עבור לתוכן

האם יש מצלמה קומפקטית עם iso גבוהה כמו ה-f31 אבל עם זום גדול יותר כמו tz1 ?

Featured Replies

פורסם

אין ,אין לדעתי שום תחליף ל-iso גבוהה ולחיישן ccd גדול יחסית (1/1.7)

ובקטע הזה אני ממש לא רוצה להיתפשר (חלס ,נימאס לי מתמונות מטושטשות שניגרמו עקב תנועה של האובייקט המצולם או תאורה לא מספקת ) ואני רוצה לבצע צילומים באור טיבעי וללא פלש .

היה נחמד גם אם היה גם מייצב תמונה וזה רצוי מאוד אבל עדיין ,זה מישני בחשיבותו ל-iso .

הסיבה היחידה שלא קניתי את ה-f31 היא הזום האופטי הנמוך והמאכזב שלה -x3.

השאיפה היא לזום גבוהה בהרבה כמו לקומפקטית אחרת tz1 שמיצטיינת בזום x10 (אולם אסור שהזום יבוא על חשבון ה-iso.)

התקציב -3500 שח +-.

מחכה להמלצות.

פורסם

לא צריך 3500 ש"ח. ב-2000 ש"ח אתה קונה פוג'י S6500 שמשתמשת באותו חיישן של ה-F30, אבל כוללת עדשה שימושית בהרבה - 28-300.

פורסם
  • מחבר

לא צריך 3500 ש"ח. ב-2000 ש"ח אתה קונה פוג'י S6500 שמשתמשת באותו חיישן של ה-F30, אבל כוללת עדשה שימושית בהרבה - 28-300.

שמע ,פיספסת את הנקודה החשובה ביותר -היא חייבת להיות קומפקטית כמו שרשום בכותרת .

שמעתי על

g7

r5

s10

מה דעתך עליהם בהשוואה ל-f31? ומה המומלצת ביותר לדעתך בשיקלול הסופי של המרכיבים החשובים ביותר (iso אפקטיבי ,גודל חיישן,מייצב תמונה , זום אופטי) ?

והאם יש אלטרנטיבות עדיפות (קומפקטיות כן ?)

פורסם

שמע ,פיספסת את הנקודה החשובה ביותר -היא חייבת להיות קומפקטית כמו שרשום בכותרת .

אוקי. אז אין מצלמה כזו.

שמעתי על

g7

r5

s10

מה דעתך עליהם בהשוואה ל-f31?

ה-G7 לא שווה את הסכום שהיא עולה, והיא גם לא ממש קומפקטית. היא לא קרובה אפילו לגודל של ה-F31.

ה-R5 לא נמכרת בארץ, ועומדת כמעט בוודאות להיות מוחלפת בחודש הבא ב-R6. אם אין לך בעיה לקנות מחו"ל, אז יכול מאוד להיות שכדאי לך לראות מה ריקו ישחררו. בכל מקרה, איכות ISO גבוה כמו בפוג'י לא תקבל באף מצלמה קומפקטית שאינה של פוג'י - לא בריקו ולא בחברות אחרות. היתרון של המצלמות של ריקו נמצא בדברים אחרים (טווח עדשה, היסטוגרמה, ממשק משתמש, מקרו, מהירות וכו...)

ה-S10 מצלמה די סתמית. הדבר שהכי בולט בה לרעה הוא הזום שלה, שמתחיל ב-38 מ"מ. אם לפחות היו לה redeeming qualities כמו לפוג'י, אז מילא, אבל אין לה.

ומה המומלצת ביותר לדעתך בשיקלול הסופי של המרכיבים החשובים ביותר (iso אפקטיבי ,גודל חיישן,מייצב תמונה , זום אופטי) ?

זה מאוד תלוי בך ובדרישות שלך. אני הלכתי על ה-R5, אבל יכול להיות שהיום הייתי מתפשר על הנושא של איכות הווידאו והולך על ה-GX8 (דגם אחר של ריקו, שמלבד הווידאו הלא-איכותי מתאים לי בתכונותיו כמו כפפה ליד).

והאם יש אלטרנטיבות עדיפות (קומפקטיות כן ?)

כדאי לך לבדוק את ה-SD800 של קנון, ואת ה-E900 של פוג'י.

בתקציב שלך יש אפשרות נוספת - שתי מצלמות כיס שמשלימות זו את זו. שילוב כזה עדיין יהיה הרבה יותר קומפקטי מה-S6500, ויוכל לתת לך את כל התכונות שאתה רוצה. במצלמה אחת יהיה לך קשה למצוא משהו כזה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים