עבור לתוכן

מה אתם לומדים?

מה אתם לומדים והיכן ?( הכוונה ללימודים על תיכוניים) 1,989 הצבעות

1. 1. מה אתם לומדים והיכן ?( הכוונה ללימודים על תיכוניים)

• מדעי מחשב
    • הנדסת תוכנה
    • מתמטיקה
    • פיזיקה
    • חשמל ואלקטרוניקה
    • מקצועות הומניים
    • אחר...

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

^^^

וטחון בכסף :P

IG, תפסיק תפסיק.

אני לומד הנדסת מחשבים (או בשם המפורט הנדסת חומרה/תוכנה או ביותר מפורט הנדסת אלקטרוניקה ומדעי המחשב)

• תגובות 51
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

:הזמנה ללינץ':

שמע, עקרונית, אנחנו מקבלים רקע בהנדסת מכונות, כימייה, פיסיקה, אלקטרוניקה (לא מבחינת סכמות וכו', יותר בקטע הפיסי של זרמים מוליכויות וכו') והנדסה גרעינית, אנחנו לומדים איך כל מיני התקנים חשמלים עובדים (לייזרים, גלאים, סוגי תצוגות...) ואיך לתכנן אותם, אנחנו לומדים איך להנדס תהליכי ייצור (זה קטע משמעותי בתואר של הנדסה כימית), יש לנו קורסים ומעבדות בשיטות איפיון (TEM ,SEM, XPS, AES, SIMS, XRD ושאר שיטות איפיון כימי, מיקרו ומאקרו מיבניים של רכיבים\ חומרים)+ ידע מטאלורגי וקריסטאלוגרפיה שזה הספציאליטה שלנו :)

וזה אחרי שקיצצו לנו את התואר באיזה 15 נק"ז מלפני 10 שנים (א הוא הייה 170 ומשהו נקודות...) :P

פיסיקאים משלימים לנו כל מיני חורים ודברים שלא בראש שלנו ללמוד ::)

ההנדסות האחרות קיימות כדי שאנשים לא מוכשרים כמו מהנדסי חומרים יוכלו לעזור לנו בתחומים קטנים כדי שלא נצתרך לעשות הכול לבד... בכול זאת, לא כולם מסוגלים להיות מהנדסי חומרים 8)

הנדסת תוכנה זה היחיד בערך שמכסה את האחוז שנשאר ;D

טוב... אני אפסיק עכשו... טפחתי על האגו מספיק להיום ;D :silly:

הבהרה: כל זה, זה בדיחות פנימיות של סטודנטים לחומרים לגבי השאלה "מה אפשר לעשות אם התואר"... כמו שהבנתם, אנחנו לומדים מלא קורסים שקשורים להרבה תחומים, ובכולם יש עבודה למהנדסי חומרים, ככה שלמצוא לעצמנו מקצוע מעניין זה יותר קשה מלהחליט מה ללמוד בגלל המבחר...

(מחסור חמור בשעות שינה... תקופת מבחנים... תתחשבו בי :-[)

פורסם

אה, אז כמו כל מהנדס, אתם לומדים המון ולא יודעים כלום עד שמגיעים לעבודה :smile1:

פורסם

האמת שיחסית לתארים אחרים יש לנו ה-מ-ו-ן מעבדות... 9 קורסים (2 בפיסיקה, 1 בכימיה, 5 בחומרים, 2 בחומרים אלקטרוניים\ מל"מ) כשבקורסים של המחלקה שלנו יש לנו 5~6 ניסויים פר קורס שבהם אנחנו לומדים דברים שקרובים לתאכלס... ובנוסף יש לנו מרצים שהגיעו אחרי כמה שנים של עבודה "בשטח" ויודעים על מה הם מדברים...

אבל עקרונית, כן :smile1:

פורסם

ביום שאני אראה סטודנט לפסיכולוגיה שמבין במחשבים....

חחח.. חבר שלי עשה תואר ראשון בפסיכולוגיה ועובד כיום בתור טכנאי מחשבים... :lol:

פורסם

לומד מדעי המחשב, אבל במסלול כללי 4 שנתי. הנדסת תוכנה לא ייתן לי כלום חוץ מכמה קורסים משעממים חובה ופרוייקט מעצבן בסוף. אני מתכוון להתמקד בגראפיקה ממוחשבת (בעיקר בתואר שני)

פורסם

אם אני רוצה באוניברסיטה ללמוד גרפיקה [ממוחשבת] אני צריך ללמוד משהו מסיום? [ונגיד שיש רק את האפשרויות שיש בסקר...]

כי אני ממש מתכנן על רובוטיקה שבעזרת השם יצאה לפועל! [אין לנו מגמה אבל אני מנסה להשיג ובנתיים הולך טוב...]

פורסם

רוב ההתמקדויות לתחומים ספציפיים במדעי המחשב נמצאות בתואר שני. בתואר ראשון יש פשוט מסלולי לימוד שהם מהווים חלוקה כללית יותר, אבל במקצועות הבחירה אפשר לבחור קורסים שיקדמו אותך בתואר שני לתחום שאתה רוצה. כנ"ל לגבי רובוטיקה.

זאת הסיבה לדעתי שמסלול כללי ממש טוב, הוא מאפשר לך לקחת הרבה יותר קורסים שבהם אתה רוצה להתמקד ושבאמת מעניינים אותך כבר בתואר ראשון.

פורסם

לא הבנתי.... שאתה אומר מדעי המחשב אתה מתכוון באוניבסיטה נכון? לא בבצפר....?

ואם אני רוצה ללמוד באוניברסיטה גרפיקה ממוחשבת אני צריך ללמוד מדעי המחשב? מה זה קשור?

פורסם

נכון, התכוונתי באוניברסיטה.

הדבר היחיד שלמדתי שקשור לגראפיקה בבי"ס זה איך לעבוד עם תוכנת תלת מימד שנקראת Pov Ray.

אני הנחתי שבגראפיקה ממוחשבת אתה לא מתכוון ללימודי פוטושופ ו 3DMAX (את זה לומדים במוסדות של לימודי אומנויות כמו מכללת ויצ"ו ובצלאל) , אלא לצד ה"פיתוחי" שלו (כלומר איך ליצור דברים כמו פוטושופ ו 3DMAX :)), וזה לומדים במסגרת מדעי המחשב.

פורסם

מדעי המחשב, המכללה למנהל ראשל"צ.

למה?

טוב תראו,אני די דביל

:s07:

פורסם

נכון, התכוונתי באוניברסיטה.

הדבר היחיד שלמדתי שקשור לגראפיקה בבי"ס זה איך לעבוד עם תוכנת תלת מימד שנקראת Pov Ray.

אני הנחתי שבגראפיקה ממוחשבת אתה לא מתכוון ללימודי פוטושופ ו 3DMAX (את זה לומדים במוסדות של לימודי אומנויות כמו מכללת ויצ"ו ובצלאל) , אלא לצד ה"פיתוחי" שלו (כלומר איך ליצור דברים כמו פוטושופ ו 3DMAX :)), וזה לומדים במסגרת מדעי המחשב.

אה אוקי הבנתי.....ליצור 3DMAX.... אתה מתכוון ליצור את התוכנה...אז זה באמת מדעי המחשב...

אני התכוונתי איך ליצור ב 3DMAX....

פורסם
אני התכוונתי איך ליצור ב 3DMAX....

ואתה חושב שבאוניברסיטה יש תואר שמלמד אותך לעצב ? :screwy:

פורסם

למה לא? אני מדבר על רמה מתקדמת + על גרפיקה בכלל... סירטוט וכו'

אני יודע שאני אצתרך ללמוד לבד...אבל אני רוצה ללמוד גרפיקה! ו3D MAX זה חלק ממנו...

פורסם

אפשר לקבל עוד פרטים על הנדסת חומרים ? זה נשמע מעניין

ואם אפשר גם שכל אחד יסביר למה הוא למד את המקצוע הזה ולא אחר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים