עבור לתוכן

מסך Ativa 22 שמציעה officedepot. האם שווה ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני מחפש מסך LCD חדש (כמו הרבה כאן). השימוש העיקרי שלי הוא שימוש כללי, הרבה סרטים ומשחקים (לפחות אם היה לי יותר זמן פנוי).

אני הסתכלתי בעיקר על מסכי 19 של סמסונג ו-LG (בפורמט 4:3). באופי דיפו ראיתי בתצוגה מסך Ativa (מותג הבית של אופיס דיפו) בגודל 22 אינטס WIDE (רזולוציה 1680x1050). המסכים של Ativa מיוצרים על ידי Proview כך שהמסך הזה הוא בעצם מסך Proview PL2230WDB (להלן קישור http://www.proview.net/Product/Product_Page.aspx?sn=457π=2011&ii=2774).

המסך נראה מרשים בחנות. המחיר שלו 1990 ש"ח (זול יחסית למסכי 22). האם כדאי ללכת על המסך הנ"ל ?

כמה שאלות נוספות (כלליות יותר):

1. איך אפשר לדעת איזה פאנל יש למסך (TN, VA וכדומה)?

2. איזה יחס ניגודיות טוב יותר עבור סרטים? האם 16:10 או 16:9 ?

3. האם במסכי WIDE ניתן להגדיר שהם יציגו תצוגה בפורמט 4:3 (כמוסן רק על חלק מהמסך) על מנת לא "למתוח" את התצוגה למשל במשחקים שלא תומכים פורמט רחב (כמו למשל Heroes of Might and Magic 5)

פורסם

1 - זה TN, אין מצב למשהו אחר

2 - אתה מדבר על Aspect ratio ולא על ניגודיות, סרטים בד"כ מגיעים ב-16:9

3 - בחלק מהמסכים זה אפשרי. הכל תלוי ביצרן

תכלס Proview מייצרים זבל תת רמה באופן מאוד עקבי, לא הייתי נוגע במסך הזה.

פורסם

ואיך ה-CHI MEI לעומתו? שעולה בדיוק אותו מחיר?

פורסם

יש אנשים שחושבים ש-CHI MEI המציאו את הגלגל, אבל אני חושב שגם הוא לא כזה מוצלח (ראיתי אותו בפעולה). אני לא חושב שהציפייה של אנשים ש-22 אינץ' ב-2000 שקל ייתנו להם איכות גבוהה היא מוצדקת.

פורסם

אז איזה מסך 22 אינץ' כן יביא איכות "גבוהה"?

פורסם

למען האמת אין ממש מסכי 22 אינץ' בשוק שהם באיכות ממש גבוהה (כולם TN) אבל יש כאלה שהם קצת יותר טובים מהשאר.

יש כאן ביקורת שבה ניתן לראות שה-Acer 2216W וה-Samsung 225BW (שנמכר בארץ) מתבלטים מעל שאר המסכים שנבדקו. למרות זאת, חסרים בביקורת כל מיני מסכים שנמכרים בארץ, ובכלל ביקורות על מסכי ה-22 אינץ' הם עניין די נדיר.

פורסם

כל מסכי ה-22 הם TN?

פורסם

כן

פורסם

יש סיבה?אין טכנולוגיה לפאנלים אחרים בגודל הזה?

פורסם

פשוט אף יצרן פאנלים לא טרח לפתח\לייצר פאנלים מסוג אחר בגודל הזה

פורסם

ומה כ"כ גרוע בפאנל הזה?

או לפחות מה ה-22 אינץ' הכי מומלץ?

פורסם

זאת אומרת שבגדול ניתן לומר שמסכי עם PVA ו-MVA עד גודל 19 טובים יותר ממסכי TN מגודל 22 ומעלה?או שזה תלוי כבר בשימושי המסך?

ואם לא,אז מה היתרון של הגודל?

פורסם

מסכי S-PVA ו-P-MVA (וגם S-IPS) עדיפים על מסכי TN ללא קשר לגודל. לא חסרים מסכים כאלה בגדלים 23, 24 אינץ' ומעלה, פשוט לא בגודל 22 אינץ'.

ומה כ"כ גרוע בפאנל הזה?

או לפחות מה ה-22 אינץ' הכי מומלץ?

מיעוט צבעים (6 ביט לכל צבע במקום 8 ביט), ניגודיות נמוכה, זוויות צפייה צרות

ה-22 אינץ' הכי מוצלח שנמכר בארץ זה כנראה ה-225BW של סמסונג (לא ראיתי ביקורות על ה-VX2235 אבל יכול להיות שגם הוא מוצלח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים