עבור לתוכן

תעודת בגרות ואוניברסיטה

Featured Replies

פורסם

האם התעודת בגרות באמת משנה בקבלה למקצועות רציניים באוניברסיטה?

פשוט שמעתי שהפסיכומטרי זה 70 אחוז מה שמשאיר לבגרות 30

מכאן אפשר להסיק שזה לא משנה אם מישהו מקבל 80 בהיסטוריה או 100 בהיסטוריה, 80 בלשון או 100 בלשון.

האם יש שיחזקו את דברי?

ד"א, מחר בגרות בהיסטוריה ב' :-(

• תגובות 54
  • צפיות 3.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

גם לי יש מחר בגרות בהיסטוריה :pissed:

בהצלחה.

פורסם

האם יש שיחזקו את דברי?

לא

או יותר נכון, תלוי בשביל מה

תוציא 500 בפסיכומטרי, תוכל ללמוד ספרות בלי קשר לממוצע הבגרות :P

תרצה ללמוד משהו אמיתי, תצטרך גם פסיכומטרי וגם בגרות טובים

פורסם
  • מחבר

תודה גם לך...

אני מקווה שלא עשית טעות כמו והתחלת ללמוד עוד לפני היום. :smile1:

בקשר לפסיכומטרי - נגיד שאני מוציא מעל 720 או בסביבות ה720 ונגיד שאני רוצה ללמוד משהו שקשור לביוטכנולוגיה, היטק או כל דבר אחר מתקדם

פורסם

תצטרך גם בגרות גבוהה למקצועות "מבוקשים"

יש לך מחשבונים באתרים של האוניברסיטאות שיחשבו את הסכם שלך (שקלול של הבגרות והפסיכומטרי)

לא חסר מקצועות שגם עם ממוצע בגרות 100 ופסיכומטרי 720 לא תתקבל :-\

פורסם
  • מחבר

ממוצע 100 קשה לקבל?

הכול אצלי במקצועות כמו ספרות והיסטוריה עומד על 85-87, לשון 90, כימיה 97, מתמטיקה בטח סופי בחמש יחידות 90-95, אנגלית גם בטח ככה ייצא... אמממ

מה אתה אומר? :s05:

פורסם

שאתה חרשן :-X

פורסם

ממוצע 100 קשה לקבל?

לא, זה היה בשביל פרופורציה

פורסם

האמת היא שמבחינת אוניברסיטאות ממוצע 100 זה כלום, עם הפסיכומטרי שלי (654) וממוצע 100 לא התקבלתי למקצועות שרציתי (מערכות מידע או מדעי מחשב) והייתי צריך לעשות מכינה.

כמובן שממוצע מאה זה כולל בונוסים, זה לא אומר שקיבלתי 100 בכל הבגרויות חס וחלילה...

ממוצע 105+ זה ממוצע טוב ועם פסיכומטרי סביר (650+) תוכל להתקבל למקצועות הייטק באוניברסיטאות/טכניון.

כמובן שזה על פי זיכרון (לפני שלוש שנים התקבלתי ללימודים) וסביר להניח שגם רפי קבלה השתנו

בכל מקרה, החישוב הוא גם ממש לא מדוייק, הפסיכומטרי הוא לא 70 אחוז, אלא חלק מנוסחת קבלה שמתייחסת לכל חלק בפסיכומטרי בנפרד (כמותי,מילולי,אנגלית) יחד עם מקצועות הבגרות (כל אחד והבונוסים שגיעים לו פר מקצוע) ולכל אוניברסיטה גם יש נוסחא שונה ובונוסים שונים לכל דבר.

פורסם

פסיכומטרי ברב המקומות שווה לבערך 50% מציון הסכם.

במקומות מועטים, לעריכת דין, הפסיכומטרי שווה לכ- 66% אחוז מהסכם.

פורסם

אין נוסחה קבועה לעניין וכל מוסד בוחר מה שמתאים לו. בגרות טובה חשובה לכל המקצועות הטובים אך עם פסיכומטרי מאוד גבוה ניתן להיתקבל עם בגרות נמוכה בחלק מהמקומות ויש אפילו רף פסיכומטרי שאיתו מתקבלים אוטומטית (כמו 720 - 750 תלוי במקצוע ובמוסד , באונ' ת"א זה ככה). יש מקומות למשל שלא מתחשבים בכל הבגרות שלך למשל הנדסה בבאר שבע , שם לוקחים רק את המקצועות המתמטיים שלך לחישוב (אך אני חושב שדורשים בגרות מלאה) והציון למשל באנגלית או היסטורייה לא משנה כלום ובעצם בלי ממוצע גבוה במתמתיקה ופיסיקה קשה מאוד להתקבל להנדסות הגבוהות.

פורסם

בגרות מלאה זה 21 יח"ל.

האחוז של הבגרויות משתנה מפקולטה לפקולטה וממוסד למוסד.

המקצועות הקטנים כמו היסטוריה ושות' משפיעים מעט מאוד על הממוצע: תחשוב שזה עשירית בערך מבגרות מינימאלית, ומשהו כמו 5% בחישוב עם כל הבונוסים, ואם הבגרויות זה 50% מהסכם- אז הסטוריה זה 2.5% מהסכם- מה שאומר שהפרש של 40 נק' בבגרות הזו יזיז את הסכם בנקודה אחת. באמת שעדיף להשקיע בעוד 10 נק' בפסיכומטרי או עוד 5 נק' במתמטיקה ופיסיקה...

ובכלל, מה אתה צריך אוניברסיטה?

תראה אותי- כבר חודש לא יוצא מהדירה, רק יושן גולש בפורום ו(מתחיל עכשו) לומד... :-[

פורסם

עם ממוצע 103 ופסיכו 674 גם אני לא התקבלתי למדעי המחשב.. בכל מקרה מומךץ לך לשוטט במידעת

ולא לחפף במקצועות החובה.

פורסם

בזמנו ה-734 פסיכומטרי וממוצע בגרויות 104 שלי לא הספיק למדעי המחשב מורחב בטכניון, ונאלצתי להסתפק במדעי המחשב + מתמטיקה דו חוגי.

פורסם
  • מחבר

אני ממש פוחד בגלל שהציונים שלי בספרות וכל אלה הם ממוצעים.. ההכוונה ל85-89

של אלה עם הממוצע מאה בטח כולם היו ככה מעל 90 לא?

בכל אופן, בהצלחה לכולם בבגרות!!!!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים