עבור לתוכן

תקלה בלוח אם? יכול להיות?

Featured Replies

פורסם

יש לי אינטל 3.4 עם לוח סורנטו.

בכל פעם שאני מאתחל את המחשב, אני מקבל את המסך הכחול של אינטל. עד כאן הכל בסדר. אלא שבצד ימין תחתון של המסך לא ממש בפינה, אני מקבל במשך כמה שניות צירוף של מספר ואות כגון 5A מתחלפות ל 4C וככה עד שהמסך נעלם.

אני מאמין שהמקצוענים כאן מבינים למה אני מתכוון, בכל מקרה לא הצלחתי להבהיר יותר ברור למה אני מתכוון.

האם מדובר בתקלה במעבד או בלוח האם?

האם יש דרך אחרת לבדוק ממה נובעת התקלה?

לתשובתכם המקצועית, אודה.

פורסם

האם המחשב עצמו עובד כמו שצריך? יש בעיות כלשהן?

אני זוכר שבצבא היו מחשבים של IBM עם לוחות זולים מאד (כנראה של אינטל, לא זוכר בדיוק, זה היה לפני כמה שנים) שהציגו דבר דומה בתהליך האיתחול. אני פשוט הנחתי שהמספרים האלו מייצגים את שלבי ה POST והאיתחול על לטעינת מערכת ההפעלה. אם יש בעיה בשלב האיתחול, המחשב "ייתקע" על מספר השלב הבעייתי, ואז יהיה קל יותר לאבחן את מקור הבעיה.

אני לא חושב שמדובר בתקלה כלשהי, אבל אם זה מפריע לך, נסה לחפש אופציה בביוס לכבות את זה, או לחילופין - שלח דוא"ל לתמיכה הטכנית של אינטל ושאל אותם לגבי המספרים האלו (אם אתה רוצה להיות בטוח ב 100%).

פורסם
  • מחבר

1. עושה רושם שהמחשב בגדול עובד בסדר. אולי יש תקלות של איטיות או משהו כזה שנגרמות מכך ואני לא מקשר?

2. לוח סורנטו נחשב לאיכותי ומעבד 3.4 גם הוא מטכנולוגיה לא רחוקה.

3. אתה חושב שאם ארשום בדיוק את המספרים שמופיעים זה יסייע בפתרון הבעיה?

4. מה אפשר לכבות בביוס? את המסך הכחול כולו או רק את זה?

פורסם
  • מחבר

הנה תגובת אינטל המהירה יש לציין, להשכלה כללית:

Thank you for contacting Intel® Technical Support.

In regards to your question about the numbers on the Intel® boot screen of your Intel® Desktop Board D945GNT, please be aware of the following:

- These numbers are designed to diagnose problems with the motherboard, and they will always appear, even if the board is perfectly working.

- Each code represents an operation by the Desktop Board. If at some point the motherboard is having a POST conflict, the screen will freeze (for more than 30 seconds) in a specific POST code, to help diagnose the cause of the hardware conflict.

- The meaning of each code can be found at the following website:

ftp://download.intel.com/design/motherbd/nt/D1406901US.pdf (page 89)

- Some operations are performed so fast, that the code does not even appear.

פורסם

- These numbers are designed to diagnose problems with the motherboard, and they will always appear, even if the board is perfectly working.

- Each code represents an operation by the Desktop Board. If at some point the motherboard is having a POST conflict, the screen will freeze (for more than 30 seconds) in a specific POST code, to help diagnose the cause of the hardware conflict.

- The meaning of each code can be found at the following website:

ftp://download.intel.com/design/motherbd/nt/D1406901US.pdf (page 89)

- Some operations are performed so fast, that the code does not even appear.

כמו שאמרתי - קודי POST שיעזרו לאבחן בעיות במידה ויש בעיה.

פורסם
  • מחבר

אמת ויציב

תודה רבה.

פשוט רציתי לחזק את דבריך ולהביא גם את הקישור למסמך כדי שהת'רייד יהיה מושלם

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים