עבור לתוכן

אני רוצה לפתח חזה

Featured Replies

פורסם

לא, גב לא יכול לעבוד פה בתור אגוניסט (שריר עיקרי), מקסימום בתור מייצב.

• תגובות 49
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז תבדוק שוב את המקורות שלך - שכיבות שמיכה עם ידים מעבר לרוחב הכתפים עובדות בעיקר על השריר הרחב גבי.

לא. הרחב גבי לא יותר ממייצב, החזה מקבל את רוב העבודה.

בכל מקרה תוכל לפתח את החזה רק עד גבול מסוים משכיבות שמיכה (עבודה פליאומטרית בלבד), משקולות זאת הדרך.

עריכה: uber הקדים אותי.

פורסם

משקולות יותר טוב זה נכון אבל אנחנו מדברים על הבית ולא לכולם יש משקולות

ומי שדוחפים תרחב גבי לדיון תבדקו תבדקו איזה תנועות רחב גבי עושה כנגד יתנגדות

ואז תבינו שהוא לא פועל בשכיבות שמיכה

ובכלל גם אם היתנגדות בשכיבות שמיכה היו אפוכות

הדלטויד האחורי והטרפז היו עושים את רוב העבודה ועוד שריר מיתחת לטרפז

רחב גבי אם אתם באמידה והידים שלכם למעלה ומורידים או לכיוון הבטן או לכיוון הצדדים נגד יתנגדות אז הרחב גבי עובד

ואני מדגיש נגד יתנגדות בלי זה הוא לא יהיה עיקרי באף תרגיל

בגלל זה מתח או פולי או עוד כמה תרגילים עובדים חזק על הרחב גבי

פורסם

מה רחב גבי מההההה?!

למה אנשים שקראו 2 וחצי מאמרים על כושר בחיים שלהם מגיבים, אמרתי בפירוש - מי שלא למד אנטומיה פשוט מטעה.

רחב גבי פועל בקירוב במפרק הכתף ובפשיטה ובפשיטה יתר בכתף, שכיבות שמיכה זה פשיטה במרפק וקירוב אופקי בחזה אז מה הקשר לרחב גבי?

פורסם

זה עניין של משמעת תעשה כל יום 10 מתח ו60 שכיבות שמיכה ככה (עדיף רצוף)

תוך חודשים אתה תראה שינוי אני עשיתי את זה 3 שנים ולא רק שהתנפח לי החזה גם נהיה לי התפר הזה באמצע..

לא נגעתי במשקולת מעולם.. אני לא מאמין שצריך משקולות

דבר נוסף ואני שם לב לזה מסביבי כי יש לי חברים כאלה.. אם אין לך גנים טובים לחזה אז אתה לא תתנפח הרבה יש לי חבר טחן מכון כושר והכל ובקושי נהיה לו משהו

פורסם

מה הקשר גנים ?

כל אדם בריא יכול לפתח את שרירי החזה משמעותית

ומתח לא קשור לפיתוח החזה

מתח =רחב גבי+דו ראשי

שכיבות שמיכה=חזה+תלת ראשי

ומשקולות נותנות לך אפשרות לאימון יותר טוב כי נגד משקל הגוף מאוד בעייתי

מבחינת העצימות המשתנה שצריכה להיות באימון נכון

בכלל עדיף לגוון בתרגילים ובלי משקולות זה הרבה יותר קשה

פורסם

המלצה שלי, למדוד פעם אחת 100 אחוז יכולת בשכיבות שמיכה (ידיים רוחב כתפיים או מעט יותר רחבכשהמרפקים נפתחים רחוק מהגוף ולא בצמוד אליו) ולבצע ככה:

יום אחד 4 סטים של 70 אחוז יכולת

יום מנוחה

יום אחרי דלרום שזה אומר סט ראשון 50 אחוז יכולת, סט שני 75 אחוז יכולת וסט אחרון מקסימום.

ישפר אותך בטירוף, שים לב כל שבועיים בערך תיאלץ לבדוק מחדש 100 אחוז פשוט כי תשתפר מהר.

עוד אפשרות אם כי זה ממש ממש קשה, 3 סטים שכל סט אתה מגיע למקסימום יכולת.

בכל האימון האלה, חשוב מתיחות לפני, מתיחות אחרי ולהקפיד על אך ורק דקה מנוחה ולא יותר (אם אתה רוצה ממש קשה אז 30 שניות)

פורסם

גנים קשורים לצורה למבנה ולזמן שיקח לבן אדם לראות תוצאות של פיתוח החזה.

יש לי גם שאלה שקשורה לפיתוח חזה , אני מתאמן במכון כושר של חבר בבית (ממש מכון גדול עם כל המשקולות מכל הסוגים והמשקלים מכשירים וספות ממש הכל הכל) כבר כמה חודשים טובים , ולאחרונה ראיתי שהחזה מתפתח אבל בצורה לא סימטרית כ"כ כיאילו צד אחד חזק ומפותח יותר וצד שני פחות. כרגע רק אני שם לב להבדלים במראה ובחוזק , אבל אני מפחד שזה יחמיר.

מה עושים כדי לשפר סימטריה?

ד"א אני יודע שזה נורמאלי שיש פיתוח לא סימטרי של המון איברים בגוף לא רק חזה , אבל בטוח שאם אני שם לב להבדלים אז זה כבר מוזר.

פורסם

תעבוד יותר על הצד החלש.

פורסם

[b1-]גנים קשורים לצורה למבנה ולזמן שיקח לבן אדם לראות תוצאות של פיתוח החזה.

יש לי גם שאלה שקשורה לפיתוח חזה , אני מתאמן במכון כושר של חבר בבית (ממש מכון גדול עם כל המשקולות מכל הסוגים והמשקלים מכשירים וספות ממש הכל הכל) כבר כמה חודשים טובים , ולאחרונה ראיתי שהחזה מתפתח אבל בצורה לא סימטרית כ"כ 2-כיאילו צד אחד חזק ומפותח יותר וצד שני פחות. כרגע רק אני שם לב להבדלים במראה ובחוזק , אבל אני מפחד שזה יחמיר.

ד"א אני יודע שזה נורמאלי שיש פיתוח לא סימטרי של המון איברים בגוף לא רק חזה , אבל בטוח שאם אני שם לב להבדלים אז זה כבר מוזר.

1-נכון אבל עדיין כל בחור בריא יכול לפתח חזה משמעותית

2-בעיקרון זה דבר טיבעי

אלה במקרה שאתה מתאמן לא נכון ונותן לצד אחד לעשות עבודה יותר קשה מהשני

פורסם

בגלל עבודה לא סימטרית עובדים בעיקר במכשירים כמו סמית'מאשין (שהמוט לא יכול לזוז לצדדים אלא רק למטה ולמעלה), בהתחלה עובדים בסמית' ורק אז למשקולות חופשיות.

פורסם

תעבוד יותר על הצד החלש.

בשום פנים ואופן אל תעשה דבר שכזה!!

אם הוא יעבוד על הצד החלש, הוא סתם יוציא את עצמו מפרופורציה בצורה מאוד מאוד גרועה. תמשיך לעבוד מאוזן על אותם תרגילים באותו משקל לכל צד, וזה כבר יתאזן. אני מציע לך לשתוק ולא להטעות אנשים בדברים שיכולים לעלות להם בבריאות או במראה שלהם.

פורסם

הבחור התכבן כניראה לשכיבות שמיכה.

תעשה שכיבות שמיכה ביעלום זה מפתח את היד האחורית והחזה.

תעשה מתח עם ידים צמודות גם זה מפתח את החזה.

יהלום WTF בדרך כלל כשעובדים עם ידיים רחבות זה עובד על החזה (אם לא הבנתם יהלום הוא ששמים אגודל לאגודל)

מתח מה הקשר? רוצה לעשות שרירים? דפוק איזהה 100 שכיבות שמיכה רגילות בסתים של 10-20 בפעם עם דקה מנוחה בין סט לסט.

אם אתה לא יכול תתחיל מ50 ותעלה כל שבוע. אגב רק שתדע זה עלול לגרום לך לשרירים תפוסים אחול שילינג.

גנים קשורים לצורה למבנה ולזמן שיקח לבן אדם לראות תוצאות של פיתוח החזה.

יש לי גם שאלה שקשורה לפיתוח חזה , אני מתאמן במכון כושר של חבר בבית (ממש מכון גדול עם כל המשקולות מכל הסוגים והמשקלים מכשירים וספות ממש הכל הכל) כבר כמה חודשים טובים , ולאחרונה ראיתי שהחזה מתפתח אבל בצורה לא סימטרית כ"כ כיאילו צד אחד חזק ומפותח יותר וצד שני פחות. כרגע רק אני שם לב להבדלים במראה ובחוזק , אבל אני מפחד שזה יחמיר.

הסיבה לכך היא כנראה בגלל שאתה עושה עם משקולות חופשיות=שטות מוחלטת אלא אם כן אתה בעל יד ממורת (יענו ימני שהפך לשמאלי, או להפך)

אם אתה רוצה הסבר למה תגיד כי אין ל י ממש כוח לכתוב.

פורסם

אני שמאלי שהפך לימני (היד החזקה משמעותית היא השמאלית וגם בועט ברגל שמאל אבל אני כותב ביד ימין וכו') , אבל לא מבין מה זה קשור ..

פורסם

יהלום WTF בדרך כלל כשעובדים עם ידיים רחבות זה עובד על החזה (אם לא הבנתם יהלום הוא ששמים אגודל לאגודל)

מתח מה הקשר? רוצה לעשות שרירים? דפוק איזהה 100 שכיבות שמיכה רגילות בסתים של 10-20 בפעם עם דקה מנוחה בין סט לסט.

אם אתה לא יכול תתחיל מ50 ותעלה כל שבוע. אגב רק שתדע זה עלול לגרום לך לשרירים תפוסים אחול שילינג.

הסיבה לכך היא כנראה בגלל שאתה עושה עם משקולות חופשיות=שטות מוחלטת אלא אם כן אתה בעל יד ממורת (יענו ימני שהפך לשמאלי, או להפך)

אם אתה רוצה הסבר למה תגיד כי אין ל י ממש כוח לכתוב.

אתה מבין שבערך 85% מהעבודה של כל מתאמן רציני (ולא השחיף הממוצע שעושה פרפר כל היום וחושב שהוא סוס) בחדר כושר מתבצעת במשקולות חופשיות ?..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים