עבור לתוכן

הרמת משקולות עוצר את הגדילה או שזה סתם סטיגמה?

Featured Replies

פורסם

מה זאת אומרת אוכל משפיעה על הגדילה?...תביאו דוגמא ואם כבר מרשם לאוכל שעוזר לגבוהה חחח

אני רץ עם השקים בתוך תיק רגיל כזה כמו של בית ספר....בערך דיי טוב לגב

לרוץ עם שקים זה בעיקר נזק, כי העומס של השקים עושה יותר נזק למפרקים (ולגב) מאשר מאמץ את השרירים.

בקיצור, אם אתה רוצה לעבוד על סיבולת, תרוץ.

אם אתה רוצה לעבוד על כח, תרים משקולות.

אל תערבב!

ובקשר לתזונה.

הגוף בונה את עצמו מהחומרים שבמזון שאנו אוכלים.

בשביל לגדול צריך לאכול בצורה מגוונת ובכמויות גדולות יחסית.

• תגובות 62
  • צפיות 11.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

חבר'ה לא עניתם לי על השאלה..סגריות/קפה פוגעים בגדילה?

פורסם

חבר'ה לא עניתם לי על השאלה..סגריות/קפה פוגעים בגדילה?

לי אין מושג

תישאל תזונאית בקשר לקפה

בקשר לסיגריות יהיה הרבה יותר קשה להוכיח כי יש איזה מילירד מחקרים שכל אחד אומר דבר אחר

פורסם

אבל בגיבושים בצה"ל עובדים הרבה על ריצות עם שקים...

איך אתם מציעים להתכונן אליהם? גם אני במסגרת של הכנה לצה"ל אבל אני בי"א...ושקים אני סוחב רק על אלונקה. לדעתכם זה לא בריא?

פורסם

בצבא אתה רץ עים שקים שיושבים עליך טוב והם ממש לא 20 קילו... עם משקל כזה לא יתנו לך לרוץ...

על אלונקה זה עוד סביר...

פורסם

סתם מיתוס מטומטם. תראה תחרות סטרונגמנים/פאוורליפטרים ואני אישית יבוא לך עם 10 שקל במעטפה אם תראה שם מישהו נמוך מ1.80...

קרירין - נכון, המבנה הגנטי של אנשים נמוכים כן יותר מתאים להרמת משקולות, אבל בלי קשר לאורך השרירים, הם פשוט נמוכים יותר - מה שנותן להם מרכז כובד' נמוך הרבה יותר ויציב הרבה יותר.

פורסם

גם וגם אורך השרירים קובע

תבדוק את תורת המנופים ותיראה שכמה שהשריר קצר יותר צריך פחות אנרגיה לעשות תכיווץ או משהו בסגנון

פורסם

סתם מיתוס מטומטם. תראה תחרות סטרונגמנים/פאוורליפטרים ואני אישית יבוא לך עם 10 שקל במעטפה אם תראה שם מישהו נמוך מ1.80...

קרירין - נכון, המבנה הגנטי של אנשים נמוכים כן יותר מתאים להרמת משקולות, אבל בלי קשר לאורך השרירים, הם פשוט נמוכים יותר - מה שנותן להם מרכז כובד' נמוך הרבה יותר ויציב הרבה יותר.

באולימפיאדה ב2000 ראיתי אחד שמרים משקולות אאל"ט היה מתורכיה וגובהו היה 1.64.

פורסם

כאשר אתה מרים משקל, אתה צריך להשקיע בו אנרגיה.

אם אתה מרים את המשקל לגובה של מטר ושמונים במקום 2 מטר אז אתה צריך פחות אנרגיה בשביל זה.

זה כמו המיתוס שכדורסל מגביה.

פשוט השחקנים הגבוהים הם שחקני הכדורסל הבולטים. והנמוכים מתבלטים פחות.

ועוד דוגמא היא רצים קנייתים למרחקים ארוכים.

חקרו למה הם רצים יותר טוב מרצים לבנים. גילו שאין הבדל גדול בהרכב השרירים והריאות.

אבל הקרסול שלהם יותר דק וקל מאשר ברגל של אדם מערבי, ולכן הם מבזבזים פחות אנרגיה בהנפת הרגל.

מקווה שהחכמתם :)

אבל בגיבושים בצה"ל עובדים הרבה על ריצות עם שקים...

איך אתם מציעים להתכונן אליהם? גם אני במסגרת של הכנה לצה"ל אבל אני בי"א...ושקים אני סוחב רק על אלונקה. לדעתכם זה לא בריא?

הצבא שלנו עושה הרבה שטויות.

אם היית יודע איך הצלפים שלנו מטפלים בנשק שלהם. או איזה תחמושת נותנים להם לירות...

בקיצור, לא כל דבר בצבא נעשה עם שכל. לא חסרים חיילים שנעשים נכים בעקבות אימונים לא נכונים בצה"ל (אני מכיר אישית 2)

פורסם

באולימפיאדה ב2000 ראיתי אחד שמרים משקולות אאל"ט היה מתורכיה וגובהו היה 1.64.

אבל הוא לא פאוורליפטר, ולא סטרונגמן.

פורסם

הוא רק אלוף אולימפי בהרמת משקולות ::)

שמרים בערך פי 4 מהמשקל שלו...

פורסם

אבל הוא לא פאוורליפטר, ולא סטרונגמן.

אין לי מושג מה זה אבל המקצה היה להרים את המשקולות לכתפיים ואז למעלה ולנעול מרפקים.

פורסם

להרים מישקולות בתחום האולימפי יש עדיפות ברורה לנמוכים

סוגי ספורט אחרים כמו פאוורליפטר זה דבר מאוד שונה

שחוקי ההרמת משקולות הרגילים לא שיכים אליו

פורסם

כאשר אתה מרים משקל, אתה צריך להשקיע בו אנרגיה.

אם אתה מרים את המשקל לגובה של מטר ושמונים במקום 2 מטר אז אתה צריך פחות אנרגיה בשביל זה.

זה כמו המיתוס שכדורסל מגביה.

פשוט השחקנים הגבוהים הם שחקני הכדורסל הבולטים. והנמוכים מתבלטים פחות.

ועוד דוגמא היא רצים קנייתים למרחקים ארוכים.

חקרו למה הם רצים יותר טוב מרצים לבנים. גילו שאין הבדל גדול בהרכב השרירים והריאות.

אבל הקרסול שלהם יותר דק וקל מאשר ברגל של אדם מערבי, ולכן הם מבזבזים פחות אנרגיה בהנפת הרגל.

מקווה שהחכמתם :)

הצבא שלנו עושה הרבה שטויות.

אם היית יודע איך הצלפים שלנו מטפלים בנשק שלהם. או איזה תחמושת נותנים להם לירות...

בקיצור, לא כל דבר בצבא נעשה עם שכל. לא חסרים חיילים שנעשים נכים בעקבות אימונים לא נכונים בצה"ל (אני מכיר אישית 2)

הסיבה לכך שרצים קנייתים יותר טובים היא פשוט כי הם צריכים לברוח מאיזה אריה, לא סתם, זה כי הם מתאמנים בגובה רב,

אני חושב 1500 ולמי שקצת בקיע בגובה רב יש מעט חמצן, ולכן הם צורכים פחות חמצן, כך שבגובה רגיל הם מקבלים הרבה יותר חמצן

ממה שהם רגילים כך שיש להם אקסרטה אנרגיה (אני חושב שאלו הם הרצים הקנייטים אבל אם לא יש רצים כאלה מאיזה מדינה).

פורסם

זה לא רצים מאיזה מדינה

רצים מיקצועים צריכים ליתאמן בשיטה הזות ולא משנה מאיזה מדינה הם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים