקרוני, זה אמור להיות 52, אני מעדיף 70 (אם הבהירות לא גבוהה מאוד או נמוכה מאוד אז אין הבדל ברמת הדיוק בצבעים).

לא תאמין איזה הבדל תראה ב"חיות" של הצבעים. אם תעביר בחזרה אתה תתפלא איך בכלל סבלת את הצבעים המקוריים..

ההגדרות האלו מבוססות על כיול מקצועי שנעשה על המסך, ומופצות באינטרנט כהגדרות המומלצות. המסך שלי כבר היה מכוייל עם perfect suite, אבל החלטתי לנסות את ההגדרות הנ"ל, אז החזרתי את המסך ל factory settings.

אחרי שהפעלתי את ההגדרות המומלצות, הפעלתי את perfect suite ושם את האשף של כיול הצבעים, וראיתי שאין צורך לעשות שום שינויים במהלך הכיול, מה שאומר שההגדרות הנ"ל בהחלט עושות את העבודה.

לאחר מכן ראיתי שגם הצבעים בתמונות מודפסות הרבה יותר קרובים לצבעים במסך, גם יותר מאשר אחרי כיול עם perfect suite.

תהנה :xyxthumbs:

עריכה: אני לא בטוח שההגדרות המומלצות שהזכרתי עובדות אותו דבר עבור Revision 3 של המסך הזה (ה"דור החדש" שלו), אז אם יש לך Revision 3 יכול להיות שההגדרות יתנו תוצאה קצת אחרת, אבל עדיין שווה מאוד לנסות.

חסרונות שלדעתי קיימים במסך:

- מעברי רזולוציה - ארוכים אבל מתרגלים, חיסרון זניח ביותר

- רגלית תופסת הרבה מקום

- המסך שורף את העיניים בבהירות גבוהה, ומה שמעניין הוא שהוא לא בהיר בצורה מטורפת. ראיתי כבר מסכים בהירים ממנו, כשבבהירות מקסימלית הם הרבה פחות מכאיבים לעיניים. (כלומר הבעיה היא בתאורה של המסך)

- בבהירות גבוהה (לאו דווקא מקסימלית), אם מעלים את הניגודיות יותר ויותר ניתן לראות שיש נקודה שבה יש "נפילה" פתאומית ביכולת להציג גוונים בהירים מאוד (שקרובים ללבן). מסתבר שהבעיה הזו קיימת במסכים נוספים מפאנלים של AU - Optronics, אבל גם זו בעיה זניחה מאחר וזה נדיר מאוד להשתמש בבהירות של מעל ל 70 במסך הזה.

סה"כ, חסרונות זניחים לדעתי

פורסם

לצערי אלו בהחלט לא הגוונים הנכונים לכיול של המסך, כמובן כל VP930 והכיול שלו. בגלל הבעיה עם הקונטרטס יש לקחת את

רוב הצבעים לכיוון ה 10-30~ ואת הבהירות ל 90 כאשר הקונטרסט במקסימום אך כך ניתן לקבל צבעים מדויקים יותר ויחס ניגודיות גבוה.

חוץ מזה ל OSD יש באגים דיי מעצבנים.

בכלליות המסך מצויין.

פורסם

כמובן שצריך לקחת את ההגדרות שהמלצתי עליהן בערבון מוגבל, לי אישית זה עבד אז זה שווה ניסוי. מה שבאמת שכנע אותי זה השיפור העצום בקרבה בגוונים לגווני הדפסה. (לא הצלחתי לשים לב להבדל בגוונים אלא רק בהבדל בבהירות, שתמיד קיים)

פורסם

יש לי גם את המסך הנ"ל, איך אני יודע איזה revision יש לי?

פורסם

ישנה מדבקה מאחורי המסך, האם רשום עליה VP930 או VP930-3 ?

יש לך REV 3 אם רשום VP930-3.

פורסם

רשום 3 ;D

פורסם
  • מחבר

ראיתי את המסך... למי שצריך לעבור הרבה בין רזולוציות הקטע של 3 שניות יכול לעצבן בטירוף (האם גם ב 971P/2007WFP יש בעיות כאלו ?).

זווית הצפייה אכן מהווה שיפור על TN, אבל עדיין אם מסתכלים, אפשר גם בשנויי זווית קטנים לשים לב להבדלי צבעים (אך כמובן לא כמו ב TN).

אכן, רגל עצבנית יש לו.

בדקת איזה REVISION קיבלת ? (ואיפה קנית ?)

המעבר בין הרזולוציות קרה רק כששיחקתי עם הדרייברים.

לא מעצבן כי לא שמים לב לזה יותר. גם לא עובר בין הרזולוציות.

הירידה בקונטרסט מורגשת רק בזוויות רחבות שאינן פרקטיות - ועדיין רואים את הכל לא רע.

ביתר הזוויות לא מורגש שינוי הגוונים כמו ב-TN.

REV-03 - יש עדיין מהדור הקודם?

פורסם
  • מחבר

מספר עדכונים קצרים:

לאחר כמעט שבועיים של משחקים למסך ה- VP930-3 אין שום בעייה ב- FPS !

שלא יספרו סיפורים על קורונה, ghosting או כל שטות אחרת. בדבר האמיתי המסך מדהים.

היום שיחקתי עם הבן UT2K Bombing Run (ברמת Godlike). תענוג.

לאחר שיחה נוספת עם ATI הנציג אפשר להוריד דריברים קודמים ל- 6.2 (הפנה ישירות ל- HTTPS באתר ATI).

סוף סוף הצלחתי להפעיל את תכנת הטלויזיה שהגיע עם כרטיס המסך.

אכשיו גם ה- PVR מתפקד.

פורסם

עשית לי חשק לקנות מסך חדש [את ה930 כמובן ;)]

אחלה ביקורת.. עכשיו צריך לחסוך ;D

פורסם

שאלה קצת מוזרה:

האם המסך מגיע באריזה כשהוא נפרד מהרגלית? האם הרגלית עצמה מתפרקת למספר חלקים?

אני שוקל להביא אחד מארה"ב.

פורסם

מאיפה אני מוריד את:

DPT

PixPerAnn

?

תודה

*אחלה ביקורת

פורסם

נסה ללכת לכל אתר חיפוש ולרשום שם דברים כמו

PixPerAn

DPT LCD

בהצלחה.

פורסם

שאלה קצת מוזרה:

האם המסך מגיע באריזה כשהוא נפרד מהרגלית? האם הרגלית עצמה מתפרקת למספר חלקים?

אני שוקל להביא אחד מארה"ב.

כרגע אין סיבה מוצדקת להביא את המסך הנ"ל מחו"ל, אם תתגלה תקלה בארץ (כמו פיקסלים שרופים) לא תהיה לך שום אחריות והחזרת המסך לארה"ב תהיה כרוכה בכאב ראש די גדול.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים