עבור לתוכן

Viewsonic 930b האם הוא באמת כזה טוב?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

הגעתי למסקנה שאני רוצה לעבוד עם שני מסכי 19" ולא אם אחד רחב של 24"

קיבלתי המלצות חמות ממנהל הפורום לגבי הVIEWSONIC 930B...

ניכנסתי לאתר של CNET

http://reviews.cnet.com/ViewSonic_VP930b/4505-3174_7-31517896.html

ושם דווקא די יורדים עליו... ונתנו לו ציון 6.2

רציתי לשאול האם יש מסכים באותה קטגוריה שיהיו אלטרנטיבות שוות ?(ביצועים מחיר)?

אני אגב עורך וידאו.. ומשתמש באפליקציות רבות במקביל (לכן שתי מסכי 19")

כמו כן אם יש מישהו שמוכר את הVIEWSONIC יד שניה שיפנה אליי...

כי עדיין המחיר בחנויות יקר לי מדיי עליו (אני הרי קונה 2).

תודה רבה!

פורסם

מומלץ שלא להסתמך על CNET - הבדיקות שלהם לא משתוות לבדיקות של אתרים רציניים יותר בתחום.

ובל מקרה לא הייתי רוכש את ה-VP הנ"ל - לטעמי ה-EIZO החדשים עדיפים.

פורסם
  • מחבר

אם אתה ממליץ אז איזה דגם של EIZO...

אבל הם יקרים בטירוף... זכר שאני קונה 2 מסכים והתקציב הוא 4000+-

פורסם

מבחינת התקציב זאת בעיה - לא נכנסים לך שניים בתקציב הזה.

אני במקומך הייתי מתפשר על שני מסכים פחות איכותיים (כי משומשים של VP930 או EIZO19XX) אני בספק אם תמצא), או על מסך אחד איכותי וגדול מספיק -

שהוא ה-2407.

הכל שאלה של תקציב.

אתה עובד עם AVID, PREMIRE? מה יצריך שני מסכים?

פורסם

עם מגבלות התקציב שלך ולפי הדרישות שלך, כנראה שה VP930 זה הטוב ביותר. כל דבר טוב יותר (ויש טובים יותר כמו ה EIZO S1931) יחרוג מהתקציב.

פורסם
  • מחבר

כן אני עובד בעיקר עם:

Premiere Avid ועם פלאגינים.. דוגמת בוריס שלפעמים מצריכים חלונות נפרדים...

ושלל מוצרי ADOBE

PHOTOSHOP, ENCORE, AUDITION AND AFTER...

הרבה פעמים במקביל..

כמו גם כאשר אני בונה אתרים ובכלל - אני משתמש בהרבה אפליקציות במקביל...

לכן חשבתי מלכתחילה ללכת על שני מסכי 19".. למרות שמאוד התלהבתי מ-2407.

אגב לגבי 2407: יש גירסת ייצור ספציפית שאני צריך לבדוק ברכישה? או שמה כל מסך מדגם זה טוב וזהה?

(אין פאנלים שונים ? או גרסאות? A01-A04?)

או שאני מתבלבל...

תקנו אותי אם אני טועה...

פורסם

הגרסה המומלצת היא A03 (על A04 לא שמעתי), ובאתר החנות LCDTV רשום במפורש שזו הגרסה שהם מוכרים. יש דרכים לדעת את הדגם, בין היתר כתוב על האריזה.

פורסם
  • מחבר

אני הולך לקנות את זה ממישהו משומש.. (אבל יחסית חדש - חודשיים לטענתו).

הוא ימכור לי את זה ב4000 ואולי אוריד אותו טיפה..

תוכל לאמר לי איך לבדוק...

ומה בכלל אומרת הגירסא (A1-A04)...

במה ההבדל/שיפור.

פורסם

במחיר של ה - VP930 יש את ה - SAMSUNG 971P המצוין שאני הייתי מעדיף עליו.

פורסם

^^ זו באמת יכולה להיות אלטרנטיבה טובה, אבל ראיתי כמה מקורות שטוענים שהמסך לא מנצל 8 ביט אמיתיים להצגת צבעים (למרות שתכונות הפאנל תיאורטית אמורות לאפשר זאת), אלא משתמש באמולציה מאוד מתקדמת של FRC, ומשתמש ב 6 ביט בלבד. לעומתו, ה VP930 משתמש ב 8 ביט אמיתיים ובנוסף גם ב FRC כדי "להחליק" את הגרדיאנטים בצבעים אפילו יותר טוב ממה שאמור להיות (אותה טכנולוגיה שיש גם במסכי EIZO 1931, אבל EIZO מממשים אותה טוב יותר)

אני הולך לקנות את זה ממישהו משומש.. (אבל יחסית חדש - חודשיים לטענתו).

הוא ימכור לי את זה ב4000 ואולי אוריד אותו טיפה..

תוכל לאמר לי איך לבדוק...

ומה בכלל אומרת הגירסא (A1-A04)...

במה ההבדל/שיפור.

אממ, אני לא יודע לומר לך בדיוק איך לבדוק את הגרסה, צריך קצת לחטט בפורום. ההבדלים בין הגרסאות הם בעיקרון תיקונים של בעיות נפוצות, המוכרת שבהן היא בעיה שנקראת banding - חוסר יכולת להציג מעברי צבע וגרדיאנטים בצורה חלקה. הבעיה הזו היתה הגרועה ביותר, היא תוקנה חלקית בגרסה A02 ובגרסה A03 היא כמעט ולא קיימת בכלל, אלא אם כן אתה מחפש בנרות במצבים מאוד מסויימים.

פורסם
  • מחבר

אחי ה-SAMSUNG 971P זה בכלל מסך רחב.

אני מעוניין בשני 19" בעלי ממדים רגילים...

אגב יש גירסא A04 ל2407WFP.

כפי הנראה הוא תומך ב16:9 אמיתי (כאשר מחברים קומפוננט...)

שוב תקנו אותי - בסוף אני אבין משהו... :)

פורסם

אתה מדבר על ה - 970P שהיה 6BIT.

971 הוא מסך 8BIT מלא והוא מסך לא רחב בלי שטויות בבקשה.

פורסם

אתה מדבר על ה - 970P שהיה 6BIT.

971 הוא מסך 8BIT מלא והוא מסך לא רחב בלי שטויות בבקשה.

ציטוטים: (לקוחים מהאתר המצויין lcdresource.com, אבל יש מקורות נוספים שטוענים אותו דבר)

19": Samsung SyncMaster 971P, 1280x1024 (5:4)

* Panel: PVA (Samsung LTM190E4); 6-bit+Hi-FRC, 16.7M colors (unverified)

* Response time: 6 ms. g2g (rated)

* Specifications: Samsung SyncMaster 971P

* HDCP compliant: No

* More info: prad.de

* Notes: Should you do work with motion pictures, the slight motion artifacts on this LCD may be bothersome to you. You should consider the VP930b instead. The 971P still has a higher contrast and the issues aren't serious, so I would recommend the 971P in most cases.

* Price: ~$360 USD

A 6+2 bit display could only display 64 pure shades while dithering 253 of the other shades and leaving 2 shades out completely. At least for my eyes the VP930 displays all 256 shades very well (despite the very few that show the mostly red flickering issue). Plus it does so when you lower contrast or color settings, which speaks for at least 8 bit. If those patterns mentioned earlier were pure dithering then you would see them on most shades, not only a handfull of them. But when you decrease contrast or even any color-channel (RGB) no colors are thrown away at all, they all just become darker. For an 8 bit panel this must mean that some kind of dithering is used either or brightness is reduced. The second is not the case because you can see that those few flickering shades are shifted further up the scale as you lower contrast.

Acutally that is quite a feature which Eizo uses to brag about ("10 bit look up table, 1.07 billion colors bla"). But unfortunately it seems as if Viewsonic has not managed to get the control-electronics right.

פורסם

לשימושי עריכת וידאו הייתי הולך על ה VP930, אלא אם אתה ממש לא אוהב את עיצוב של הסאמסונג אני מאמין שהוא יהיה עדיף לשאר הדברים.

אם אתה בכל זאת הולך על ה 2407 ה"משומש" אתה יכול לבדוק איזה REV הוא בעזרת המדבקה מאחורי המסך.

עדיף לא לקנות אם מדובר ב REV A00 או REV A01 אבל שאר הגרסאות צריכות להיות בסדר מבחינת ה Banding,

דל טוענים שהבעיה תוקנה החל מ A01 אבל מומלץ לבדוק את העיניין טוב, לפי מה שהבנתי התיקון ב REV A04 רלוונטי

רק למי שמשתמש בקומפוננט ואלו בדרך כלל אנשים שמחברים למסך XBOX 360 וכו, לא משהו שאמור להטריד עורך וידאו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים