עבור לתוכן

שאלה| בקשר לתיזמוני זכרונות והשפעתם על הOC

Featured Replies

פורסם

קראתי באשכול מסויים, שP5B דלוקס למשל לא יכול לעבור את ה-370 באס אם לא מגדירים לו את התזמוני זכרונות ידנית.

יש לי DFI אינפיניטי 975X ואני לא מצליח לשבור את ה-360FSB, יכול להיות שזה בשל העובדה שאני מגדיר את הזכרונות כAUTO בכל הפרמטרים חוץ מהחלק של היחס שאותו אני שם על DDR-400 בכדי למנוע מצב שהזיכרון הוא המגביל?

עוד שאלה, יש לי זיכרון TWINMOS 667MHZ 5-5-5-15, אם אני מגדיר לו תזמונים ידנית, על כמה כדאי לי לקבע אותו? אני מניח שצריך תזמונים גבוהים יותר מהסטוק בכדי למנוע אפשרות שהם מגבילים, אבל אשמח לתשובה יותר רצינית ממישהו שמבין יותר ממני.

שאלה אחרונה, האם יש סיכוי שהמעבד שלי דורש יותר מ-1.40V כדי לעבור POST ב-370FSB? נשמע לי קצת הזוי, אבל בכל זאת?

תודה מראש לעוזרים! ;)

פורסם

בעיקרון תגדיר ידני את התיזמונים אבל את אותם נתונים...

אין שום סיבה לעלות את הCL ליותר מ5 זה כבר מיותר..(עדיף להוריד את התדר)..

תעלה תמונות מהCPU-Z..

ויש מצב גדול שזה בגלל המתח...(תעלה אותו תראה מה קורה)..

פורסם
  • מחבר

בעיקרון תגדיר ידני את התיזמונים אבל את אותם נתונים...

אין שום סיבה לעלות את הCL ליותר מ5 זה כבר מיותר..(עדיף להוריד את התדר)..

תעלה תמונות מהCPU-Z..

ויש מצב גדול שזה בגלל המתח...(תעלה אותו תראה מה קורה)..

במתח של 1.4V אני נמצא על 53 מעלות במנוחה לכל אחת מהליבות, זה נראה לי מטורף לעלות עוד את המתח, פחדתי לבדוק יציבות במצב הקודם, אבל יש מצב שזה היה בגלל המאווררים של המארז והמעבד הוגדרו לעבוד על מינימום בשביל מקסימום שקט, עכשיו הם על MAX ולהלן המצב: 37 מעלות במנוחה לליבה 1, ו-40 מעלות במנוחה לליבה 2.

כמו כן במתח של 1.4V המעבד לא עושה לי POST ב-370FSB ואני יאמר שוב, זה נראה לי הזוי טיפה.

אין צורך להעלות תמונה מCPU-Z, התזמונים שמצויינים שם הם: 5-5-5-15 | Bank Cycle- 21

יחס 5:4 [ 667MHZ ], כמובן שהכל פה על סטוק ומוגדר כAUTO כן?

פורסם

אז כמו שאמרתי תגדיר ידנית את התיזמונים..

איזה קירור יש לך..?

ב1.4V הוא לא עושה פוסט מוזר..

תנסה להוריד את הבאס ואז לעלות...(או לעלות ליותר מ1.4V)..

פורסם
  • מחבר

אז כמו שאמרתי תגדיר ידנית את התיזמונים..

איזה קירור יש לך..?

ב1.4V הוא לא עושה פוסט מוזר..

תנסה להוריד את הבאס ואז לעלות...(או לעלות ליותר מ1.4V)..

יש לי קירור סטוק, אם אתה זוכר, פתחתי פה פעם אשכול וכבר הייתי סגור על קניית BT VX.

אבל אחרי שגיליתי שהמחשב פשוט לא עושה לי POST ב-370FSB ירד לי החשק לקנות קירור, הרי בשביל מה הטעם?

אבל אם יש סיכוי שזה באמת המתחים, אני מוכן לקנות, אמא שלי עובדת בדיוק ליד החנות שתכננתי לקנות ממנה, אני יכול לשלוח אותה לקנות לי, זו לא הבעיה שלי.

להוריד את הבאס ולהעלות לא עוזר, ניסיתי הרבה פעמים.

לעלות ליותר מ-1.4V זה רק עם קירור חדש, אבל חבל לי להוציא 250 שקל על קירור שאני לא אנצל במידה ואני באמת לא אצליח להרים את המעבד ל-400FSB לפחות...

אולי עדיף לי כבר לקנות את הפריזר 7 פרו שעולה רק 120 שקל, אבל אז אנחנו חוזרים לאשכול שהיה לי לפני חודש בערך, חח...

נראה, ננסה ביום שישי לקבע תזמונים ידנית, אם לא יילך, ננסה להרים את המתח אבל ממש בקצת, ואם אז אני אצליח לייצב OC גבוה, אני אקנה קירור.

אני אשמח לכל מיני הצעות שיכולות לעזור לי בOC.

פורסם

אין לה מה לחשוש גם בלעלות ל1.5V....

פורסם
  • מחבר

אין לה מה לחשוש גם בלעלות ל1.5V....

אפילו שהוא יגיע ל-60 מעלות במנוחה?

פורסם

כל עוד זה לשם בדיקה אין לך מה לחשוש. אין ממש סכנה למעבד בטווח הקצר. הבעייתיות בטמפ' גבוהה הינה לטווח הארוך.

קח בחשבון שגם אולי יש צורך בהעלאת מתחים ל-NB וכו'. כמו כן, אל תשכח שבד"כ בלוחות 975X הVDROOP גדול יותר.

פורסם
  • מחבר

כל עוד זה לשם בדיקה אין לך מה לחשוש. אין ממש סכנה למעבד בטווח הקצר. הבעייתיות בטמפ' גבוהה הינה לטווח הארוך.

קח בחשבון שגם אולי יש צורך בהעלאת מתחים ל-NB וכו'. כמו כן, אל תשכח שבד"כ בלוחות 975X הVDROOP גדול יותר.

NB אני שם על 1.70V ככה שבעיה עם המתח שלו אין לי.

שאתה אומר VDROP, הכוונה שהלוח מספק פחות V ממה שקבעתי לו? כי אם כן אז אני אתן לו כמה מספרים מעל מה שתכננתי לתת לו.

פורסם

כן. רק שים לב שמדובר על המתח למעבד.

בכל לוח ללא מוד יש vdroop מסויים. באלה יש קצת יותר בד"כ

פורסם
  • מחבר

כן. רק שים לב שמדובר על המתח למעבד.

בכל לוח ללא מוד יש vdroop מסויים. באלה יש קצת יותר בד"כ

אז הבנתי נכון.

אם אני מריץ בדיקת יציבות למעבד שהוא על 60 מעלות במנוחה, ו-80 במאמץ, זה לא יפגע במעבד או ישרוף אותו?

פורסם

תוודא ש-TM1, TM2, Extended Throttling מופעלים ואתה בסדר(לצורך הבדיקה. לא לצורך אוברקלוק קבוע).

מה שכן ייתכן ולא תהיה יציב בגלל הטמפ'.

פורסם
  • מחבר

תוודא ש-TM1, TM2, Extended Throttling מופעלים ואתה בסדר(לצורך הבדיקה. לא לצורך אוברקלוק קבוע).

מה שכן ייתכן ולא תהיה יציב בגלל הטמפ'.

האם אמורים להיות מופעלים בDEFAULT של הביוס?

אם לא, איך אני מפעיל אותם? לאיזו קטגורייה עליי ללכת בכדי למצוא אותם?

פורסם

שלושתם מופעלים באופן רגיל. אם לא נגעת בזה בביוס, אז אין לך מה לדאוג.

פורסם
  • מחבר

שלושתם מופעלים באופן רגיל. אם לא נגעת בזה בביוס, אז אין לך מה לדאוג.

תודה רבה לבינתיים ;)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים