עבור לתוכן

תעודת בגרות ואוניברסיטה

Featured Replies

פורסם

זה לא נכון אם הייתי מוציא 100 בספרות ו לא 56 הממוצע שלי היה גבוה ב 3.5 נקודות.

• תגובות 54
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ממוצע 103+, פסיכומטרי 716

הספיק בזמני (לפני 8 שנים) להירשם לרפואה בקושי

משפטים/מחשבים/ניהול ושות' בלי בעיה

היום עוד יותר קשה המתואם עולה משנה לשנה

חבר שלי עם 786 בפסיכומטרי ובגרות 100 (כולל בונוסים) לא התקבל לרפואה

חבר נוסף היה צריך לעשות מכינה בשביל זה

אני מדבר על אונ' ת"א בלבד

באחרים קל יותר להתקבל במקצועות מסוימים ובמקצועות אחרים קשה יותר

ב GMAT לתואר שני זה פשוט יותר ::)

צריך רק להוציא מעל 49 במתימטיקה (מקביל ל - 135-140 בערך בפסיכומטרי) :P

בהצלחה לכולם

כדי לקבל מעל 100 הייתי צריך ממוצע 95 בחמש יחידות ו 70 80 ברגילים

יותר קל להוציא באזור ה90 על גבי הכל - אבל בשביל זה צריך להשקיע וזה לא התאים לי :hat:

פורסם
  • מחבר

786 וממוצע מאה לא הספיק? חחחחחחחחחחחח נשמע חרטה רצח

או שעבד עליך בקשר לאחר מהנתונים או שהוא עשה 4 יחידות אנגלית

פורסם

ממוצע 103+, פסיכומטרי 716

הספיק בזמני (לפני 8 שנים) להירשם לרפואה בקושי

משפטים/מחשבים/ניהול ושות' בלי בעיה

היום עוד יותר קשה המתואם עולה משנה לשנה

חבר שלי עם 786 בפסיכומטרי ובגרות 100 (כולל בונוסים) לא התקבל לרפואה

חבר נוסף היה צריך לעשות מכינה בשביל זה

אני מדבר על אונ' ת"א בלבד

באחרים קל יותר להתקבל במקצועות מסוימים ובמקצועות אחרים קשה יותר

ב GMAT לתואר שני זה פשוט יותר ::)

צריך רק להוציא מעל 49 במתימטיקה (מקביל ל - 135-140 בערך בפסיכומטרי) :P

בהצלחה לכולם

כדי לקבל מעל 100 הייתי צריך ממוצע 95 בחמש יחידות ו 70 80 ברגילים

יותר קל להוציא באזור ה90 על גבי הכל - אבל בשביל זה צריך להשקיע וזה לא התאים לי :hat:

הייתי מתאבד.

בזמנו ה-734 פסיכומטרי וממוצע בגרויות 104 שלי לא הספיק למדעי המחשב מורחב בטכניון, ונאלצתי להסתפק במדעי המחשב + מתמטיקה דו חוגי.

מה זה מורחב?

בגרות מלאה זה 21 יח"ל.

האחוז של הבגרויות משתנה מפקולטה לפקולטה וממוסד למוסד.

המקצועות הקטנים כמו היסטוריה ושות' משפיעים מעט מאוד על הממוצע: תחשוב שזה עשירית בערך מבגרות מינימאלית, ומשהו כמו 5% בחישוב עם כל הבונוסים, ואם הבגרויות זה 50% מהסכם- אז הסטוריה זה 2.5% מהסכם- מה שאומר שהפרש של 40 נק' בבגרות הזו יזיז את הסכם בנקודה אחת. באמת שעדיף להשקיע בעוד 10 נק' בפסיכומטרי או עוד 5 נק' במתמטיקה ופיסיקה...

ובכלל, מה אתה צריך אוניברסיטה?

תראה אותי- כבר חודש לא יוצא מהדירה, רק יושן גולש בפורום ו(מתחיל עכשו) לומד... :-[

כמה קיבלת?בגרויות?פסיכו'?

פורסם

אני רואה שמעריכים יתר על המידה את מדעי המחשב . הוא 1 המיקצועות עם הכי הרבה אנשים שרוצים להתקבל אליו בזמן שיש מעט מדי מקומות . יש מכסה של מקומות לכול מקצוע ולמדעי המחשב יש בד"כ הכי מעט מקומות ובגלל זה הדרישות גבוהות . תראו את תואר 1 במט' בלבד הדרישות שלו נמוכות בגלל שמעט מאוד אנשים מבקשים להתקבל עליו . וכול חברה שיש לה מחלקות פיתוח ומחקר גדולות (ויש טונות בעולם ) מעסיקות כמה כאלה בשביל להקל על החישובים ולקצר את משך המחקר .

פורסם

אל תזלזל יותר מדי בפקולטה..

(אני לא מאמין שאני מכל האנשים אמרתי את זה :silly:)

פורסם

^^^^

אני לא מזלזל אבל מעריכים אותה יתר על המידה בגלל הדרישות הגבוהות להתקבל אליה

פורסם

מה זה מורחב?

יותר מדעי המחשב פחות מתמטיקה :)

פורסם

קיבלת?בגרויות?פסיכו'?

משהו כמו 660 פסיכו'

ממוצע בגרויות (לפי המחשבון של הטכניון) קצת מעל 104 אם אני זוכר נכון :P

זה הספיק לי כדי להתקבל למה שרציתי, וגם למה שלא מש רציתי (ומה שאני לומד עכשו וצחיק על עצמי כל הזמן על זה שרציתי ללמוד את מה שרציתי :silly:)

וכוווווול זה כבר לא מעניין אותי :jump:

סוף שנה תואר 8)

פורסם

אני רואה שמעריכים יתר על המידה את מדעי המחשב . הוא 1 המיקצועות עם הכי הרבה אנשים שרוצים להתקבל אליו בזמן שיש מעט מדי מקומות . יש מכסה של מקומות לכול מקצוע ולמדעי המחשב יש בד"כ הכי מעט מקומות ובגלל זה הדרישות גבוהות . תראו את תואר 1 במט' בלבד הדרישות שלו נמוכות בגלל שמעט מאוד אנשים מבקשים להתקבל עליו . וכול חברה שיש לה מחלקות פיתוח ומחקר גדולות (ויש טונות בעולם ) מעסיקות כמה כאלה בשביל להקל על החישובים ולקצר את משך המחקר .

אתה מתאר עד כמה המקצוע מבוקש והדרישות גבוהות אבל אומר שמעריכים אותו יתר על המידה ? אתה לא קצת סותר את עצמך? ;)

פורסם

הוא לא סותר עצמו.

הדרישות גבוהות כי הוא מבוקש מאוד. הוא מבוקש מאוד כי כל הטיפשים חושבים ש"מחשבים זה הדבר הב בעולם" ו"עם תואר במחשבים\מדעי המחשב אני אצליח בחיים" וכל החרטא הזה. לכן כולם רוצים ללמוד את זה...

לכן, האוניברסיטאות מקבלות לשם את אלה עם הציונים הכי טובים... למה? כי הן יכולות...

זה כמו שאצלנו באונ' העברית יש 80 אלף תלמידי ביולוגיה - ממש מבוקש. לכן, למרות שלא אמורות להיות דרישות גבוהות לתואר בביולוגיה, יש דרישות גבוהות מאוד... TOUGH LUCK :P

פורסם

הפקולטה עמוסה במתכנתים פשוטים, שזה הייעוד שלהם בסופו של דבר

אנשים שסתם יובילו פרוייקט(צמד המילים הזה מספיק כדי לגרום להם לחשוב שהם "עשו את זה" ) של איזה כלי חסר ערך (כמוהם,סתם..)

מצד שני, מסורבל ככל שיהיה זה הכלי החזק ביותר שעומד היום לצורכי המדע(חישובים, אתם יודעים..) ואם זה היה תלוי בי כל מדען (יענו, חוקר ממדעי הטבע) היה לומד קודם(נגיד בזמן תיכון :P) את העקרונות, לפחות כמה קראש קורסים בתכנות וכמה מעמיקים באלגוריתמים.

לא חשוב, זה לא הנושא כאן.

פורסם

הוא לא סותר עצמו.

הדרישות גבוהות כי הוא מבוקש מאוד.

איך קיבלו אותך לאוניברסיטה העיברית בלי לעבור את הפרק של הלוגיקה בפסיכומטרי ? ;) (אני צוחק - כן).

נו - מפורשות אתם אומרים שהביקוש מאוד גבוה אז איפה פה ההערכה יתר על המידה ? הקורסים קשים, הביקוש גבוה ... ולכן ההערכה היא מדויקת לחלוטין : דרישות גבוהות!

התמורה של התואר (ואני מדבר כאן על אוניברסיטאות בלבד) היא טובה מאוד בדירוג התמורות מתארים , למרות הקורסים הקשים מדובר בלימודים קצרים עם שוק עבודה אדיר למי שיצא מאוניברסיטה. אבל חשוב לזכור שההתחלה קשה וחייבים לרכוש נסיון על לפעמים "משכורות רעב" של 6000 ש"ח. וברור כשמש שהיום זה רק כרטיס הכניסה - בשביל להיות משהו רציני צריך להמשיך ללמוד , זה נכון לכל דבר. השילוב המנצח למדעי המחשב הוא מינהל עסקים בתואר שני , אבל כמובן זה דורש אופי של בן אדם , בלי אופי מסויים, מתכנת ישאר מה שהוא שווה שזה עדיין לא רע, ותמיד אפשר להמשיך לתואר שני בתכנות , אבל הכסף והכבוד הגדולים הם בהובלת פרוייקטים וניהול בהייטק.

*ובקריאה שנייה של דבריך - אם אתה מתכוון לזה שהדרישות לא תמיד משקפות את הקושי או "הכבוד" של המקצוע , אז זה נכון , אבל שולי - לא משהו שלוקחים אותו ככלל.

במיקרה של מדעי המחשב, בכל מיקרה הקורסים הם עדיין קשים ומשקפים את הדרישות. גם עם ביקוש ממוצע הדרישות היו גבוהות, זה מקצוע ממש לא קל (אין כמו שנה א של אלגברה ליניארית וחשבון אינפינטיסמלי) שהרבה אנשים שלא מסוגלים להגיע לדרישות אלו פשוט ינשרו ממנו. רק במיקרה של ביקוש נמוך מאוד היו נותנים תנאי קבלה נמוכים. ובמקרה זה אנשים היו פורשים תוך סמסטר עם הכסף בכיס של האוניברסיטה, ככה שהאוניברסיטה לא מעריכה יתר על המידה את המקצוע אם זה אינטרס שלה לא לעשות את זה (כספי) והאנשים לא מעריכים יתר על המידה אם אדם שלא "העריך" יותר מדי פשוט ינשור

פורסם

^^^^

אתה סותר את עצמך ביקוש נמוך של המקצוע הזה ע"י החברות מקטין את כמות המיכסה באוניברסיטה. האוניברסיטה לא קובעת את כמות התלמידים אלה הממשלה . אתה לא מבין את שיטת הקבלה באוניברסיטה . האוניברסיטה אומרת יש לה X כיסאות למקצוע מסוים אבל כולם יכולים להרשם וזה בתנאי 1 שהם עושים מיפוי ככול שהציונים שנתת יותר גבוהים ככה יש לך יותר סיכוי . מדעי המחשב נחשבים המיקצוע הקל בתחום המדעים בנוסף אל תשכח את הבועה במאה הקודמת . מדעי המחשב הוא בין ה1 שלא סבלו מפיצוץ הבועה . השוק דורש עד פי 10 אולי יותר מתכנתים מאשר כאלה עם מדעי המחשב .כי רובם אינם מחפסים תוכנה חדשה לחומרה חדשה אלה מתקני באגים מתכנתי תוכנות שיעבדו על תוכנות קיימות וכאלה . בנוסף יותר זול לשכור מתכנת מאשר בוגר תואר 1 לאור העובדה שהתחום הזה אורך חיים קצר מאוד למוצר הזה - תוכנה

פורסם

^

משהו כזה..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים