עבור לתוכן

עזרה בכיוון מהירויות...

Featured Replies

פורסם

יש לי

TwinMOS TwiSTER 800MHZ 512X2 CL5

מעבד E6300 - ולוח P5B

איך עדיף לעבוד, על:

800Mhz CL5

677MHZ CL4

533MHZ CL3

ב 800MHZ הוא נותן יחס של 3:2

677MHZ יחס 4:5

וב 533 אני מאמין שזה יהיה 1:1...

?

פורסם

DDR2-800

פורסם
  • מחבר

ומה כל הקטע של יחס FSB זיכרון..?

הבנתי שהכי עדיף זה 1ל1 ..?

פורסם

על הנייר

בפועל לא

פורסם

זה דיי תלוי בתוכנות דר"א.

פורסם

כמו שנאמר - הכל תלוי ביישומים שלך - התוכנות שלך עושות שימוש רב בזיכרון, אז כמובן שעדיף לך רוחב פס גדול יותר לזיכרון, כלומר תדר זיכרון גדול יותר. אם השימוש העיקרי הוא בכח העיבוד ומעט זיכרון, אז עדיף יחס 1:1, כך שלא יהיו מחזורי המתנה.

הכי פשוט לדעתי הוא לנסות את כל האפשרויות לראות מה עדיף לך - תריץ מבחני ביצועים (רצוי ביישומים בהם אתה משתמש) בכל מצב ולפי התוצאות תחליט.

פורסם

עדיף 800

במעבדי אינטל התזמונים לא משפיעים בצורה משמעותית

ולפי מה שהבנתי כל הקטע של היחסים גם לא משפיע בצורה משמעותית

יכול להיות שזה נותן BOOST נחמד לביצועים בתוכנות או שימושים מסוימים אבל לא ביג דיל

דרך אגב יש לי שאלה קטנה

ככל שהיחס יותר גדול (או יותר "רחוק" מ1:1) אז יש יותר מחזורי סרק נכון?

אוקי אז אם נגיד יש לי 2 מעבדים אחד בתדר 3.6גיגה והשני בתדר 1.8גיגה (סתם דוגמה שיהיה קצת קיצוני)

אז על הנייר מחזורי הסרק אמורים להיות יותר מורגשים במעבד עם התדר הנמוך נכון?

תקנו אותי אם אני טועה

פורסם

אוקי אז אם נגיד יש לי 2 מעבדים אחד בתדר 3.6גיגה והשני בתדר 1.8גיגה (סתם דוגמה שיהיה קצת קיצוני)

אז על הנייר מחזורי הסרק אמורים להיות יותר מורגשים במעבד עם התדר הנמוך נכון?

תקנו אותי אם אני טועה

המעבד לא מתקשר עם שאר המחשב ב 3.6GHz או 1.8GHz - זהו תדר העיבוד הפנימי שלו. המעבד מתקשר עם הלוח בתדר ה FSB שלו - במעבד של 3.6GHz, ה FSB הוא בד"כ 800MHz, ובמעבד של 1.8GHz (ה E6300), ה FSB הוא 1066MHz.

פורסם

סתם זרקתי תדר גבוה ותדר נמוך כדי שיהיה קיצוני

אז לפי מה שאתה אומר בלוח עם באס 1066 ובלוח עם באס 800 (או אפילו 533), מחזורי הסרק יורגשו יותר בלוחות עם הבאסים היותר נמוכים?

ואם זה נכון אז מה בנוגע לAMD?

הרי בAMD בכל מקרה המערכת לא מנצלת את כל הבאס

אז לא אמור להיות הבדל (אפילו לא על הנייר) נכון?

פורסם

עבור FSB של 800MHz, יחס 1:1, תדר הזיכרונות הוא (800/4) * 2, כלומר 400MHz.

עבור FSB של 1066MHz, יחס 1:1, תדר הזיכרונות הוא (1066/4) * 2, כלומר 533MHz.

מחלקים את ה FSB ב 4 כדי לקבל את תדר ה BUS, ואז מכפילים ב 2 כדי לקבל את תדר הזיכרון האפקטיבי.

עכשו, בהנחה שלוחות שעובדים עם BUS של 800MHz מסוגלים להפעיל זיכרון DDR2 בכל שלושת התדרים העיקריים:

עבור תדר זיכרון של 533MHz, נקבל יחס 3:4 עבור FSB של 800MHz ויחס של 1:1 עבור FSB של 1066MHz.

עבור תדר זיכרון של 667MHz, נקבל יחס 3:5 עבור FSB של 800MHz ויחס של 4:5 עבור FSB של 1066MHz.

עבור תדר זיכרון של 800MHz, נקבל יחס 1:2 עבור FSB של 800MHz ויחס של 2:3 עבור FSB של 1066MHz.

אני עושה את החישוב הזה ע"י הכפלת שני המספרים (תדר ה BUS מול תדר הזיכרון האמיתי) ב 3, עיגול למספר השלם הקרוב ביותר, ואז צימצומם עד לקבלת היחס המתאים.

עכשו, היחס הזה אומר כמה מחזורים צריך לעשות כל רכיב עד שהוא יוכל לדבר עם הרכיב השני. לדוגמא - ביחס 3:4, המעבד צריך לעשות 3 מחזורים והזיכרון צריך לעשות 4 מחזורים עד שהם יוכלו לתקשר אחד עם השני. אם אתה רוצה לחשב את זה בזמן, אתה צריך להפוך את התדר לשניות (היחס הוא הפוך), כלומר תדר של800MHz אומר שיש 800 מיליון מחזורים בשניה, וכל מחזור לוקח 1.25 ננו-שניות (1/800MHz). עבור תדר של 1066MHz כל מחזור לוקח בערך 0.94 ננו-שניות. אם ממש בא לך - תהפוך את כל התדרים לזמן, אז תכפיל בהתאם ליחס ואז תראה כמה זמן מתבזבז בכל יחס ובכל תדר.

פורסם

קבל :xyxthumbs: על ההסבר

פורסם

כן כל זה נכון מה שחישבת פה

אבל אני מדבר על הנייר

כאילו תאורטי לפי ההיגיון

נגיד קח את השורה הזאת מהחישוב שלך

עבור תדר זיכרון של 800MHz, נקבל יחס 1:2 עבור FSB של 800MHz ויחס של 2:3 עבור FSB של 1066MHz.

ב800 אתה מקבל יחס 1:2 וב1066 אתה מקבל יחס 2:3

2:3 יותר גדול מ1:2

או אם נחשוב על זה בצורה אחרת....

המעבד עושה 3 מחזורים כדי לדבר עם 2 מחזורים של הזכרון

ביחס 1:2 המעבד יצטרך לעזות 4 מחזורים כדי לדבר עם 2 מחזורים של הזכרון

לפי כך היחס 1:2 מבזבז יותר מחזורים

תקן אותי אם טעיתי בחישוב או בהנחה שלי

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאני מתחיל לקלוט את כל הקטע הזה...

תודה על ההסברים :xyxthumbs:

פורסם

כן כל זה נכון מה שחישבת פה

אבל אני מדבר על הנייר

כאילו תאורטי לפי ההיגיון

נגיד קח את השורה הזאת מהחישוב שלך

ב800 אתה מקבל יחס 1:2 וב1066 אתה מקבל יחס 2:3

2:3 יותר גדול מ1:2

או אם נחשוב על זה בצורה אחרת....

המעבד עושה 3 מחזורים כדי לדבר עם 2 מחזורים של הזכרון

ביחס 1:2 המעבד יצטרך לעזות 4 מחזורים כדי לדבר עם 2 מחזורים של הזכרון

לפי כך היחס 1:2 מבזבז יותר מחזורים

תקן אותי אם טעיתי בחישוב או בהנחה שלי

אז לא הבנת/לא הסברתי את עצמי טוב:

עבור זיכרון שעובד בתדר 800MHz, כאשר ה FSB הוא 800MHz, היחס הוא 1:2, כלומר בזמן שהמעבד עושה מחזור אחד, הזיכרון עושה 2. זאת אומרת שבכל מחזור של המעבד (מחזור תקשורת מול הלוח - ה FSB, אין קשר לתדר המעבד הפנימי), המעבד יכול לפנות לזיכרון, בעוד שהזיכרון יתצטרך להמתין עד 2 מחזורים (מחזור של הזיכרון, שהוא בעצם תדר הזיכרון) כדי לתקשר עם המעבד (לא חושב שהזיכרון יכול ליזום קשר עם המעבד בעצמו. לא בהכרח מדובר על 2 מחזורים, אלא עד 2 מחזורים, תלוי במצב האות בזמן ניסיון ההתקשרות).

עבור זיכרון שעובד בתדר 800MHz, כאשר ה FSB הוא 1066MHz, היחס הוא 2:3, כלומר בזמן שהמעבד עושה 2 מחזורים, הזיכרון עושה 3 מחזורים. זאת אומרת שכדי שהמעבד ידבר עם הזיכרון הוא יצטרך להמתין עד 2 מחזורים (אורך כל מחזור הוא 1/1066MHz שזה בערך 0.94 ננו-שניות), והזיכרון יצטרך להמתין עד 3 מחזורים (אורך כל מחזור הוא 1/800MHz, שזה 1.25 ננו-שניות). שוב, זה תלוי מאד באיזה מצב השעון נמצא, כי ייתכן מצב בו המעבד והזיכרון יוכלו לתקשר מיד.

אגב, שים לב לזה שהיחס 2:3 מתייחס לתדרים האמיתיים, בעוד שבדוגמא הנ"ל השתמשנו בתדרים האפקטיביים (תדר הזיכרון מוכפל פי 2 ותדר ה FSB מוכפל פי 4). זה מסביר מדוע הזמנים לא מסתדרים - 1.25 * 3 צריך היה להיות שווה ל 0.94 * 2, לפי יחס 2:3, אבל זה לא נכון, מכיוון שתדר ה FSB גדול פי 2 לעומת תדר הזיכרון האפקטיבי (ה FSB מוכפל פי 4 לעומת ה BUS, בעוד שהזיכרון מוכפל פי 2 מהתדר הזיכרון שנקבע), ולכן בעצם מתקבל יחס של 4:3 במקום 2:3, ואז 1.25 *3 = 0.94 * 4. אני מקווה שזה קצת יותר ברור.

פורסם

smalul

תאמין לי את ההסברים שלך צריך לשמור בתוך תיקייה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים