עבור לתוכן

תעודת בגרות ואוניברסיטה

Featured Replies

פורסם

למה אף אחד לא רוצה ראיית חשבון? הביקוש גבוה ולא מוצף כמו משפטים

ובתחומים מסוימים זו עבודה די כיפית

• תגובות 54
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
:lol:
פורסם

למה אף אחד לא רוצה ראיית חשבון? הביקוש גבוה ולא מוצף כמו משפטים

ובתחומים מסוימים זו עבודה די כיפית

:lol:

א. זה לא תואר אמיתי

ב. זה פאקינג אלגברה וחדו"א נטו

ג. איפה שלא תעבוד, מה שלא יהייה (כולל מחלמה גרעינית), אתה תעשה את אותו הדבר- תחשב כמה מגיע החזרי מס :puke: :puke:

ד. הביקוש גבוה כי מישהו צריך לעשות את זה, ההיצע נמוך כי זו התגובה של 99% מהאוכלוסיה השפוייה-

:puke:

פורסם

מה שמצחיק ההתמחות היחידה שמרוויחה כסף בלי קשר לניסיון בתחום המשפטים הוא רו"ח . כי יותר זול לשלם 30-60 אחוז יותר משכר עו"ד רגיל על תיקים שצריכים רו"ח על 1 עם התמחות של רו"ח כי השיטה השניה היא לשלם גם לעו"ד ולרו"ח . והם היחידים שיש להם 100 אחוז קליטה בשוק

פורסם

^^^^

אתה סותר את עצמך ביקוש נמוך של המקצוע הזה ע"י החברות מקטין את כמות המיכסה באוניברסיטה. האוניברסיטה לא קובעת את כמות התלמידים אלה הממשלה . אתה לא מבין את שיטת הקבלה באוניברסיטה . האוניברסיטה אומרת יש לה X כיסאות למקצוע מסוים אבל כולם יכולים להרשם וזה בתנאי 1 שהם עושים מיפוי ככול שהציונים שנתת יותר גבוהים ככה יש לך יותר סיכוי . מדעי המחשב נחשבים המיקצוע הקל בתחום המדעים בנוסף אל תשכח את הבועה במאה הקודמת . מדעי המחשב הוא בין ה1 שלא סבלו מפיצוץ הבועה . השוק דורש עד פי 10 אולי יותר מתכנתים מאשר כאלה עם מדעי המחשב .כי רובם אינם מחפסים תוכנה חדשה לחומרה חדשה אלה מתקני באגים מתכנתי תוכנות שיעבדו על תוכנות קיימות וכאלה . בנוסף יותר זול לשכור מתכנת מאשר בוגר תואר 1 לאור העובדה שהתחום הזה אורך חיים קצר מאוד למוצר הזה - תוכנה

איפה ההסבר על מה בדיוק הסתירה ? כי אני לא רואה איך אני סותר את עצמי , אלא אם כן הבנת לא טוב או אתה סתם מנסה להגיד "לא" לדברים שלי.

קודם כל אני מדבר על ביקוש של סטונדטים ולא חברות. דבר שני אתה אומר בדיוק מה שאמרתי, אז מה בדיוק אתה מנסה להגיד ? יש X מקומות לאוניברסיטה (ולא משנה כרגע למה כי זו הערכה שקשורה בגורמים שונים במצב "השוק" כמו שציינת). אם יש יותר אנשים שרוצים יקחו את הכי טובים , הסכם(או הדרישות) הוא רק מדד בשבילך לדעת אם יש לך סיכוי או לא ובשבילהם כלי עזר להימנע מסירבול של התהליך ומהגעה של אנשים לא מתאימים למקצועות עם ביקוש נמוך. הדרישות הללו יכולות להשתנות אפילו 3 שבועות לפני.

זה רק מדד - בכל מיקרה לוקחים את ההכי טובים אם יש יותר ביקוש ממקומות.

עכשיו - איך העובדה הזו מורידה מהיוקרתיות והקושי של המקצוע ? אלוהים יודע ...

פורסם

^^^^^^^

אם אתה לא יודע הממשלה קובעת לאוניברסיטאות כמה מקומות יהיו לכול מקצוע וזה משתנה כול שנה . השינוי של 3 שבועות לפני זה בגלל כמות ה'חכמים' כמוך נרשמים למקצוע . אני לא מוריד את ה'יוקרתיות' של המקצוע אלה אומר שיש יותר מדי אנשים שחושבים שהיא המקצוע הכי טוב בתחום למרות שאני אומר שהיא הכי קלה ללמידה בתחום . אם אתה רוצה להרוויח הכי הרבה כסף בתחום עם 100 אחוז חדירה לתחום המחשבים תלמד תורת החומר בהתמחות מוליכים למחצה . המשכורת אצלם יכולה להגיע עד פי 2 ואפילו פי 3 ממהנדס/מדען אחר .

נ.ב.

בכול מקצוע לוקחים את הכי טובים הם פשוט סופרים מהסטודנט עם הציון המשוכלל למטה . השינוי בדרישות הוא בציון המינימלי לכניסה

פורסם

מה שמצחיק ההתמחות היחידה שמרוויחה כסף בלי קשר לניסיון בתחום המשפטים הוא רו"ח . כי יותר זול לשלם 30-60 אחוז יותר משכר עו"ד רגיל על תיקים שצריכים רו"ח על 1 עם התמחות של רו"ח כי השיטה השניה היא לשלם גם לעו"ד ולרו"ח . והם היחידים שיש להם 100 אחוז קליטה בשוק

ניסיתי להבין למה התכוונת

לא הצלחתי :-\

פורסם

^^^^^

השוק מוצף בעו"ד . יש כאלה עם תואר 2 כלומר התמחות . 1 השיטות לעשות זאת הוא ללמוד תואר 1 במקצוע מסויים ואחר כך ללמוד משפטים . למרות שזה נקרא תואר כפול במשפטים יש אפשרות לאחד את שני התארים ואם עובדים בתחום המשפטים זה נקרה תואר שני במשפטים בהתמחות X יש הרבה רו"ח שעשו זאת והם מוצרכים במשפטים של צוורון לבן כלומר מעילה בבורסה העלמת מס תביעות כספיות וכו' בגלל שזה חוסך לשלם גם לעו"ד ורו"ח והמשכורת שלהם הוא בין עו"ד לעו"ד ורו"ח יחד

פורסם

אז מה רע - עתיד מובטח בניגוד לביזיון של משפטים

וגם הסטאז' הוא תוך כדי התואר (אפילו שהוא שנתיים)

משכורות בהתחלה סבירות מינוס אבל בונוסים לא רעים וקידום מהיר (המון פותחים משרדים לבד)

ולטעמי העבודה די מעניינת (למרות שאני לא רו"ח, רק עובד עם כמה)

פורסם

יש לו נטיה להיות משעמם זה הכול

פורסם

א. זה לא תואר אמיתי

ב. זה פאקינג אלגברה וחדו"א נטו

ג. איפה שלא תעבוד, מה שלא יהייה (כולל מחלמה גרעינית), אתה תעשה את אותו הדבר- תחשב כמה מגיע החזרי מס :puke: :puke:

ד. הביקוש גבוה כי מישהו צריך לעשות את זה, ההיצע נמוך כי זו התגובה של 99% מהאוכלוסיה השפוייה-

א.זה תואר בכלכלה או משפטים

ב.אין קשר בין רואי חשבון למתמטיקה, עושים חדו"א כמו כולם וכמה קורסים בסטטיסטיקה

ג.ממש לא

ד.ההיצע נמוך כי תנאי הקבלה גבוהים וההשקעה הגבוהה בד"כ לא משתלמת

פורסם

:kopfpatsch: התבלבלתי עם הנהלת חשבונות... תתעלמו מהתגובה ההיא :P

ורק המילה סטטיסטיקה מעלה בי רצון עז לקחת רובה צייד ולירות באנשים באופן אקראי :errrr:

פורסם

א.זה תואר בכלכלה או משפטים

ב.אין קשר בין רואי חשבון למתמטיקה, עושים חדו"א כמו כולם וכמה קורסים בסטטיסטיקה

א. לא בהכרח, זה תואר דו - חוגי, לפחות בת"א

עושים אותו עם כלכלה או משפטים כי זה פוטר מהמון שעות חופפות

ב. הקשר הוא יותר עם חשבון מאשר מתימטיקה - ידע טוב באקסל (ותיכנות בVISUAL BASIC) עוזר המון - מנסיון

פורסם

א. לא בהכרח, זה תואר דו - חוגי, לפחות בת"א

עושים אותו עם כלכלה או משפטים כי זה פוטר מהמון שעות חופפות

בת"א ניתן לעשות אותו גם עם ניהול, אף אחד כמעט לא עושה את זה

אי אפשר ללמוד ראיית חשבון עם ספרות למשל

ב. הקשר הוא יותר עם חשבון מאשר מתימטיקה - ידע טוב באקסל (ותיכנות בVISUAL BASIC) עוזר המון - מנסיון

ידע באקסל עוזר, VB לא ממש

וכן, מן הסתם צריך לדעת חשבון :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים