עבור לתוכן

שאלה| בקשר לתיזמוני זכרונות והשפעתם על הOC

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עידכון:

כמו שאמרתי מקודם, הצלחתי להגיע לבאס של 360, הפעם גם בדקתי יציבות, ואפילו על מתח של 1.45 המעבד לא היה יציב ונתקע אחרי דקה של בדיקת יציבות בORTHOS.

העלתי את המחשב באותו מצב גם על מתח של 1.35V, וגם שם הוא לא היה יציב.

האם הזיכרון שלי פשוט מגביל אותי? אם אני לא טועה ( אני לא זוכר בדיוק ), ניסיתי את כל זה רק על יחס של 1:1 למעבד ולזיכרון, אבל לפי מה שזכור לי, פעם עשיתי OC אוטומטי, והזיכרון שלי עשה 400MHZ יציב, רק שנתקעתי בבאס של 320 כי היחס היה לטובת הזיכרון [ 667 ]....

אני לא מבין, מה יכולה להיות הבעיה כבר? זה משגע אותי שאני אשכארה עושה הכל לפי הספר, עובר אופציה אופציה, ואני פשוט לא מרים אותו בבאס של 360+, שלא נדבר על זה שהוא בכלל לא יציב ב-360, ולא, זו לא הטמפ' כי היא מגיעה לגג 60 מעלות, וזה על מתח 1.45V.

פורסם

דבר ראשון קבעת את התזמונים ידנית בסוף? תקבע גם יחס שלילי לזכרונות - כדי שהם יפעלו במהירות הנמוכה ביותר האפשרית(ציפסט 975X מאפשר יחס נמוך מ1:1)

נסה לקבוע 1.5 מתח למעבד, למרות שקשה לי להאמין שפה קבור הכלב.

ייתכן וגם תוספת מתח ל-NB תעזור.

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון קבעת את התזמונים ידנית בסוף?

כן

תקבע גם יחס שלילי לזכרונות - כדי שהם יפעלו במהירות הנמוכה ביותר האפשרית(ציפסט 975X מאפשר יחס נמוך מ1:1)

אני אנסה למרות שלא נראה לי שפה טמונה הבעיה, כמו כן, ניסיתי בעבר והתוצאות היו דומות לאלו עם היחס 1:1.

נסה לקבוע 1.5 מתח למעבד, למרות שקשה לי להאמין שפה קבור הכלב.

זה נראה לי כבר התאבדות, אם על 1.45 הגעתי ל-60 מעלות במאמץ של 56 שניות, אני לא רוצה לתאר את ה-1.5V במאמץ.

ייתכן וגם תוספת מתח ל-NB תעזור.

שמתי לו 1.70V שזה אמור להספיק גם ל400FSB.

פורסם

תקשיב, אתה מעלה כמה דברים בבת-אחת אז לא פלא שאתה לא מבין איפה צוואר הבקבוק.

בעקרון OC צריך להיות בשלושה שלבים (באס, זכרונות, מעבד) - כל אחד בנפרד כששאר הרכיבים מנוטרלים:

1. בדיקת באס מקסימלי ע"י הורדת מכפלה למעבד והורדת יחס לזכרונות.

2. בדיקת תדר זכרונות מקסימלי ע"י העלאת יחס לזכרונות, כך שמגבלת הבאס (שאתה כבר יודע מהי) לא תשפיע (מכפלת מעבד עדיין על נמוך כדי לנטרל אותו).

3. בדיקת תדר מעבד מקסימלי ע"י הורדת יחס זכרונות - פה יכול להיות שהבאס יגביל אותך ואי אפשר לנטרל אותו.

אחרי שלושת השלבים אתה יודע בדיוק מהי המגבלה של כל רכיב במשולש ואז אתה יכול לכוון אותם אותם בהתאם כדי להשיג את התוצאות שאתה רוצה. קאפיש ?

קבל קישור שמסביר את זה ביתר דיוק - למרות שזה מיועד ל AMD תשנה את המספרים לפי הבנתך

http://forums.anandtech.com/messageview.aspx?catid=28&threadid=1497607&frmKeyword=&STARTPAGE=1&FTVAR_FORUMVIEWTMP=Linear

וגיא - נראה לי שצריך להכניס את האלגוריתם הזה למדריך באתר, זה יכול לעזור למקרים כאלו.

פורסם

צריך לוודא שהזכרונות לא מגבילים אותך.

ייתכן וגם הטמפ' מגבילה אותך באמת, ובמקרה הזה אני דווקא מקבל את עצתו של nirt ומציע לך להוריד מכפלה ולראות.

אבל לגבי להפוך את זה לשיטת עבודה רגילה, אני לא חושב שיש טעם. זה מיועד למקרים מסויימים כאלו.

פורסם
  • מחבר

צריך לוודא שהזכרונות לא מגבילים אותך.

ייתכן וגם הטמפ' מגבילה אותך באמת, ובמקרה הזה אני דווקא מקבל את עצתו של nirt ומציע לך להוריד מכפלה ולראות.

אבל לגבי להפוך את זה לשיטת עבודה רגילה, אני לא חושב שיש טעם. זה מיועד למקרים מסויימים כאלו.

אין לי מכפלה, אני עובד עם E6300, הכי נמוך זה 7.

קשה לי להאמין שב-60 מעלות במאמץ הטמפ' מגבילה...

יכול להיות שאם אני אתחיל מ-300FSB בקפיצות של 10\5, הOC יהיה יציב ב-360?

פורסם

הטמפ' כרגע לא מגבילה, אבל צריך לוודא שהמעבד לא זקוק לעוד מתח. ואם תעלה את המתח - תעלה גם הטמפ'.

אם אתה לא מוכן לבצע ניסויים, איך תמצא את הבעייה?

לגבי הורדת המכפלה, אתה זקוק לתוכנה שיודעת לנצל את ה-EIST לשם הורדת המכפלה. ישנן תוכנות כאלה, אך לצערי אין לי כבר את הקישור בהישג יד.

ב-P5B זה גם מתאפשר בביוס.

אם עוד לא ניסית לבצע את ה-OC בהדרגה(קפיצות קטנות), אז שווה לנסות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים