עבור לתוכן

רכיבי bois

Featured Replies

פורסם

היי, מישהו יודע אם ניתן לקנות בארץ רכיב bois במקום אחד אחר ? אני צריך רכיב ל- abit nf7s ver. 2 עידכנתי בטעות קובץ לא נכון . מוכן לקנות אפילו משומש מלוח ישן .

צריך תשובה דחוף. :kopfpatsch:

תודה .

פורסם

אני משער שאתה מתכוון ל bios

נתחיל מזה: bios זה לא רכיב,ולא עולה כסף לקנות firmware.

כל חברה מספקת באתר שלה עדכונים ל Bios,עם הוראות כיצד לעדכן אותו.

אתה לא יכול לערוך BIOS באופן פיזי (או להחליף אחד מלוח אם ישן :screwy:).

אם פיקששת משהו בעדכון של הביוס,באופן שלא ניתן לתיקון - אני מניח שתצטרך להחליף לוח אם.

פורסם

אני משער שאתה מתכוון ל bios

נתחיל מזה: bios זה לא רכיב,ולא עולה כסף לקנות firmware.

כל חברה מספקת באתר שלה עדכונים ל Bios,עם הוראות כיצד לעדכן אותו.

אתה לא יכול לערוך BIOS באופן פיזי (או להחליף אחד מלוח אם ישן :screwy:).

אם פיקששת משהו בעדכון של הביוס,באופן שלא ניתן לתיקון - אני מניח שתצטרך להחליף לוח אם.

הביוס הוא רכיב פיזי - הוא שבב אלקטרוני שקיים בכל מחשב. השבב הזה הוא בר-תכנות, כלומר ניתן לשנות את התוכנה שעליו.

אם מגיעים למצב שבו המחשב לא עובד כלל בגלל הביוס, יש להוציא את השבב הזה, לתכנת אותו מחדש עם הנתונים (גירסת הביוס הנכונה) ואז להחזיר אותו למחשב. כמובן שיש צורך לבדוק האם ניתן בכלל להוציא את השבב הזה, כלומר - שהוא לא מולחם ישירות על הלוח. במידה והוצאת את השבב, יש לקחת אותו לצורב שבבים מתאים, להטעין אליו את התוכנה המתאימה, ואז להחזיר אותו. אם לא ניתן להוציא את השבב, כלומר הוא מולחם, בד"כ אין ברירה אלא להחליף את הלוח כולו (אלא אם כן אתה מסוגל לפרק את ההלחמה הזו מהלוח ואז להלחים את השבב שוב). יש כמובן את השיטה היותר מסוכנת שבה לוקחים עוד לוח זהה, וכאשר המחשב עובד, להחליף בין שני השבבים, לעדכן את גירסת הביוס, ולהחליף בין השבבים חזרה.

בקשר לשבב חלופי - אני חושב שגם אם תקנה שבב שמתאים ללוח שלך (וצריך לבדוק בדיוק איזה שבב מותקן שם), אתה עדיין צריך לטעון אליו את התוכנה המתאימה (הביוס). בד"כ מחליפים שבב כאשר השבב הפיזי עצמו מתקלקל.

חוץ מכל זה - פשוט תבדוק אם ללוח שלך יש אפשרות שיחזור ביוס כלשהי (לפעמים פשוט צריך להכניס דיסקט עם קובץ ה BIN המתאים לכונן הדיסקטים, וכאשר מזוהה כשל בביוס, הביוס שנמצא בדיסקט ייצרב למחשב).

פורסם

שאלה- מחיקה של הביוס ע"י הוצאת הבטריה או הג'אמפר לא יעזרו? למה ישר ללכת לפתרונות המסובכים?

פורסם
  • מחבר

יודע גם יודע . אני עידכנתי בטעות קובץ לא נכון . המחשב בכלל לא עולה בגלל זה , כך שלא ניתן לעדכן כבר את הbois -אני יודע שיש אפשרות לקנות או לצרוב רכיב כזה . הרכיב לא מולחם ללוח כך שניתן להוציא אותו .אם לוקחים רכיב בעל צריבה זהה ניתן להרכיב ללוח וכמובן שניתן לעשות hot flash לרכיב התקול . יש חברות בחו"ל שעושות את הצריבה אבל רציתי לדעת אם יש בארץ (באיזור הצפון במיוחד) מישהו . כמובן שאפשר גם מלוח תקול זהה ולא מהסיבה הנ"ל . הרכיב הוא של לוח אם abit nf7 s ver. 2 . אשמח לקבל תגובות.

תודה .

פורסם

ניסית אתחול של הביוס?

פורסם

היה לי סיפור עם ציפ שנצרב עליו בטעות ביוס אחר.

פניתי לחברה (באירופה, לא יבואן) וסיפרתי להם את הסיפר ותוך כמה ימים שלחו חדש מאירופה.

רק מה קרה? תקעתי אותו הפוך והוא נשרף אז שוב לחכות שובעיים לציפ חדש מהחברה (בלי כסף)

תנסה את מזלך...

פורסם
  • מחבר
פניתי לחברה (באירופה, לא יבואן) וסיפרתי להם את הסיפר ותוך כמה ימים שלחו חדש מאירופה.

אולי תיזכר ותנחה אותי לאן בדיוק באירופה ?!

פורסם

בתמיכה של היצרן של הלוח שלך.

במקרה שלי היה DFI.

פורסם
  • מחבר

תודה לכל העוזרים !!! :yelclap:

אני מקווה שיש מישהו בארץ שיכול לעזור , אולי הספקים הרשמיים של abit .ואם יש למישהו רכיב מלוח לא עובד גם אשמח מאוד לדעת .....

פורסם

שאלה- מחיקה של הביוס ע"י הוצאת הבטריה או הג'אמפר לא יעזרו? למה ישר ללכת לפתרונות המסובכים?

הוצאת הסוללה תאפס את ה-CMOS, לא את הביוס.

פורסם
  • מחבר

טוב אני אנעל את הקטע הזה . מה שעשיתי הוא כך :הטעות שלי היתה שעידכנתי bios בגירסה לא נכונה שהתאימה למחשב אחד שלי אבל לא למחשב השני .שניהם של abit אותו מספר אבל גירסת לוח שונה .מכיוון שזה אותו רכיב 'צרוב' לגירסת לוח עובד (אבל לא הלוח המתאים!) ויש לי אותו . פשוט הרכבתי את הרכיב על הלוח העובד שהוא בגירסה המתאימה לו המחשב עלה ועשיתי לו עידכון bios לגירסה שאני צריך שכמובן לא מתאימה למחשב שהוא מורכב עליו אלא למחשב השני .פירקתי אותו והרכבתי במחשב המתאים וזה הצליח , המחשב עלה , ונשאר להגדיר setup לbios ומשם להפעלה מלאה . זהו זה הצליח .

תודה לכולם וחג ט"ו בשבט שמח . :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים