עבור לתוכן

האם ישנם זכרונות 667 שבOC מגיעים לבאס 400?

Featured Replies

פורסם

נכון אבל הסיכויים הרבה יותר גדולים מאשר OC עם זכרונות Spectek או משהו

מה? מה הקשר? It's all about the chip.

הזכרונות המושלמים לOverclockerים הם זכרונות ג'נריים עם שבב רציני (ככה יוצא זיכרון זול שמתפקד כמו שצריך).

• תגובות 31
  • צפיות 1.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

קיצר מה אתה אומר, הזכרונות שהוא הביא טובים או לא לדעתך?

פורסם

גם אני לא מבין למה לקפוץ לזכרונות מעל הממוצע כתשובה לשאלה כזו. זו סתם שטיפת מוח של חברות זכרונות שונות שבשביל אוברקלוק צריך סדרות יקרות. זה נכון בשביל הכייף או אם רוצים להגיע למקסימום בלי קשר לעלות , אבל מבחינה כלכלית ברור שזה לא שווה. כל הקטע באוברקלוק התחיל מהעובדה שאפשר לקחת רכיב לא יקר לשפר לו את המהירות ולקבל ביצועים של רכיב שעולה יותר או הרבה יותר , או לחלופין פשוט לחסוך ככה כסף. וזה נעשה לפעמים תוך ניצול "מרווח ספייר" שיצרן רכיב תמיד משאיר בשביל יציבות או תוך ניצול העובדה שלפעמים יצרן שם ציפים איכותיים ומגביל אותם בחומרה שמיועדת לשוק הבסיסי. ברור שאם בשביל האוברקלוק משקיעים כסף ועלולים לעבור מחיר של רכיב במהירות זהה ללא אוברקלוק , אז זה לא משתלם, זה נעשה רק בשביל "הכייף" שבעניין. אבל ישנם מיקרים (בסוג השני שציינתי) שאפשר להגיע ליחס ביצועים ולמהירויות גבוהות מאוד של רכיבים עם תג מחיר סופר גבוה , ככה שגם השקעה סבירה של כסף באוברקלוק מישתלמת.

ובאמת שלא חייבים להשקיע המון כסף אם יודעים לאתר את הרכיבים הזולים הנכונים. תראו למשל בחתימה שלי , המעבד (הזול) בכייף מסוגל לבצע עוד 300 MGH , ותיראו עם איזה לוח וזכרונות זולים הוא עובד (הזכרונות עובדים בערך ב 500 , ויכולים להגיע גם למעל 550) ומאורר של AMD שהוא אמנם מעל הממוצע אבל מקבלים אותו חינם.

ולגבי השאלה שנשאלה : במחשב האחרון שבניתי לעצמי (שהמטרה שלו היתה מאוד מאוד זול) שמתי סטיק חצי גיגה של זכרון 667 CAS5 של TWINMOS , זה זיכרון זול מאוד שכרגע עובד לי על כמעט 850 MHZ (על אותו קאס 5) , ואפילו לא בדקתי עד כמה הוא יכול להגיע כי זה לא עניין אותי. יש לציין שהוא עובד על לוח של ASROCK עם 6100 און בורד וסמפרון 2800 שעובד על 2050. ושאת המתח בלוח העליתי בדרגה אחת על ההתחלה ליתר ביטחון ,ככה שלא בדקתי באיזה מהירות הוא עובד בלי להעלות מתח (יכול להיות שאפילו מעל 800 , לא בדקתי).

ככה שאם בסדרות הזולות הצ'יפים עדיין זהים (עברו 4 חודשים מהקנייה) אני חושב שזה זיכרון שיוכל בכייף לעבוד ב 800 ברוב המיקרים , למחיר הזה הוא מאוד משתלם.

פורסם
  • מחבר

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2541

אתה מדבר על אלה?

667 עולים 580 ש"ח ל-1GB

יש אפשרות לקנות היום 2GB 800MHZ ב - 1200

פר גיגה זה יוצא כמעט אותו דבר אז למה לא לקחת את ה - 800?

פורסם

אפשר גם לקנות 2GB 667 ב850

פורסם

יש דבר כזה (לא נדיר כמו שאתה מתאר), אבל יותר "בטוח" ללכת על ערכת PC2-6400 זולה.

אני לא אמרתי שזה נדיר

רק אמרתי שהרבה יותר משתלם ללכת על DDR2-800 פשוטים (גם כספית וגם מבחינת הידיעה שהם בוודאות עושים 400MHz)

מה? מה הקשר? It's all about the chip.

הזכרונות המושלמים לOverclockerים הם זכרונות ג'נריים עם שבב רציני (ככה יוצא זיכרון זול שמתפקד כמו שצריך).

עם PCB טוב

בלי PCB טוב הצ'יפים לא משנים כ"כ

פורסם

אני לא אמרתי שזה נדיר

רק אמרתי שהרבה יותר משתלם ללכת על DDR2-800 פשוטים (גם כספית וגם מבחינת הידיעה שהם בוודאות עושים 400MHz)

עם PCB טוב

בלי PCB טוב הצ'יפים לא משנים כ"כ

הציטוט הראשון היה כתגובה לפותח הנושא.

בקשר לציטוט השני, לא נכנס לטכני העבודה שזכרונות ג'נריים מתפקדים כמו שצריך.

פורסם

בסטוק כמובן

אבל לא קונים צ'יפים מטורפים בשביל סטוק

פורסם

בסטוק כמובן

אבל לא קונים צ'יפים מטורפים בשביל סטוק

מתפקדים כמו שצריך בOverclock* (תיקנתי את עצמי)

ואני כמובן מתיחס לזכרונות בעלי שבבים מוכרים וידועים ביכולות שלהם.

פורסם

http://www.pccenter.co.il/Product.asp?productid=2541

אתה מדבר על אלה?

667 עולים 580 ש"ח ל-1GB

יש אפשרות לקנות היום 2GB 800MHZ ב - 1200

פר גיגה זה יוצא כמעט אותו דבר אז למה לא לקחת את ה - 800?

תאמת יש על זה מדבקה שונה , זה לא שכל סטיק זה אותו הדבר , יש סדרות פנימיות שונות, זה רשום על המדבקה וגם זה עדיין לא מבטיח ציפים זהים.

ברור שאתה לוקח את מה שיותר משתלם (כמובן לפי הכמות שאתה צריך) ומשווים תפוחים לתפוחים ולא גיגה לשני גיגה. חצי גיגה 800 עולה 400 לעומת 280 ל667, וגיגה עולה בערך 760 ב800 לעומת 570 ב667.

מה שאומר - שעדיין יש הפרשים משמעותיים שבמיקרה של הדיון שלנו , כנראה לא שווים את הכסף. בכל מיקרה המגמה בשוק היא לעבור ל800 אז אין מה להיות מופתעים אם זכרונות ה667 לאט לאט יעלמו כמו ה 533 (מבחינת כדאיות ייצור).

*עמרי שוסטר - מה שאתה אומר נכון וזו עובדה כבר שנים רבות שאי אפשר להתווכח עליה. צריך להבין על מה מדברים כשמדברים על אוברקלוק , מדובר בלהוציא את המקסימום האפשרי ולא להגיע ל מהירות מטורפת בתיזמונים אפסיים בכדי לישבור את שיא השיאים בטבלה באינטרנט. הנקודה במה שציינת שאולי לא הובנה טוב הוא מחיר זול של סטיקים וזה מה שחשוב, הצעד הבא הוא לדעת לזהות אותם ולהכיר אותם כמו שציינת, לרוב יש מכנה משותף כללי גדול יותר לציפים מאשר לPCB עליהם הם יושבים , וזה נכון גם לכרטיסי מסך ואפילו ללוחות אם (אם מסתכלים נטו על הPCB).

פורסם
  • מחבר

תראה מה שמעניין אותי נכון לרגע זה לצורך הדיון זה 2X512 1GB

1GB כזה עם שני סטיקים של 512 עולה 620 ש"ח ולא 760 כמו שאתה אומר.

במידה ואכן 1GB של 667 עולה 570 כמו שאתה אומר אז ההפרש הוא 50 ש"ח סה"כ ואתה מקבל 800MHZ עם אחריות לכל החיים ו - Heat Spreader שנגיד שהוא זניח כרגע אם לא מבוצע OC אבל יכול רק לעזור.

במקרה הזה אני חושב שמאד משתלם וזו תהיה שטות לקחת 667.

http://www.noacomp.co.il/product.asp?productid=6032

פורסם

לי יש זכרונות 667 הכי גנריים בעולם, (לא ממש זיהתי את היצרן שלהם / של הצ'יפים) שמגיעים לבאס 430 עם E6300.

(כלומר 860 MHZ).

אין לי מושג אם זה מייצג או לא, זו הפעם הראשונה שיצא לי לשחק עם DDR2.

לזכותם יאמר שהם מאוד יציבים.( +0.2 למתח)

לוח:

965P-S3

עריכה: יכול להיות שהם מגיעים ליותר אגב, לא ניסיתי.. לא רציתי לחשמל אותם יותר מידי.

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אני חושב שלעת עתה אני לא אקנה זכרונות כלל.

נזכרתי שיש לי במחשב הישן זכרונות 667 1GB

כאלה:

http://corsair.com/corsair/products/specs/twin2x1024-5400c4.pdf

אני אקנה לוח אם, מעבד וקירור, ואשתמש בזכרונות האלה שקיימים אצלי. נריץ בדיקות נראה לאן הם יכולים להגיע.

אם יגיעו לבאס 400 - שחקתם אותה וחסכתי לעצמי כסף ואם לא , אני אקנה לי את ה - 800.

תודה לכם על התגובות המהירות והענייניות

פורסם

אם היית נזכר שיש לך 667 בתחילת הת'רד , היית חוסך 3 דפים פה :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

חחחחח גם נכון

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים