עבור לתוכן

ללד יש שני רגליים האחת ארוכה יותר והאחת קצרה יותר.. מי יודע חד משמעית איזו מהן..

Featured Replies

פורסם

היא ה + ו איזו מהן היא -

תודה רבה ;)

פורסם

הארוכה היא הפלוס, הקצרה היא המינוס

פורסם
  • מחבר

תודה

פורסם
  • מחבר

כלומר על פי הסרטוט הזה החוט הצהוב + נגד מתחברים לרגל הארוכה (+)

?

untitled.jpg

פורסם

החוט הצהוב זה הפלוס, הוא מתחבר לנגד ומשם לרגל + של הלד

[ככל הידוע לי, תקנו אותי אם אני טועה]

פורסם
  • מחבר

זה משנה אם איזה צד מחברים את הנגד ללד??

יאנתו גם שמה יש + - או שזה לא משנה?

פורסם

כדי לגלות איזה חוט זה הפלוס ואיזה המינוס פשוט תשתמש במד התנגדות (אוהממטר) ואז תראה שאם תמדוד בכיוון אחד תיהיה התנגדות אינסופית, משמע שלא זורם זרם וזה לא הכיוון הנכון והכיוון השני הוא הנכון.

פורסם
  • מחבר

אין לי אחד כזה ;D

פורסם

זה משנה אם איזה צד מחברים את הנגד ללד??

יאנתו גם שמה יש + - או שזה לא משנה?

זה לא משנה.

פורסם

כדי לגלות איזה חוט זה הפלוס ואיזה המינוס פשוט תשתמש במד התנגדות (אוהממטר) ואז תראה שאם תמדוד בכיוון אחד תיהיה התנגדות אינסופית, משמע שלא זורם זרם וזה לא הכיוון הנכון והכיוון השני הוא הנכון.

בלד ההתנגדות לא ניתנת למדידה ע"י אוהם מטר

פורסם

אם אתה מחבר הפוך, הלד פשוט לא פועל. (לד זו דיודה...)

פורסם
  • מחבר

אבל כברכ אמרו פה שזה לא משנה כיצד אני מחבר את הנגד..

פורסם

בלד ההתנגדות לא ניתנת למדידה ע"י אוהם מטר

מה אתה אומר?

לי נראה שלד זה בעצם דיודה, ואם זה כך אז הזרם יזרום אך ורק בכיוון אחד. יש אף מכשרי מדידה שיש בהם מצב מיוחד לזיהוי כיוון הדיודה, במקום שאתה בעצמך תחפש מאיזה כיוון זורם הזרם המכשיר מצפצף כאשר יש זרם וכך אתה יודע מה איזו רגל היא הפלוס ואיזה המינוס.

בכל מקרה בדיודה זאת לא הבעיה , בדרך כלל מסומן קו קטן אשר עוזר לזהות את הכיוון או כמו במקרה של הלד רגל קצרה ורגל ארוכה.

פורסם

יש עוד דרך לדעת מהי הרגל החיובית בלד ומהי השלילית. הדרך הזאת טובה למקרה שחתכו את הרגליים או משהו כזה.

כשמסתכלים על לד מלמעלה (מבט-על, שלא נראה את הרגליים, אלא רק את הלד עצמו), רואים שאין לו צורה של מעגל שלם, אלא מעגל עם צלע אחת (כמו בשרטוט).

LinkPhoto?GUID=5b791764-3cdc-23a0-2103-5232226e6e04

הרגל שקרובה ל"צלע" הזאת (לצד השטוח של הלד), היא הרגל השלילית. במקרה הזה, רגל 2 היא השלילית, והיא הרגל הקצרה.

פורסם

המטרה פה היא לא לבדוק התנגדות אלא לגלות איזה רגל היא פלוס או מינוס. בממתח הקדמי (הפלוס של האוהם-מטר אל הפלוס של הלד) ההתנגדות תהיה נמוכה ואך יש סיכוי שהלד יאיר טיפה, ובממתח אחורי - יהיה נתק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים