עבור לתוכן

קצת סדר בעניין הLCD!

Featured Replies

פורסם

קראתי הרבה מאוד מדריכים ואני רואה שכמעט בכל אחד יש משהו שונה.

פעם נגד 100 אוהם פעם אחד של 10K פעם לחבר אותו פה פעם לחבר אותו שם ובסופו של דבר לכולם זה עובד ורק אני לא מבין איך לחבר את זה בכלל ;D

בקיצור:

יש את השרטוט הזה שיש בו 2 נגדים שאני לא מבין למה הם משמשים והאם אפשר לוותר עליהם

lcd06_s.gif

זה מופיע פה באתר במדריך LCD

image014.jpg

זה מעוד מדריך

connection.gif

כפי שאתם רואים.. יש הרבה שוני בין כל השרטוטים האלה.

אני אשמח אם מישהו יעזור לי ויעשה לי קצת סדר פה לפני שאני מתעצבן ( מרוקאי מה ::) )

עוד שאלה:

אפשר לחבר את הLCD ללא נגדים בכלל? ואם לא אז למה בעצם משמש כל נגד והאם אפשר לוותר על אחד מהם לפחות?..

פורסם

השוני היחיד הוא בהוספת הנגדים... בשרטוט הראשון הנגד של ה 10Kohm מטרתו לקבוע את הקונטרסט, בהנחה שהקונטרסט שאנו רוצים מכסימלי (ושממילא אנו לא רוצים להגדיר את הקונטרסט) הורדתי את הנגד הזה בשרטוט שבמדריך שמופיע באתר.

הסרטוט ה 3 מעט מוזר מכיוון שיש את פין מס' 15 ואין את פין מס' 16 ולכן הייתי מעדיף להתייחס אליו לעת עתה כשגוי.

בנוגע למטרת הנגדים... אתה יכול להתייחס לסרטוט שלנו כנכון וכפשוט ביותר...

את פוטנציומטר ה 10Kohm לא צריך, ואת פוטנציומטר ה 100ohm צריך רק אם יש לך תאורה.

פורסם
  • מחבר

אוקי..

הפוטנציומטר של ה-100 אוהם קובע בעצם את חוזק התאורה? חוזק מבחינת כמות האור...

פורסם

למה בציור ה-3 פין מספר 5 הולך למולקס ו-3 מתחבר ל-5 ?

עד שסוף סוף ניהיה לי סדר בבלאגן הכל שוב פעם התבלבל לי @!@#

פורסם

בציור פין 3 מתחבר להארקה כפי שמופיע בשרטוט במדריך.

בציור 3 פין 5 מתחבר להארקה גם הוא ... מדוע? פין זה קובע האם המסך יהיה במצב כתיבה או קריאה... מצב זה מוגדר על ידי פין 14 בחיבור הפרללי. אבל מכיוון שממילא אנו רוצים כי המסך יהיה במצב כתיבה בלבד החליט המשרטט של בשירטוט השלישי לחבר אותו קבוע להארקה.. כלומר לקבוע אותו לכתיבה בלבד.

אין הבדל בין חיבור פין 5 בשני השירטוטים ברוב המסכים. אך עדיין מומלץ לחבר את פין 5 לפין 14 בחיבור הפרללי על מנת לשמור על הסדר ולמנוע בעיות שונות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים