עבור לתוכן

המחשב מצפצף לאחר חצי שעה של משחק, לאחר החלפה לכרטיס מסך חדש 7600GS

Featured Replies

פורסם

היי אנשים !!!

היה לי כרטיס מסך 6200 והוא נישרף. החלפתי לכרטיס מסך 7600GS. מאז, המשחקים נראים הרבה יותר טוב

אבל יש בעיה אחרת, אחרי חצי שעה של משחק המחשב מתחיל לצפצף ברמקול של הPC SPEAKER ציפצו כמו של אמבולנס.

כשאני סוגר את המשחק וחוזר לשולחן עבודה של הווינדוס הציפצוף מייד מפסיק.

בדקתי טמפרטורות ואת המאוורר של הכרטיס מסך נראה שהכל תקין מבחינת התחממות הכרטיס.

ניסיתי להחליף את הסלוטים של הכרטיסי זיכרון הבעיה חלפה וחזרה אחרי יומיים.

בחנות אמרו לי שהכרטיס הזה לוקח יותר חשמל מהכרטיס הקודם ולכן אם אני אחליף ספק כוח אז תיפתר הבעיה.

יש לי ספק כוח של אנרמקס 350W. ודרך אגב מהכרטיס יוצאות שתי יציאות של חיבורי חשמל מולקס אם אני מחבר לשניהם חשמל אז המחשב לא רוצה בכלל לעלות, אם אני מחבר רק אחד מהם לחשמל אז הכל תקין חוץ מהציפצופים.

מה דעתכם יכולה להיות הבעיה? האם מישהו נתקל במשהו דומה לזה בעבר?

יש לי ספק כוח אחר שאני יכול לחבר, השוותי אותו בעבר לאנרמקס וכולם אמרו שהאנרמקס יותר טוב.

הספק האחר הגיע ביחד עם המארז שלי (מארז DRAGON MGE) והשם של הספק הוא: MGE500WP.

רשום עליו שהוא מספק 530-560 ואט. למרות שענו לי בעבר ואמרו לי שהוא לא יותר טוב, (אף השוו אותו לספק ג'נרי)

האם בכל זאת כדאי לנסות לחבר אותו וזה יפתור את הבעיה?

פורסם

הבעיה רוב הסיכויים איננה בספק אלא בטמפרטורה גבוהה של אחד מחלקי המחשב נראה לי שבחנות מנסים לעשות עליך קופה!!!

בשעת משחק המחשב נמצא בעומס גבוה יחסית והטמפרטורות עולות הציפצוף ששמעתה הוא כנראה ההתראה של המחשב על הטמפ' הגבוהה

כעת עליך לברר איזה מן החלקחם התחמם תשתמש בתוכנת ניטור טמפ' ותפעיל תוכנת העמסה ותבדוק איזה חלק מתחמם

דבר נוסף מה הטמפ של החלקים שלך(לוח אם מעבד וכרטיס מסך) ?

עריכה: מה המפרט שלך

פורסם
  • מחבר

הבעיה רוב הסיכויים איננה בספק אלא בטמפרטורה גבוהה של אחד מחלקי המחשב נראה לי שבחנות מנסים לעשות עליך קופה!!!

בשעת משחק המחשב נמצא בעומס גבוה יחסית והטמפרטורות עולות הציפצוף ששמעתה הוא כנראה ההתראה של המחשב על הטמפ' הגבוהה

כעת עליך לברר איזה מן החלקחם התחמם תשתמש בתוכנת ניטור טמפ' ותפעיל תוכנת העמסה ותבדוק איזה חלק מתחמם

דבר נוסף מה הטמפ של החלקים שלך(לוח אם מעבד וכרטיס מסך) ?

עריכה: מה המפרט שלך

המפרט שלי רשום בהודעה שלי בחתימה למטה...

לגבי הטמפרטורות אני חושב שזה לא קשור לטמפרטורה, הרי טמפרטורה לא יורדת בשנייה או שתיים אלא לוקח זמן עד שחלק שהוא

ממש חם מתחיל להתקרר... והציפצוף הזה מפסיק ממש בשנייה שבה אני סוגר את המשחק. ברגע שאני יוצא מהמשחק הציפצוף מפסיק.

לא נשמע לי הגיוני שטמפרטורה יורדת כלכך מהר.

בינתיים החלפתי לספק כוח השני, אם התקלה תחזור אני אריץ תוכנות בנצ'מארק רק למעבד ולאחר מכן תוכנות בנצ'מארק לכרטיס מסך

ואעדכן אם יהיה שינוי.

עריכה : מסתבר שצדקת. ומסתבר שטמפרטורה כן יורדת מהר. הפעם היה לי הרבה יותר קל לבדוק את זה כי הרצתי תוכנת בנצ'מארק

וראיתי בידיוק מתי הציפצוף קורה. אז עד שהייתי יוצא מהמשחק הייתי רואה שהמעבד נמצא על טמפרטורה גבוהה אבל לא מסוכנת.

ועכשיו אפשר לראות ללא ספק שהמעבד שלי מגיע ל85 מעלות ומצפצף. סוף סוף אני יודע ממה נגרמת הבעיה!

בדקתי את המאוורר שעל המעבד ונראה שהוא לא יושב טוב..

תודה על העזרה ;)

פורסם

בכיף אני שמח שעליתה על הבעיה !!

אם המעבד לא יושב טוב הייתי ממליץ לך כשאתה מרכיב מחדש לרענן את המשחה הטרמית

זה יוסיף לך עוד שיפור של כמה מעלות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים