עבור לתוכן

6800 מוקפץ ל 510 טוב יותר מ 8800 על 500 ??

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים

שאלה שאלתית:

לא מזמן המהרתי את ה6800 שלי ל 510 (מ 425). מי ששואל איך, התשובה היא קירור מים. עכשיו, קצת עשיתי לו נזק (מי ששואל איך, התשובה היא קירור מים +נזילה) ואני חושב על להחליף. אחרי ריחרוח, הבנתי שהכרטיס הכי הכי הוא 8800. במקרה שמתי לב שהוא רץ על 500, שזה נמוך ממה שאני הגעתי אליו.

והשאלה הנשאלת היא עד כמה יש שינוי (אם בכלל) בין ה500 שלו ל 510 שלי (שלי יותר גדול)?

אני יודע שזה רק בתיאוריה כי יש לו יותר צינורות עיבוד וכי וזכרונות שלו רצים יותר מהר גם כן, אבל רק בתיאוריה, עד כמה יש הבדל??

יש גם את הקטע, שאם הצלחתי להמהיר מ 425 ל 510 (עוד בלי לנגוע במתח) אז מ 500, השמים הם הגבול (יותר נכון 650 הוא נראה לי הגבול).

יש עצה?

פורסם

יש הבדל של שמים וארץ בין שני הכרטיסים הנ"ל (עם כל הכבוד לאוברקלוק שעשית)

:)

פורסם
  • מחבר

בטח שיש הבדל...בערך 2000 שקל הבדל...

פרט, נמק, ותן דוגמאות בבקשה.

פורסם

זאת קצת בעיה להראות השוואות ישירות

כי אין שום סיבה להשוות כרטיסים כאלה, הפרשי הביצועים פשוט גדולים מדי

אבל לא חסר ברשת מבחנים של 8800

בד"כ ההשוואות הם ל7950GX2 ול ?X1950XTX (ה8800 חזק בהרבה)

שהם יותר חזקים מה 7900GTX והX1900XTX

שהם יותר חזקים מה7800GTX וה X1800XTX

שהם הרבה יותר חזקים מה6800

פורסם

בטח שיש הבדל...בערך 2000 שקל הבדל...

פרט, נמק, ותן דוגמאות בבקשה.

אח שלי אתה כנראה על קראק או משהו כי להשוות את ה 6800 שלך ל-8800 , זה כמו להשוות פג'ו 205 ל-STI.

ההשוואה בכלל לא במקום ואני מתבייש אפילו לחשוב על להשוות בין השניים.

פורסם
  • מחבר

מה שאתה בעצם אומר זה שמהירות GPU זה לא הכל. אז מה כן הכל?

זה הרי ברור שאין מה להשוות בין 6800 ל 8800. אני רק רוצה לשים את האצבע על היתרונות. מה הגורם הטכני להפרשי ביצועים?

תודה.

פורסם

השאלה שלך לגיטימית ומובנת גם אני לא מבין את ההבדלים הטכניים לעומק אלא יותר בצורה כללית

לחומר נוסף פנה לאתר של nvidia \ וויקיפדיה ותלמד קצת על הטכנולוגיות שלהם נושא מעניין מאוד.

פורסם

זו ליבה שונה לגמרי...הMEMORY CLOCK גבוה יותר,לכרטיס יש צתמיכה בDX10

הליבה זה הדבר המרכזי היא חדשה הG60 שיש לך ישנה ויש לה פחות פונקציות ופחות יתרונות וביצועים נמוכים יותר.

קח דוגמא:חפש את ה8800 (רמז :תסתכל למעלה)וחפש את ה ULTRA 6800 אפילו את הSLI (רמז:תסתכל למטה):

http://www23.tomshardware.com/graphics.html?modelx=33&model1=606&model2=544&chart=199

פורסם
  • מחבר

אז אם אני רוצה לסכם את הטרד הזה אני יכול לומר:

שכרטיס שמוקפץ למהירות של כרטיס עצבני, יהיה פחות טוב מכרטיס עצבני שהוא עצבני מטיבעו.

מישהו יכול להגיד עד כמה יהיה הבדל (בהערכה, באחוזים)?

ובנוגע לשאלה השניה,

האם אפשר לחבר שני כרטיסים שונים ב SLI , שהם מאותו יצרן GPU?

פורסם

אני אסכם את עניין האוברקלוק בשאלה כאן - מהירות שעון זה לא הכל. זה היה ככה מאז ומתמיד בכרטיסי מסך, והיום זה גם הוכח במעבדים בצורה ניצחת.

תחשוב על רכב עם מנוע 2000 סמ"ק. האם זה הדבר היחיד שתבדוק ברכב? ואם הייתי אומר לך שהוא שנת 83', זה עדיין היה נראה לך כזה רכב טוב רק בגלל נפח המנוע? רכב איכותי שנת 2007 עם מנוע בנפח הזה או קרוב אליו, בטוח יהיה טוב ממנו בהרבה.

אני חושב שהשאלה מיצתה את עצמה בפורום הזה, ואני מעביר אותה לפורום המתאים.

פורסם

מישהו יכול להגיד עד כמה יהיה הבדל (בהערכה, באחוזים)?

מאות אחוזים ברזןלוציות גבוהות+פילטרים

פורסם

שם לב ללינק שביאו לך.. לטום..

במיקרה הזה זה בנצ' ב HL.

6800U נותן 28FPS..

8800GTS נותן 101FPS..

תחשב את זה באחוזים ;)

פורסם

למה אף אחד לא מסביר לבנאדם מה שהוא שואל ורוצה לדעת?

מהירויות שעון זה לא הכל.

ההבדלים הטכניים בין הכרטיסים הם עשרות של צינורות עיבוד נוספים, ארכיקטטורה שונה לגמרי לליבה ולכל שאר הכרטיס, זכרונות הרבה הרבה יותר מהירים (ולא רק מבחינת מהירויות שעון) וכו' וכו'..

פורסם

כל מה שאמרתה עכשיו כבר נאמר כאן..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים