עבור לתוכן

בניית מארז

Featured Replies

פורסם

אם אני רוצה לעשות מארז שחלקו יהיה מתכת וחלקו אקווריום והאקווריום יהיה חלק ממערכת קירור מים א. האם לדעתכם זה יעבוד?

ב.יש מצב גם שאני יוכל לשים גדים בפנים בלי(!) שהם ימותו (קחו בחשבון שדגיי זהב ימות כבר ב35 מעלות אבל דגים טורפים יחזיקו הרבה יותר)

ואני יודה לאלה שיהיו להם רעיונות יצירתיים ... אמצעים זאת לא בעיה באמת רצינית...

פורסם

אני לא יודע מה על העמידות של דגים בחום...

יעבוד זה יעבוד, אין סיבה שלא.

פשוט יהיה לך בלוק מאוד גדול,

אם כמו שאני חושב אתה רוצה לכסות את צד המארז

פורסם

בנוסף למה שאמרו מעלי, אוסיף שאני באמת לא יודע עד כמה קקי של דגים מוליכים חום בצורה טובה.

פורסם

לקנות אקווריום ודגים בשביל זה? לא יותר קל לקנות מיכל קטן , אפילו למצוא איפשו זרוק? הרבה יותר קל...

בכל מיקרה זה אפשרי רק שתיהיה צריך לנקות את הצינורות הרבה יותר פעמים... לא יודע כמה זה שווה לך...

פורסם

למה שלא תנסה לבנות אקווריום עם דגים לא אמיתיים?

דגים אמיתיים לא ישרדו אצלך שם... תחשוב על כך שעליך להזרים להם מים חדשים ונקיים לפחות פעם בשבוע (להחליף את כל המים שיש לך בבלוק שאתה מתכנן) , להאכיל אותם. אני כבר שותק על ניקוי אקווריום,ועל אצות שבטוח יתפתחו לך שם ויסתמו את הצנרת...

תשאל אנשים שיש להם אווקריום אמיתי בבית,כמוני,והם יגידו לך שזו התעללות בדגים קודם כל,ושזה חתיכת עבודה שנית,ושעליך לנהוג לפי הרשום למעלה שלישית...

האם אתה מוכן לזה?

פורסם

חחחחחחח LOL העלתה לי עכשיו מן רעיון כזה שתתאר לעצמך דג שוחה קרוב מידי ונישאב חחח ולא יכול להשתחרר, זה יהיה מצחיק ביותר.....

בכל מיקרה זה אפשרי עדיין , עם קצת רצון וקצת יכולת כספית ועבודה הוא יוכל לעלות על הבעיות האלה ולמצא לזה פתרונות.

פורסם

חחחחחחח LOL העלתה לי עכשיו מן רעיון כזה שתתאר לעצמך דג שוחה קרוב מידי ונישאב חחח ולא יכול להשתחרר, זה יהיה מצחיק ביותר.....

בכל מיקרה זה אפשרי עדיין , עם קצת רצון וקצת יכולת כספית ועבודה הוא יוכל לעלות על הבעיות האלה ולמצא לזה פתרונות.

או יותר טוב, דג נתפס במערכת ומתחיל להסתובב במעגלים שם xDD

אני לא מבין מה הבעיה, קח אקווריום ותדביק על הרצפה..

אל תשכח שהתנאים שהמים נמצאים בהם הם לא תמיד 20-30 מעלות, אם המעבד מתחמם המים יכולים להגיע גם ל40-50 מעלות, אז מה, כל פעם שתשחק קארבון או תערוך תמונה בפוטושופ תקנה דגים חדשים? xD

פורסם

מה דעתך על לבנות את זה בשני חלקים נפרדים?

כאילו לבנות מעמד שיורכב משניים - מארז מחשב למעלה,נגיד,ואקווריום למטה,או להיפך?

אהה, ומבלי שיהיה ביניהם קשר כלשהו!

פורסם
  • מחבר

טוב ניראה לי שהבנתי את הרעיון של דגים עושים צרות ניראה לי שאני ילך על הרעיון של דגים מלאכותיים תודה לכל מי שהגיב לעניין(וגם למי שלא...)

פורסם

לא הבנתי משהו: אתה רוצה לשים מיכל זכוכית במחשב?

אני מציע לך לבנות את המיכל בעצמך ע"י פרספרקס (בעובי 5 מ"מ) והצד שפונה אליך שיהייה מזכוכית. את כל הסיפור אתה יכול להדביק עם דבק סיליקון שנראה בערך ככה-

mastic2.jpg

או ע"י משחה פאוקסית לכלי שייט- לי יש כזה, והוא מדביק פח כמו ריתוך בערך- רק צריך להכין טוב את התערובת (ואחרי שהתערובת מוכנה יש לך 10 דקות לעבוד איתה עד שהיא מתקשה...).

MarineEpoxy.jpg

רעיון נוסף- אם תעשה את המיכל על ריצפת\ גג המארז הוא יהייה ארוך מידי ונמוך מידי (ואם תעשה אותו גבוה מספיק כדי שהוא לא יהייה נמוך מידי אז המארז יהייה גבוהה בצורה מגוחכת...).

אני מציע לך לעשות את האקוואריום בתור הפאנל הקידמי.

תוכל לעשות תעלה באמצע ולהעביר של את החוטים לכפתור ההפעלה של המחשב, בנוסף, אם תעשה את הדופן הפנימית לפחות מפרספקס תוכל לחרוט עליה משהו ולהאיר... זה יראה ממש סוף הדרך...

מידות נורמאליות למיכל כזה יהיו גובה\ רוחב מארז סטנדארטיים ועובי של 5~7 ס"מ + 1 ס"מ של הדפנות...

וגם חיבור למשאבה יהייה לך יותר נוח לעשות ע"י קידוח שני חורים בחלק התחתון של המיכל... תוכל לשים פילטר באלכסון לחורים (אפילו חתיכת פרספקס בעובי 3 מ"מ עם איזה 10 חורים קטנים... אפשר מסביב לחורים לעשות חריטה של צדף ולשים איזה לד לבן- אחד יספיק לחתיכה קטנה, ואז זה יראה כמו צדף עם פנינה באקוואריום :xyxthumbs:) כדי למנוע מהדגים המלאכותיים מלהיתקע בחורים...

בהצלחה

פורסם

אני חייב לציין שזה רעיון ממש חמוד... :-) שגרם לי להשראה...

וכשחברי הטוב שמע וראה את זה (הוא חולה על דגים) , הוא נדלק על זה...

ו..................................

מימשנו אותו!!! בעזרתו (ובכספו) הנדיבה של חבר שביקש את המוד לעצמו...

ממש מעצבן שאין לנו מצלמות לשנינו,יצא כ"כ יפה,בדיוק כמו בתמונות שפה,רק עם אקווריום מלבני של 40 ליטר...

אני רושם להלן מדריך לאיך לעשות את זה... ההמצאה לא שלי , אלא מתורגמת מאתר ברוסית. כל התמונות הן גם מאותו אתר...

מדריך לאקווריום+מחשב

מה צריך?

1. אקווריום 40 ליטר בצורת טרפז/מלבן/פנורמי/כל מה שתחפצו... הגודל של האווקריום שלנו היה באורכו 42 ס"מ,ובגובהו 33 ס"מ.

2. חתיכת פרספקס שתתאים בגובה ובאורך.

3. חומר איטום לאקווריום.מומלץ סיליקון/משחה פאוקסית.

4. דרמל

5. סקוטץ' דו-צדדי

6. סכין

7. פלייר

8. משאבה לדגים.

9. מנורת ניאון (לתאורת בועות האוויר)

10. דגי פלסטיק (הערת העורך - מומלץ הרבה דגים ~ 10 בערך,מומלץ בחום גם לעשות עיצוב פנים של האקווריום עם צמחי פלסטיק-זה מה שעשינו בתור נסיון)

מהלך העבודה

aquariumprojectschement2.th.jpg

(מכאן ואילך-תרגום.אם יהיו הערות,ארשום ה.ע.)

הוחלט לבנות את הפרוייקט בצורה כזאת שחלון הפרספקס

[br]פורסם בתאריך: 7.02.2007 בשעה 22:24:45

יהיה בעצם מחיצה בין האקווריום לבין המחשב.לצורך כך,הקצנו לטובת המחשב 3\2 מהאקווריום,בעוד ש-3\1 נותר לטובת האקווריום.

התקנו את המחיצה במיקום שחפצנו,ואטמנו עם סיליקון (ה.ע. אנחנו הוספנו גם אפוקסי,ליתר ביטחון). לאחר מכן,הוחלט להשאיר את האקווריום במנוחה ליומיים (ה.ע. - לצערנו השארנו ליומיים,חברי משרת בצבא והיה צריך לחזור לבסיס.מזל שקיבל אפטר). במנוחה הוא כמובן לא היה - למחרת מילאתי חצי מיכל מים והשארתי,כדי לוודא שלא ידלוף לחלק שבו יהיה המחשב...

begin-1.jpg

הרכבת המחשב

ה.ע. החלטנו פה אחד (יותר נכון אני החלטתי) שרכיבי המחשב יורכבו בצורה כזו שניתן יהיה לראות את כל הרכיבים...בנוסף,כיוון שלחברי לא היה קירור יעיל במחשב (מארז עם מאוורר 80 אחד מקדימה,הייתם מאמינים?) ,הוחלט על התקנת קירור פסיבי למעבד,והשארת האקווריום פתוח,בלי מכסה,ולצורך כך חתכתי חתיכת פרספקס בגודל המתאים לשליש של האקווריום...

בשביל שאפשר יהיה להתקין על לוח האם כרטיסי PCI,ביצעתי עוד מוד קטן,לפי האתר הרוסי -

pro-1.jpg

הודבקו מס' שכבות סקוטץ' בצידי לוח האם.

pro-3.jpg

pro-4.jpg

חיתוך "מקלות" מפרספקס לפי מידות לוח האם.

pro-5.jpg

חיטוי המקלות עם אצטון

pro-6.jpg

הדבקה לסקוטצ'ים שבצידי לוח האם

pro-7.jpg

הדבקת שכבה נוספת של סקוטץ' מעל שכבת ה"מקלות".

בשביל להדביק את ספק הכוח במקומו,הספיקו כמה חתיכות סקוטץ',ולהדבקת הדיסק הקשיח בכלל חתיכת סקוטץ' אחת -

pro-8.jpg

pro-9.jpg

pro-10.jpg

וככה זה נראה -

pro-12.jpg

הצורב DVD וה-DVD הונחו על על ה"מארז" ;D

מילוי המים

עכשיו החלק החשוב והגורלי ביותר - עיצוב האקווריום עם צמחי פלסטיק,ומילוי המים כמו שצריך...

pro-14.jpg

pro-16.jpg

מתקינים את המשאבה...

וככה זה עובד...

result.jpg

עם תאורת ניאון

result-2.jpg

r3.jpg

r4.jpg

בחיי,פרוייקט מדהים שייצא...

אני שב ואומר,התמונות שכאן הן לא תמונות שלי,אלא מתוך האתר שמתוכו תרגמתי...

אני גם בכוונה לא שם את הפרוייקט הזה ביומני פרוייקטים,כי זו לא המצאה שלי,אלא משהו שעשיתי לפי תמונות מאתר מודינג רוסי.

מקווה שאהבתם. :-)

עדכון - חברי אמר כי לאחר בדיקה מעמיקה ,התייעצות עם מוכרי דגים בחנויות וקריאת ספרות רלוונטית,הוא רוצה לשים צמחייה אמיתית באקווריום,יחד עם דגי גופי וסקלארים באקווריום... :-)

המממ... נקווה שהחום לא יפגע בפרוייקט שלו...

פורסם
  • מחבר

פרויקט מדהים באמת ממש יפה... אבל ת'אמת חשבתי על משהו אחר לגמרי

פורסם

תביא לנו תמונות אמיתיות :smile1:

פורסם

למשהו נידמה לי שראיתי את זה כבר.... :s05:

פורסם

למשהו נידמה לי שראיתי את זה כבר.... :s05:

אולי תקרא את ההודעה שלו ולא רק תסתכל על התמונות ותבין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים