עבור לתוכן

בעיה ספורטיבית, צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

כן אז קיבלתי חזה עליון מאוויר לא? אם אתה עולה עד הסוך ונוגע אם החזה במתח אז זה גם עובד על החזה לא?

• תגובות 70
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חבר - מתח לא עובד על חזה, אפילו לא טיפה. מתח עובד על גב, ואולי קצת ידיים.

מתח כן עובד על חלק מהחזה

אם אני זוכר נכון העליון

השרירים העיקרים זה הרחב גבי וכל השרירים ביד הקידמית

אבל חלק מהחזה סרנגיט או איך שקוראים לזה

פורסם

ללמוד את הפעולה ? מה זה התנור הזה ? אתה נורמאלי ?

הגוף צריך לעבוד על שרירי הגב והשכמות, בהם המתח מתרכז. הוא לא צריך "ללמוד" להרים את עצמו ולא שטויות.

במקום לקפוץ בראש ולבטל כל מה שאני אומר בזלזול, אתה יכול פשוט לבקש הסבר אם לא הבנת.

אני עומד מאחורי מה שאני אומר. בטח שלא המצאתי את זה, ויש לי מעט נסיון בעניין. השתמשתי במונח "הגוף לומד" כי לא רציתי להלאות את פותח הדיון בפרטים שלא מעניינים אותו. אני אסביר מיד.

נראה לך שמי שיעבוד על הגב, השכמות והזרועות שלו, פתאום יתחיל לשפר את היכולת שלו במתח בצורה רצינית, אפילו שלא התנסה בכך?

אם הבחור בקושי מסוגל לעשות עלייה אחת במתח, אז גם אם יעבוד בשיא היעילות על השרירים הרלוונטיים, זה לא יעזור מספיק. אולי יוכל לעשות 2 עליות, לא יותר, וגם אז בצורה לא נכונה.

הנקודה היא, שכדי להשתפר במתח צריך לעשות מתח, נקודה. וכאן נכנס ההסבר שלי למה שהגוף צריך "ללמוד":

כשמתחילים לבצע פעולה חדשה שהגוף לא התנסה בה, יש מחסום התחלתי שצריך לעבור. במקרה שלנו - להצליח עלייה אחת במתח. דוגמאות למקרים אחרים - שכיבות שמיכה ביד אחת, מתח ביד אחת, ירידה מעמידה לגשר - אלו דוגמאות לפעולות פשוטות יחסית, אבל מאוד לא טריוויאליות לגוף שמעולם לא התנסה בהן. אז מה באמת קורה כשמתאמנים על פעולות כאלה?

בגוף מתרחשים תהליכים שגורמים לו להתרגל באופן אינסטינקטיבי לפעולה החדשה שהוא לא מכיר, כך שהוא בהדרגה מסגל את הפעלת השרירים הרלוונטיים לביצוע הפעולה בצורה נכונה. התהליך הוא הדרגתי ומבוסס על ההתנסות בפעולה עצמה. חיזוק השרירים יקצר את התהליך הזה, אבל אותו התהליך עדיין הכרחי. גם אם לגוף יש שכמות חזקות, גב חזק וזרועות חזקות, הוא צריך לדעת מה לעשות אתם בצורה יעילה, וזה לוקח זמן. כמה זמן? הזמן שלוקח עד שמצליחים לעלות ולרדת כמו שצריך במתח בפעם הראשונה. ואת זה משיגים רק כשעושים מתח.

אני אתן דוגמא נוספת מוכרת - הפעם הראשונה שאדם מנסה לבצע שכיבות שמיכה ביד אחת. זה הרי ברור שזה לא יצליח, מה שקורה תמיד זה שהוא יורד ויורד - ואז פשוט לא מצליח לעלות. נראה לך שלאחר הנסיון הראשון הכושל הזה, אותו הבחור יצליח אחרי אימונים מאסיביים על השרירים הרלוונטיים? לא ולא.

הוא יצליח רק לאחר שינסה וינסה וינסה שוב את הפעולה המסויימת הזו. תוך כדי הנסיונות האלו הגוף "לומד" להפעיל את שרירי הזרוע יחד עם הכתפיים, הגב וכל מה שצריך מסביב כדי להצליח לעבור את המחסום הראשוני הזה, של לעשות שכיבת שמיכה מוצלחת אחת בלי בעיות.

מה שאמרתי נכון כמעט לכל פעולה לא טריויאלית לגוף, החל מתרגילי כושר ועד לתרגילי אקרובטיקה מסובכים.

ודבר נוסף - לגוף יש מכלול של מנגנונים ושרירים שהוא מפעיל כדי לבצע פעולה לכאורה פשוטה כמו מתח. זה לא רק "גב ושכמות".

פורסם

מתח כן עובד על חלק מהחזה

אם אני זוכר נכון העליון

השרירים העיקרים זה הרחב גבי וכל השרירים ביד הקידמית

אבל חלק מהחזה סרנגיט או איך שקוראים לזה

מתח לא עובד על חזה!! נקודה! לא עליון, לא תחתון, לא אמצעי ולא בטיח! מתח עובד על גב, שכמות, וידים!

במקום לקפוץ בראש ולבטל כל מה שאני אומר בזלזול, אתה יכול פשוט לבקש הסבר אם לא הבנת.

אני עומד מאחורי מה שאני אומר. בטח שלא המצאתי את זה, ויש לי מעט נסיון בעניין. השתמשתי במונח "הגוף לומד" כי לא רציתי להלאות את פותח הדיון בפרטים שלא מעניינים אותו. אני אסביר מיד.

נראה לך שמי שיעבוד על הגב, השכמות והזרועות שלו, פתאום יתחיל לשפר את היכולת שלו במתח בצורה רצינית, אפילו שלא התנסה בכך?

אם הבחור בקושי מסוגל לעשות עלייה אחת במתח, אז גם אם יעבוד בשיא היעילות על השרירים הרלוונטיים, זה לא יעזור מספיק. אולי יוכל לעשות 2 עליות, לא יותר, וגם אז בצורה לא נכונה.

אז תגיד שתהוונת לטכניקה, וזהו :screwy:

הוא יצליח רק לאחר שינסה וינסה וינסה שוב את הפעולה המסויימת הזו. תוך כדי הנסיונות האלו הגוף "לומד" להפעיל את שרירי הזרוע יחד עם הכתפיים, הגב וכל מה שצריך מסביב כדי להצליח לעבור את המחסום הראשוני הזה, של לעשות שכיבת שמיכה מוצלחת אחת בלי בעיות.

קוראים לזה השרירים המייצבים... זה כמו שבחור שעושה בנץ' פרס בסמית' מאשין יעבור למשקולות חופשיות, ואז ידפק לו כל האיזון במוט כי אין לו מספיק טכניקה וחוזק בשרירים המייצבים.

פורסם

זו לא בדיוק טכניקה. זו מכניקה של הגוף. טכניקה היא משהו שאתה יכול לשלוט בו.

ולא משנה איך שתקרא לזה, תסכים אתי שזה הדבר העיקרי החשוב כאן - כדי להשתפר במתח צריך להתאמן במתח, ולא להתחיל לחפש תרגילים אחרים ש"עובדים על אותם שרירים".

פורסם

Meir787

חזה זה לא רק קירוב אופקי

ואני מבטיח לך שאם תלמד תיראה שחלק מהחזה מסיעה במתח

הנקודה היא, שכדי להשתפר במתח צריך לעשות מתח, נקודה. וכאן נכנס ההסבר שלי למה שהגוף צריך "ללמוד":

כשמתחילים לבצע פעולה חדשה שהגוף לא התנסה בה, יש מחסום התחלתי שצריך לעבור. במקרה שלנו - להצליח עלייה אחת במתח. דוגמאות למקרים אחרים - שכיבות שמיכה ביד אחת, מתח ביד אחת, ירידה מעמידה לגשר - אלו דוגמאות לפעולות פשוטות יחסית, אבל מאוד לא טריוויאליות לגוף שמעולם לא התנסה בהן. אז מה באמת קורה כשמתאמנים על פעולות כאלה?

בגוף מתרחשים תהליכים שגורמים לו להתרגל באופן אינסטינקטיבי לפעולה החדשה שהוא לא מכיר, כך שהוא בהדרגה מסגל את הפעלת השרירים הרלוונטיים לביצוע הפעולה בצורה נכונה. התהליך הוא הדרגתי ומבוסס על ההתנסות בפעולה עצמה. חיזוק השרירים יקצר את התהליך הזה, אבל אותו התהליך עדיין הכרחי. גם אם לגוף יש שכמות חזקות, גב חזק וזרועות חזקות, הוא צריך לדעת מה לעשות אתם בצורה יעילה, וזה לוקח זמן. כמה זמן? הזמן שלוקח עד שמצליחים לעלות ולרדת כמו שצריך במתח בפעם הראשונה. ואת זה משיגים רק כשעושים מתח.

אני אתן דוגמא נוספת מוכרת - הפעם הראשונה שאדם מנסה לבצע שכיבות שמיכה ביד אחת. זה הרי ברור שזה לא יצליח, מה שקורה תמיד זה שהוא יורד ויורד - ואז פשוט לא מצליח לעלות. נראה לך שלאחר הנסיון הראשון הכושל הזה, אותו הבחור יצליח אחרי אימונים מאסיביים על השרירים הרלוונטיים? לא ולא.

מה שאמרתי נכון כמעט לכל פעולה לא טריויאלית לגוף, החל מתרגילי כושר ועד לתרגילי אקרובטיקה מסובכים.

ודבר נוסף - לגוף יש מכלול של מנגנונים ושרירים שהוא מפעיל כדי לבצע פעולה לכאורה פשוטה כמו מתח. זה לא רק "גב ושכמות".

אתה מדבר על מערכת העצבים והיחידות המוטוריות

בכללי מה שאתה אומר שהגוף לומד את התנועות נכון

אבל שאתה עובד על הרחב גבי ועל היד הקידמית הגוף ילמד הרבה תנועות שקימות גם במתח

ובכלל בפולי רוב התנועות מאוד דומות למתח

פורסם

אתה מדבר על מערכת העצבים והיחידות המוטוריות

בגדול, נכון. ואימונים כמו שהזכרת יכולים לקצר את התהליך, אבל אם רוצים פשוט להשתפר במתח - לא עדיף ללכת ישר לעניין, לקנות מתח - ולעבודה..?

פורסם

לא תמיד תלוי מה המטרה הגדולה

ומי המיתאמן

אימון זה לא קונסולה שלכול אחד יש את אותו הדבר

כל מיתאמן צריך תאימון שטוב לו

ואם בן אדם לא עושה מתח אחד

אני יעדיף לתת לו פולי בהתחלה ואם הזמן ללכת למתח

פורסם
link=topic=235869.msg2074948#msg2074948 date=1170446289]

כן אז קיבלתי חזה עליון מאוויר לא? אם אתה עולה עד הסוך ונוגע אם החזה במתח אז זה גם עובד על החזה לא?

המתח עובד על החזה מהרגע שהעברת גובה החזה (אני מתכוון אחרי הצוואר) הפעולה הזאת היא תוצאת לוואי של המתח, החזה פועל

בצורה מינמלית ביותר, זה כמו להגיד שאלה שעושים תולעת (מתפטלים כדי לעלות) עובדים על הבטן, זה ממש שולי.

יכול להיות שקיבלת רוחב ממשקולות, או שהרוחב שאתה מדבר עליו נמצא רק בכתפיים ואז זה יכול להיות ממתח.

פורסם

חלק מהחזה כן מסייע בעליית מתח.

שוב - אתם מתווכחים באוויר, כנסו לאתר שנתתי באחד העמודים הקודמים - יש שם הכל על כל תרגיל.

פורסם

המתח עובד על החזה מהרגע שהעברת גובה החזה (אני מתכוון אחרי הצוואר) הפעולה הזאת היא תוצאת לוואי של המתח, החזה פועל

בצורה מינמלית ביותר, זה כמו להגיד שאלה שעושים תולעת (מתפטלים כדי לעלות) עובדים על הבטן, זה ממש שולי.

יכול להיות שקיבלת רוחב ממשקולות, או שהרוחב שאתה מדבר עליו נמצא רק בכתפיים ואז זה יכול להיות ממתח.

ברגע שאתה מרים את כל הגוף מעל הצוואר זה כבר נקרא עליות כח, שזה חצי מקבילים וחצי מתח.

פורסם

כן בכתפיים

פורסם

ברגע שאתה מרים את כל הגוף מעל הצוואר זה כבר נקרא עליות כח, שזה חצי מקבילים וחצי מתח.

חיכיתי לראות עם מישהו יגיד לי משהו ואז להגיד לו שהתכוונתי שזה הופך להיות כמו מקבילים, אבל מכיוון שאתה אמרת את זה אתה צודק.

פורסם

SerpentMage, אתה מדבר שטויות מתחילת הת'ראד.

פורסם

אוקיי, סבבה. אתה רשאי לחשוב ככה. לפחות תגיד מה בדיוק אמרתי לא נכון, שחס וחלילה אני לא אטעה פה אנשים. אולי תאיר את עיניי?

יודע מה, לך בהזדמנות למכון וינגייט ותאיר גם את עיניהם, שלא יטעו גם הם חס וחלילה אנשים אחרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים