עבור לתוכן

רוצה להבין משהו בקשר להחזרות לוגיות (1,0).

Featured Replies

פורסם

אני בא מרקע של תכנות.. אז את התפיסה של 1 = כן, אמת, true, ושל 0 = לא, שקר, false וכו' אני מבין,

אבל אני לא מבין איך מגיע המידע, באיזה ערך מתחיל המעגל, ומה אני עושה עם המידע הזה?

עוד משהו, זה הדבר היחידי שאפשר להעביר בעזרת האלקטרוניקה? אין נתוני STRING (מחרוזות), INT (מספרים שלמים) וכדומה שמועברים גם כן?

פורסם

מהשאלה שלך ברור שאתה לא ממש מבין בבסיסים של מספרים אבל באופן כללי כל מספר ניתן לרשום בבסיסים שונים, אנחנו רגילים לעבוד בבסיס 10, ייתכן שגם יצא לך להתקל בבסיס 16 (הקסדצימלי) אבל מחשבים, באופן כללי, עובדים בבסיס 2 (בינארי).

המשמעות של זה היא שניתן לרשום כל מספר ע"י שילוב של הספרות 0 ו1, לדוגמא, המספר 5 נרשם בבסיס 2 בצורה 101, המספר 11 בתור 1011 וכדומה. (אם אתה רוצה יותר פרטים אז אתה יכול לקרוא על בסיסים ומעבר בין בסיסים באינספור אתרים)

מה שאתה קורא integer זה למעשה מספר בן 16 ספרות בבסיס 2 (ספרות בבסיס 2 נקראות סיביות).

מה שאתה קורא string זה למעשה קבוצה של מספרים בני 8 סיביות.

ומבחינת אלקטרוניקה, בתוך המחשב או במעגלים חשמליים יש בד"כ המון חוטים קטנים (במחשבי פיסי הם בד"כ בקבוצות של 32) שכאשר יש עליהם מתח אז הם מייצגים סיבית מסוג אחד (נניח 1 לוגי) ואם אין עליהם מתח אז הם מייצגים את הסיבית מהסוג השני (נניח 0 לוגי) וככה מיוצגים המספרים.

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את צורה הכתיבה והשימוש בחזקות 2 (בגדול), אני מבין את רצף המספרים הלא מקרי במחשב של 2,4,8,16,32,64,128,256,512,1024 וכו'..

אבל אני לא מבין.. לדוגמא, אני רוצה להעביר למסך LCD מידע.. אני מעביר אותו בצורה של מספרי תווי ASCII ככה לדוגמא: 10011011?

פורסם

ה LCD מגיע יחד עם פלטה עליה הוא מולחם נכון?

על הפלטה יש שבב או כמה שבבים אשר הם המקודדים הם מקבלים רצפים של 0 ו 1 בכל הרגליים שלהם ואז ע"י אלגוריתם מתמטי שמסתמך על תנאים לוגיים כמו AND OR XOR וכו' ממיר את זה ליציאה דומה של 0 ו 1 כל אחד מהם מחובר ל"לד" נניח , במידה ויש לך 1 לוגי ה"לד" זוהר במידה ו0 הוא לא זוהר

רוב הממירים הללו פועלים על בסיס צירי X ו Y ומערך הצבע RBG

פורסם

בגדול האלקטרוניקה מתחלקת ל2 תחומים: אלקטרוניקה לינארית, ואלקטרוניקה דיגיטלית.

בלינארית, האותות הם רציפים, אותות אנלוגיים. בדיגיטלית האותות הם בדידים ויכולים לקבל 0 או 1, ז"א או מתח קרוב לאדמה או מתח VCC.

תקשורת המחשב פועלת באופן דגיטלי, לכן מחרוזות וכו' מיוצגות באופן דיטיגלי, כל תו מיוצג באופן דיטיגלי!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים