פורסם 2007 בפברואר 918 שנים היי.מכבל ה IDE שמתחבר לדיסק הקשיח הנוכחי שלי יש עוד יציאה.אני רוצה לקנות הארד דיסק נוסף. כדי לחבר אותו אני פשוט צריך לחבר את ה-"עוד יציאה" הזאת להארד דיסק החדש, או שצריך לחבר עוד דברים? (כי אני רואה שמלבד כבל ה IDE, יוצאים מההארד דיסק הקשיח שלי עוד כבלים (אחד בצבע אדום-שחור-צהוב).כמו כן, כשאני קונה הארד דיסק, איך אני יודע אם הוא מתחבר ל IDE או לא?
פורסם 2007 בפברואר 918 שנים אתה יכול לחבר אותו לכבל הנוכחי (ובמקרה הזה תשים לב שהג'מפרים במצב של סלייב ומאסטר)אבל עדיף שתחבר אותו על כבל נפרדהכבל השני הוא החיבור מתח לספקולגבי ההארדדיסק או שתשאל ת'מוכר או שתברר באינטרנט לפי הדגם שלוסביר להניח שיהיה רשום אם זה IDE או SATA
פורסם 2007 בפברואר 1118 שנים מחבר אתה יכול לחבר אותו לכבל הנוכחי (ובמקרה הזה תשים לב שהג'מפרים במצב של סלייב ומאסטר)אבל עדיף שתחבר אותו על כבל נפרדהכבל השני הוא החיבור מתח לספקולגבי ההארדדיסק או שתשאל ת'מוכר או שתברר באינטרנט לפי הדגם שלוסביר להניח שיהיה רשום אם זה IDE או SATAאין לי כבל נפרד פנוי (הוא מחובר ל DVD ול DVD-RW) אז אני אלך על האפשרות הראשונה ("אתה יכול לחבר אותו לכבל הנוכחי (ובמקרה הזה תשים לב שהג'מפרים במצב של סלייב ומאסטר)")מה זה אומר לשים לב שהג'מפרים במצב של סלייב ומסטר?מה זה ג'מפר? אם הוא לא במצב של סלייב ומסטר איך הופכים אותו לכזה?
פורסם 2007 בפברואר 1118 שנים לא בעיה להשיג או לקנות כבל כזה אבל אם בכל זאת זה ג'מפר (האדום): אתה צריך לקבוע דיסק קשיח אחד לראשי ואת השני למשני ע"י הג'מפרים שלהם צריך להיות שירטוט על הדיסקים עצמם שיראה לך איך בדיוק למקם את הג'מפרים לפי MASTER\SLAVE
פורסם 2007 בפברואר 1118 שנים מחבר לא בעיה להשיג או לקנות כבל כזהאבל אם בכל זאתזה ג'מפר (האדום):אתה צריך לקבוע דיסק קשיח אחד לראשי ואת השני למשני ע"י הג'מפרים שלהםצריך להיות שירטוט על הדיסקים עצמם שיראה לך איך בדיוק למקם את הג'מפרים לפי MASTER\SLAVEהכבל של ה IDE אצלי מתפצל ל2: על אחד כתוב master ועל השני slave - זה אומר שיש לי ג'מפר?
פורסם 2007 בפברואר 1218 שנים זה HD, אתה שם לב לג'מפר: לג'מפר יש כמה מצבים: שים לב שהג'מפר בדיסק אחד הוא MASTER ובשני SLAVE, אם זה לא המצב אז תעביר את הג'מפר:
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים מחבר טוב, אז מה שקרה בסוף:אבא שלי הביא היום את ההארד דיסק החדש. הישן כבר היה במצב של master, והחדש בא במצב של slave. אז פשוט חיברתי את הכבל שהתפצל אחד ל master ואחד ל slave. הפעלתי את המחשב מחדש, והיה כתוב לי בדוס:disk boot failure, please insert system discאו משהו כזה.מה קרה?אח"כ אבא שלי ניתק את החדש ועכשיו המערכת עולה, אבל מזהה רק את ההארד דיסק הישן.מה עושים?---תוספת עריכה 1:אבא שלי אמר לי משהו עם זה שאולי הבעיה נובעת/תפתר ע"י (לא כל כך הבנתי..) משהו בשם cable select..---תוספת עריכה 2:ההארד דיסק הישן הוגדר כ master אבל חובר לכבל שכתוב עליו slaveההארד דיסק החדש הוגדר כ slave אבל חובר לכבל שכתוב עלי masterזה משנה? החיבור נראה זהה..
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים כשאתה מחבר את החדש, ונכנס בהפעלת לביוס, האם אתה רואה את שתי הדיסקים מוגדרים שם ?
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים בדוק בביוס בHARD DISK BOOT או משהו כזהשהארד דיסק הקודם מוגדר כראשון והחדש כשני.
פורסם 2007 בפברואר 1418 שנים אתה יכול גם לגמפר את שניהם כ CS, ואז זה יעבוד לפי איך שרשום, אבל זה לא אמור להיות בעיה שיהיה אחד MASTER ואחד SLAVE. אתה גם יכול לחבר את הדיסק השני על צמה אחרת.
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים מחבר כשאתה מחבר את החדש, ונכנס בהפעלת לביוס, האם אתה רואה את שתי הדיסקים מוגדרים שם ?איפה בדיוק זה צריך להיות?
פורסם 2007 בפברואר 1518 שנים אז אתה צריך לשים את שני הדיסקים במצב של CS - cable selectהכבל יעשה את השאר
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.