עבור לתוכן

Spikko - שיחות אינטרנט, קוויות וסלולריות לארץ ולחו"ל בחינם

Featured Replies

פורסם

שיחות בחינם. למה לא לנסות?

[glow=red,2,300]SPIKKO - שיחות בחינם לארץ ולחו"ל: שיחות קוויות, שיחות סלולריות ושיחות אינטרנט בשיטת הפירמידה[/glow]

מהו ספיקו?

ספיקו הוא שרות המספק את היכולת להתקשר ולקבל שיחות לכל סוג של טלפון ובחינם.

מרגע הירשמותכם לשירות תקבלו מספר טלפון ישראלי מקומי שיהיה שייך לכם בלבד.

ההתחברות היא פשוטה ומהירה, ע"י רישום, קבלת מספר טלפון מקומי בישראל, והורדת תוכנת טלפון אינטרנטי (ספיקופון).

מרגע שהתחברתם, כל מי שמעוניין להשיג אתכם, יחייג את מספרכם המקומי בארץ מכל טלפון קווי או סלולרי, וספיקופון שלכם יצלצל בכל מקום בעולם בו תתחברו.

במידה ואתם לא מחוברים לאינטרנט, המתקשרים אליכם יוכלו להשאיר הודעה בתיבה הקולית שלכם.

ההודעה תשלח אל האימייל שלכם, ובנוסף תוכלו לשמוע את הודעותיכם באתר.

אנו מאפשרים לך לקבל שיחות טלפון מכל רשת (קווית , סלולרית, וממחשבים) אל המחשב שלך, בלי תלות במיקומך בעולם, וללא עלות. התנאי היחידי חיבור לרשת האינטרנט.

יותר מכך: תוכל להתקשר מה- SpikkoPhone שלך לכל מספר טלפון, וללא כל עלות!

כדי לקבל שיחה מישראל, מסור את מספר הטלפון החדש שלך לחבריך. עלות השיחה למתקשרים אליך שיחה מקומית בישראל, כשם שחבריך היו מתקשרים לכל טלפון אחר בארץ (העלות עבורם היא עלות מקומית) .

בחינם? מה? איך?

זה עובד בצורה הבאה: כאשר אתם נרשמים לשירות, אתם מקבלים 5 דקות זמן אויר לשיחות קוויות יוצאות ו-1.15 דקות לשיחות סלולריות יוצאות. השיחות מספיקו לספיקו לא דורשות "מאגר" שכזה (או במילים אחרות: טלפון "אינטרנטי" לכל דבר).

כאשר נכנסת שיחה לטלפון שלכם, ספיקו מתרגם את זה לזמן אויר בשבילכם ומוסיף למאגר.

מי צריך את זה?

כל אדם שרוצה להפסיק לשלם על שיחות הטלפון שהוא מקבל או מוציא.

השימוש נדרש ע"י כל מי ששוהה בחו"ל, ורוצה להיות זמין למתקשרים במספר מקומי בארץ.

מספר הטלפון הוא קבוע, אינו משתנה, ולא דורש מכם תחזוקה, שרות או תשלום כלשהו.

השירות מתאים למשפחה ולחברים ששוהים בחו"ל. השירות גם מתאים לאנשי עסקים בחו"ל השוהים בבית מלון, או במשרד הרוצים להיות זמינים.

בנוסף, השירות מתאים לסטודנטים בחו"ל, וכל מי ששוהה בחו"ל לתקופה ארוכה או קצרה.

השירות מתאים למטיילי תרמיל, המגיעים לאינטרנט קפה, שם ניתן לשמוע הודעות קוליות שהושארו לכם, וכן להוריד את ספיקופון ולבצע שיחות נכנסות ויוצאות בחינם (הורדת תוכנת הטלפון כפופה להרשאות באינטרנט קפה הספציפי).

השימוש מתאים גם לילדים ונוער, המקבלים מספר טלפון פרטי בחינם!.

זה מזכיר סקייפ. אבל זה לא. אז מה בעצם ההבדל בין ספיקו לסקייפ?

בספיקו, להבדיל מסקייפ, תוכלו לבצע שיחות יוצאות לכל טלפון קווי או סלולרי, ללא כל עלות (להבדיל מסקייפ, שם נדרש לשלם), בהתאם לדקות שנצברו לזכותכם.

בספיקו, תקבלו מספר טלפון מקומי אישי, שיאפשר לכל אחד להשיג אתכם בחיוג מכל טלפון קווי או סלולרי, וזאת ללא כל עלות מצידכם.

בנוסף, מנויי ספיקו יכולים להתקשר ביניהם ממחשב למחשב, בדומה לסקייפ.

מנוי ספיקו מקבל תיבה קולית חינמית, בו המתקשרים אליו יכולים להשאיר הודעות, במידה והספיקופון לא מחובר לאינטרנט או שהשיחה לא נענתה (להבדיל מסקייפ, שם נדרש לשלם).

בספיקו תוכלו לשלוח הודעות "התקשר אלי SMS" בחינם, כדי להודיע לחבריכם או בני משפחתכם כי אתם זמינים (בסקייפ השירות לא קיים).

מגניב. איך זה עובד? אני לא צריך לשלם על השיחות היוצאות?

כחבר "מועדון ספיקו" אתה זכאי לדקות, לשימוש לשיחות יוצאות. אין מיגבלת דקות בשיחות בתוך המערכת (מחשב למחשב).

לצורך שיחות יוצאות למספרי טלפון אחרים (סלולרי, קווי, בינלאומי), יש לצבור דקות, אותן ניתן לצבור על ידי שיחות נכנסות אל הספיקופון שלך שמקורן מחוץ למערכת ספיקו כדלהלן:

- עבור כל דקה של שיחה נכנסת אל הספיקופון מטלפון קווי או סלולרי בישראל תקבל דקה של שיחה יוצאת לטלפון קווי.

- באותו אופן, עבור כל דקה של שיחה נכנסת תקבל 15 שניות של שיחה יוצאת לרשת הסלולר בישראל.

- תוכל לראות בדף הבית שלך את כמות דקות העומדת לרשותך בכל עת.

- צירוף חברים לשירות ספיקו: כפי שכבר ציינו אנו רשת קהילתית ובכדי להישאר כזו אנו מעודדים את חברי המועדון להכניס חברים ולכן אנו מאפשרים לך לרשום חברים וגם להנות מכך, עבור כל חבר שצירפת, תקבל דקות בגין שיחות הטלפון שנכנסו אליו (בלי לפגוע בדקות של חבריך בדיוק באותה הצורה שאתם צוברים). תוכל לראות את הדקות שנצברו עבורך ע"י חבריך בדף הבית שלך.

האתר:

spikko1vy9.th.jpg

התוכנה:

spikko2nk3.th.jpg

הערה נוספת:

כאשר ירצו להתקשר אל מספר הספיקו שלכם, הם יתקשרו אל מספר גלובלי ואז יתבקשו להקיש את קוד המשתמש שלכם כדי לדבר אתכם. למשל, אם מוישל'ה פתח חשבון ספיקו והקוד שלו הוא 1234, כדי להתקשר אליו תצטרכו להתקשר אל מספר 057-6500000 למשל, ואז אחרי שהמענה הקולי יבקש, להקליד 1234. לכן כשאתם נותנים את המספר זכרו לתת את שני המספרים (וקל מאוד לזכור את הכללי).

למי שמתמצא בפלאפונים, יש אפשרות להוסיף "רווח" כאשר שומרים מספר טלפון, כלומר להחליט מראש אילו ספרות יוקלדו במקרה ויהיה מענה אוטומטי, ה-"P". לכן, במקום לשמור את המספר הרגיל של מוישל'ה ואז להקליד 1234, אשמור בפלאפון את המספר 0576500000p1234.

הוספת P שכזה מתבצעת בד"כ ע"י לחיצה ארוכה על * או כפולה, זה משתנה לפי דגם הפלאפון.

אז מי שרוצה הזמנה, שישלח לי אימייל אל eshed.z ב-gmail.com (או ע"י לחיצה על המעטפית בצד שמאל מתחת לתמונה שלי) , וברגע שאראה את ההודעה אשלח לו הזמנה חזרה לאימייל שקיבלתי!

שיהיה בהצלחה ;)

נ.ב. אני בודק דואר כל הזמן ;) אז אם לא קיבלתם מייד הזמנה זה אומר שאני לא מול המחשב. אנא האזרו בסבלנות, ואם למישהו יש את התוכנה שירגיש חופשי להשתמש באשכול זה כדי להזמין אחרים!

פורסם

כבר היה על זה דיון ומישהו מחלק הזמנות

פורסם

השאלה שמעניינת אותי היא מה המחיר של שיחה יוצאת אל מנוי של ספיקו? כמה זה יעלה לדקת שיחה? והאם השירות הזה לא יגרום למנהלי השירות של ספיקו לקחת את המספר שלי ולהעביר אותו למפרסמים, נוכלים וכו,?

אשמח אם מישהו יוכל לענות לי על זה

פורסם
  • מחבר

השאלה שמעניינת אותי היא מה המחיר של שיחה יוצאת אל מנוי של ספיקו? כמה זה יעלה לדקת שיחה? והאם השירות הזה לא יגרום למנהלי השירות של ספיקו לקחת את המספר שלי ולהעביר אותו למפרסמים, נוכלים וכו?

יש להם את הדברים הבאים להגיד בעניין, הכל מהאתר שלהם:

האם השימוש בתוכנה בטוח?

התוכנה בטוחה לחלוטין, אנו מתחייבים כי איננה אוספת מידע על המשתמש, ולא מכילה שום רכיב שיכול להזיק או לפגוע בפרטיותכם.

לעולם לא נעביר את פרטיכם לצד שלישי ולא נעשה בהם כל שימוש מלבד למטרות בשבילן נרשמתם.

ואחזור על משהו שכבר רשום:

כדי לקבל שיחה מישראל, מסור את מספר הטלפון החדש שלך לחבריך. עלות השיחה למתקשרים אליך – שיחה מקומית בישראל, כשם שחבריך היו מתקשרים לכל טלפון אחר בארץ (העלות עבורם היא עלות מקומית) .

ואוסיף את הבא מההסכם של השימוש בשירות:

Spikko is committed to respecting Your privacy and the confidentiality of Your personal data. The “Privacy Policy” that is published on the Spikko Website at www.Spikko.com applies to the use of Your personal data, the traffic data as well as the content contained in Your communication(s). We do not sell or rent Your personal information to third parties for their marketing purposes without Your explicit consent and we use Your information only as described in the Privacy Policy.

...

By registering to Spikko, or downloading the Spikko software, You become a member of Spikko. As a member of Spikko, You are granted the right to use Spikko services, free of charge, according to this agreement terms.

...

Spikko hereby grants You a limited, personal, non-commercial, non-exclusive, non-sublicensable, non-assignable, free of charge license to download, install and use the Spikko Software on Your computer, phone or PDA for the sole purpose of personally using the internet telephony applications provided by Spikko and any other applications that may be explicitly provided by Spikko.

ובקשר לזה:

כבר היה על זה דיון ומישהו מחלק הזמנות

אשמח אם תקשר את הדיון ההוא לכאן או שתרשום כאן הודעה לקישור לדיון ההוא.

תודה.

pk

pk

פורסם

בוא נדייק ולא נעמידה פנים. העלות ל"חבריי" היא לא העלות כמו "לכל שיחה אחרת בישראל", דבר שאיננו קיים כמובן. כל שיחה היא בעלת תעריף שונה בישראל ולכן התשובה היא פשוט העמדת פנים וניסיון לסבן את השואל בלי לתת תשובה ישירה. התעריף הבלתי-מתחכם ובלתי-מנסה-להוליך-שולל הוא "עלות השיחה אל מנוי מירס". זהו תעריף "שוד לאור היום" ומה שמשתמשי ספיקו עושים למעשה, זה גורמים לחברים שלהם לסבסד אותם. זה כמו לקחת מהחברים שלהם כסף מהארנק - אותו דבר בדיוק. שהרי רק אהבל יתקשר לחברו למספר במירס כאשר הוא יודע שחברו נמצא בבית (ליד המחשב - עם ספיקו באוזן) והוא יכול להתקשר אליו בחמישית מהמחיר אל הקו הנייח...

מה שכן..אם אתה כבר מנוי מירס אז אולי ישתלם לך כשאתה לא בבית להתקשר למשתמשי ספיקו. זה בהנחה ששיחה ממירס אל מירס יותר זולה מאשר ממירס אל בזק. אם ההנחה שגויה, אשמח אם תתקנו אותי ואז אדע שאין שום מצב הגיוני שמישהו ה-ג-ו-ן ירצה להכריח את חבריו להתקשר אליו למספר סלולרי כשהוא יושב ליד המחשב בבית...

פורסם
  • מחבר

מה שאתה מעלה הגיוני. כי מן הסתם, כסף חייב להכנס מאיפשהו.

אני אישית משתמש בסלקום ויש לי סכום קבוע לכל החברות, אבל לא לכולם זה כך.

בכל מקרה, שלחתי להם אימייל בעניין (בשאלה תמימה של "מאיפה מגיע הכסף") ואעדכן כשאקבל תשובה.

אבל בכל מקרה, טיפה מציק שאתה מתקיף ככה, כי מן הסתם אם הייתי יודע שזה תעריף גבוה כל כך אז לא הייתי מפרסם את זה בכלל. לא שאני תמים מדי, אבל בינתיים בכלל לא ביצעתי שיחות נכנסות אל ספיקו כי עוד לא ביררתי מספיק דברים בקשר לשירות.

אני מקבל את מה שאתה אומר אבל לא צריך להכנס ראש בראש.

כשאקבל מהם הסבר מסודר לעניין אפרט אותו כאן, ואם יתבקש אז אבקש לנעול את הפוסט ואחזק את דבריך.

pk

פורסם

למה לא להתקיף כאשר אני רואה שאלה שמקבלת תשובה בסגנון נוכלי/רמאי? שאלו שאלה ישירה אפשר לקבל תשובה ישירה בדיוק כמו שאני נתתי. זה שמעלימים מידע קריטי מראה שרוצים להסתיר משהו.

אין מה לשאול "מאיפה נכנס כסף" כי הרבה סיפורי ספתא אפשר לקבל כמו "פרסומות בעתיד" וכהנה וכהנה. התשובה האמיתית היא כמו שכל שירותי ה"סקס החופשי בטלפון" או "בדיחות חינם בטלפון" או מה שלא יהיה עובדים איתו - אתה מפעיל את השירות על מספר סלולרי למרות שכמובן השירות איננו מאמצע המדבר או תוך כדי נסיעה על טנדר אלא ממשרד מסודר. אז למה המספר סלולרי? כי חברות הסלולר מתחלקות עם אותם "ספקי שירות" ברווח. בזמנו התקשרתי לברר כמה בדיוק מרוויחים לדקה מהסיפור הזה (אני מתעסק קצת ב-VoIP והיה לי איזשהו פרוייקט ששקלתי להריץ) וסלקום הפנתה אותי אל: (הדבקה מקובץ braindump שלי)

xxxxx Teletouch - does telephony programming 067-xxxxxx - 10ag if he programs line, 13-14 agorot if I program logic.

סביר להניח שהמצב דומה במירס, כלומר על כל דקה נכנסת ספיקו מרוויחים כ-13 אגורות ומבזבזים מתוכן בטח 9/שיא או 3/שפל אגורות לבזק (כשהם קונים דקות בכמויות) כמובן כשהם נותנים למשתמש להוציא שיחה החוצה לבזק.

לא צריך להיות גאון גדול כדי להבין שהשירות הזה מנצל את חבריך האהובים. אני, אגב, מקרה קיצוני לצד השני. אני בפרנציפ מתקשר בחזרה לאנשים שמתקשרים אליי מהארץ (אני בארה"ב) כי אני משלם שליש או חמישית לדקה ממה שהם משלמים - אז גם אם הם צריכים עזרה ממני (לעתים) אני משלם על השיחה (פרוטות האמת - סנט וחצי לדקה)...

לגבי המקרה שלך - מסקרן אותי: האם יותר זול לך להתקשר למספר ספיקו או לקו בזק של אותו משתמש? יש לי הרגשה שגם במקרה שלך יותר זול להתקשר לבזק (וכבר אמרנו שהבנאדם חייב להיות בבית כדי שספיקו תהווה אלטרנטיבה).

פורסם
  • מחבר

כדי להבהיר את כל העניין עם העלויות, שאלתי את ספיקו, והם ענו:

עלות השיחה למספר ספיקו הנה עלות רגילה למספר סלולאר:

1. מבזק או הוט – כ - 36 אג' לא כולל מע"מ או כ 41 אג'.

2. מסלולאר – כ- 45 אג' לדקה

ניתן לראות את המחירים בלינקים הבאים:

http://www.bezeq.co.il/Cultures/he-IL/Bezeq/Tariff/explain/feeforcalls.htm?LinkType=posting

http://www.kamaze.co.il/cellular/Default.aspx

העלויות האלה לא מתיחסות למדוון מסלולים שחברות הסלולאר מציעות.

בברכה

צוות ספיקו

לדעתי זה זול כשמדובר במשהו מחוץ למסלול ספציפי. לפחות לי זה זול ואני לא רואה שזה יקר יותר מכל שיחה אחרת.

בכל מקרה, אני לא ממשיך להתווכח. שכל אחד יעשה מה שהוא מוצא לנכון.

pk

נ.ב. בקשר לעניין שהבנאדם חייב להיות בבית, זה לא תמיד העניין. וגם ראיתי באתר שמתוכנן בעתיד לשלב את זה בפלאפונים ולא רק במחשבים. זה יהיה מעניין :)

היתרון בספיקו שאתה יכול לדבר באותו קו מכל מקום. נכון שצריך מחשב בשביל זה, אבל כמו שספיקו אמרו ב"מי צריך את זה", זה לא חייב להיות בתור מספר בזק. מישהו לא מבזק (כי מבזק לבזק זה ממש זול) יכול להתקשר אליך לספיקו כי זה מחיר טוב לדעתי.

ובקשר לשאלה שלך -- עולה לי אותו מחיר זמן אויר לכל החברות, ו-SMS גם מחיר אחיד לכל החברות. זה מסלול חיילים שכזה, אני חושב.

פורסם

אני בטוח שהיה על זה דיון ענק לפני איזה שבועיים אין לי מושג לאן הוא נעלם מישהו מהמנהלים מחק אותו?

אם מישהו רוצה גם אני מחלק הזמנות אפשר לפנות אלי לפרטי לקבלת הזמנות.

ולמי שלא הבין למה אני ופותח הדיון מחלקים הזמנות אז זה כי על כל הזמנה אני מקבל עוד דקה של דיבור חינם(לי חינם)

פורסם
  • מחבר

על כל הזמנה אני מקבל עוד דקה של דיבור חינם(לי חינם)

בגלל זה כתבתי "פירמידה" בהתחלה ;)

ובקשר למאמר הישן באסה שלא מוצאים אותו. היה יכול להיות מעניין לקשר.

וגם אני אשמח לחלק הזמנות ;) חחחח תבחרו במי שבא לכם

pk

עדכון: מצאתי את המאמר ההוא :) שמתי תגובה עם קישור לאשכול הזה.

הנה האשכול ההוא: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=233688.0

פורסם

לדעתי זה זול כשמדובר במשהו מחוץ למסלול ספציפי. לפחות לי זה זול ואני לא רואה שזה יקר יותר מכל שיחה אחרת.

אני אאמין שלך זה יוצא יותר משתלם (זול+נוח!) להתקשר מהסלולרי אל ספיקו (של עצמך אפילו - למשפחה בבית) מאשר מאותו סלולרי אל בזק כאשר אראה את חשבון הסלולרי שלך בו אתה אכן מתקשר רבות למספר של ספיקו. עד אז - מבחינתי כל מה שאתה ו-Nimiking מספרים לנו הוא בגדר סיפורי מעשיות של אנשי מכירות. אל תנסה רק לספר לי שאיכות הצליל בספיקו היא טובה כמו בשיחה מסלולרי אל בזק... או שזה יותר נוח לצד שמקבל את השיחה להיות מול המחשב מאשר עם טלפון אלחוטי רגיל מחובר לקו בזק...

נ.ב. בקשר לעניין שהבנאדם חייב להיות בבית, זה לא תמיד העניין. וגם ראיתי באתר שמתוכנן בעתיד לשלב את זה בפלאפונים ולא רק במחשבים. זה יהיה מעניין :)

הבנאדם לא חייב להיות בבית, אבל הוא כמעט תמיד יהיה ליד קו נייח כי הוא פיזית ליד מחשב עליו מותקנת ספיקו. ובאשר לעתיד - כאשר ספיקו תשולב בפלאפונים נראה כבר מה יהיו ההשלכות. אל תהיה תמים - לי היה אינטרנט סלולרי הכי מתקדם שיש, בלאפטופ, $80 לחודש...בחברת הסלולר הכי טובה בארה"ב, Verizon, בעלת התשתית הכי מתקדמת פה, ולא ממש נהנית לעשות שיחת VoIP שם עם סקייפ (למרות שהיה אפשרי) או אפילו תוכנות אחרות שמנצלות פחות רוחב פס (קיטועים, דיליי, מריחות, נפילות). לא הייתי בונה על זה ששיחות VoIP יהיו שוות משהו תחת תשתית סלולרית ב-5 שנים הקרובות. אגב עשיתי שיחות VoIP גם מלב ים בתשתית לוויינית כדי לחסוך $6 לדקה וגם שם החווייה לא היתה מסעירה - דיליי של איזה שלוש שניות ומריחות. וגם כשמבחינת איכות שיחות VoIP סלולריות יהיו שוות משהו, לא בטוח שהן ישתלמו כלכלית כי עד אז מחירי השיחות הסלולריות הרגילות ירדו לקרקע. לדוגמא: אני משלם $54 לחודש (אחרי כל המסים והפיצ'רים) על טלפון סלולרי ללא שום הגבלת שיחות מקומיות או long distance בכל ארה"ב (לא לחו"ל). זה פשוט יותר נוח. אין לי קו נייח בכלל, רק MetroPCS. זה לא קיים עדיין בכל ארה"ב (תשלום חודשי מתחת ל-$100 לשיחות סלולריות ללא הגבלה). אולי בארץ זה יתחיל באיזה איזור שבו האנטנות לא בשימוש רב - כלומר כל תושבי עיירה נידחת X יוכלו לדבר חופשי בסלולרי ביניהם (כששני הצדדים באותו איזור גאוגרפי) בתשלום חודשי כלשהו. אולי זה כבר קיים..לא יודע.

פורסם
  • מחבר

וחוץ מזה, אתה כבר מדבר על דיון בסגנון "בשביל מה צריך שירותי שיחות ממחשב לטלפון רגיל", ואת זה מציעות הרבה תוכנות (ביניהן סקייפ) בעד תשלום. בינתיים אתה מתקיף את ספיקו כאילו היא הנציגה של כל השירותים לשיחות ממחשב לטלפון קווי\סלולרי. אני לא אומר שאתה טועה, כי אתה לא: שיחה ממחשב היא פחות נוחה (לדעתי) מסלולרי למשל. וכבר הבנו שזה לא לעשוק את חברים שלך כי ראיתי שזה עולה כמו שהיו מתקשרים אלי לסלולרי האישי שלי. אני חושב שזה בעיקר לאנשים שלא רוצים לשלם תשלום חודשי על סלולארי אם הם לא מדברים הרבה בכל מקרה. הם לא רוצים מכשיר, הם רק רוצים שירות. יש להם מספר, אפשר להשיג אותם כשהם רוצים שישיגו אותם וזה לא מציק, יש להם אפשרות ל"דוא"ל קולי" (אם אתה לא זמין אתה הם יכולים להשאיר הודעה קולית וזה מגיע לתיבת הדוא"ל שלך) ויש להם שיחות חינם אם מתקשרים אליהם. אני חושב שזה אידיאלי לאנשים שאין להם קו בזק במקום שהם גרים/שוכנים בו והם בעיקר צריכים שיחות נכנסות ופחות יוצאות. זה אפשרי לדירה זמנית או חדשה שלשלם על פלאפון או בזק לא הדבר הכי חשוב באותו רגע.

אני לא יכול לדבר על זה בלי לחפור לתוך "למה צריך שיחות ממחשב לטלפון רגיל", אז אכתוב רק מעט:

אתה יכול לדבר על סלולארי מאותה בחינה: כשאתה בבית בשביל מה צריך פלאפון? לא צריך. אבל אנשים עדיין מקבלים שיחות לפלאפון כשהם בבית ולפעמים מתקשרים מהבית מפלאפון (די טיפשי) כשיש להם בזק שני מטר לידם. אז למה צריך פלאפון? אם אתה ברחוב למשל וצריך לבצע שיחה = טלפון נייד. שוב, אנחנו מתחילים לדבר פה על כל שירות שמציע שיחות ממחשב לטלפון, לא על ספיקו ספציפית.

ולסיכום --- זה לא טלפון אידיאלי מאותן סיבות שסקייפ לא אידיאלי. זה טלפון אינטרנטי. להתווכח על למה צריך שירות כזה לא קשור לספיקו, אז לא צריך להתקיף את ספיקו אלא כל שירות שהוא שמציע כזה דבר.

פורסם

אין הבדל ממשי בין ספיקו לסקייפ אם מדברים על שיחות בתוך הרשת. וכשמדברים על שיחות אל מספרים חיצוניים המצב בסקייפ הוא המצב ההגון מבחינתי - משתמש סקייפ משלם על השיחה, ולא גורם לחברו לסבסד אותו כמו בספיקו. כמובן שלהתקשר לספיקו עולה כמו להתקשר לסלולרי האישי שלך, אבל למה שמישהו ירצה להתקשר לסלולרי האישי שלך כשאתה בבית? מה אחוז האנשים בלי קו נייח בבית? מזערי...כי ההבדל במחירים בארץ לשיחות יוצאות בין סלולרי לנייח הוא פשוט אדיר.

בכל אופן גם שיטת הפירמידה מציקה ומעיקה וגורמת לאנשים רבים כמוך להתחיל להציף את האינטרנט ב-sleazy sales pitches, וגורמת לאנשים כמוני לסלוד מכזה מוצר גם אם הוא הכי טוב שבעולם. מוצר שצריך כזו שיטת שיווק נאלחת, זה אומר הרבה על רמת האתיקה שלו. רעיון ההזמנות ב-gmail ו-messenger לדוגמא הוא הרבה יותר מושך, כי אתה מזמין מישהו למוצר חינמי שאתה אוהב באמת ורוצה לשתף עם חברך. אתה לא מקבל שום דבר בעבור זה, חוץ מאשר את השמחה שבלראות את חברך נהנה מאימייל נטול ספאם או תוכנת מסרים מיידית מתקדמת..

פורסם
  • מחבר

למה אתה כל הזמן אומר שהמשתמש גורם לחברים שלו לממן את השירות? כבר הבהרנו שזה עולה אותו דבר אז אני לא מבין למה אתה מתעקש. אתה ממשיך לדבר על החסרונות של כל שירות טלפון אינטרנטי ומחזיר את הדיון אל הנושא הזה כל הזמן.

ובקשר ל"סוכני מכירות" של שירותים כאלו ואחרים באינטרנט בסגנון פירמידה, אני נעלב שאתה קורא לי כך. תחפש כמה שתרצה בפורומים אחרים אני בספק אם תראה מישהו שיושב ומסביר ומברר כל כך הרבה. אני לא באתי עם פוסט מסכן של "אינטרנט בחינם! כנסו זה שוווווהההההההה!" ועם חמש שורות ורק מחלק הזמנות. אני בררתי ושלחתי אימיילים ועשיתי מלא כדי להביא לאנשים פה את מה שבאמת קורה. זה שאתה אומר שאני רוצה לנצל את הגולשים התמימים בכלל מרגיז אותי. למה לי לעשות את זה?

אני סה"כ באתי להציע שירות באמת שאני לא מוצא בו פגם ועל אחת כמה וכמה עם כל ההוכחות שהבאתי כאן כבר. מי אמר שאני לא רוצה לשתף את המוצר הזה עם חברים כדי שיהנו? העובדה שמקבלים משהו בתמורה זה כי ככה הם בחרו להפיץ את זה. מה לעשות, אבל זו הדרך שאנשים באמת יעשו את המקסימום כדי לפרסם את השירות. מאיפה לך שהם לא ניסו כבר לעשות את ההזמנות בלי תמורה וראו שההתקדמות חלשה יחסית?

כל ההזמנות של gmail וmessenger שאמרת לא היו מתקדמות בכלל אם החברות גוגל ומיקרוסופט לא היו ידועות (נניח). אם זה היה סתם עוד משהו שלא היה מוכר לאף אחד, חדש ברשת האינטרנט, זה היה מתפשט הרבה יותר לאט. אם גוגל נניח היו יוצאים בהכרזה שהם משיקים שירות כזה, כולם היו רצים והיה באז אדיר סביב זה. מה לעשות שלחברות קטנות קשה להכניס את עצמן לכל העניין הזה?

ובנוגע לגרימת סלידה ממוצר כזה או אחר, לדעתי אתה זה שמשמיץ את מה שהולך פה. אתה זה שבא ראש בראש לשירותים של שיחות אינטרנט בכלל ומפנה את זה בתור תקיפה של שירות בודד. אני סה"כ הצעתי משהו שקיים לאנשים שיכולים לרצות להיות חלק ממנו. אם כבר, אתה זה שמשכנע אנשים לא לגעת בדברים כאלה בכלל, אני אומר להיות עם ראש פתוח לרעיונות חדשים.

ובקשר לשיחות פלאפון לפלאפון כשמישהו זמין בבית שלו: למרות שזה לא הדיון, אני מתפלא. אני חושב שבשנה האחרונה אנשים החלו להתקשר יותר ויותר ישר לפלאפון של מי שהם מחפשים כי כך יש יותר סיכויים שהוא יענה. כשאתה בבית, הפלאפון זמין, וכשאתה מחוץ לבית גם כן זמין. למה להתקשר לבית רק כדי לגלות שהוא יצא? מתקשרים ישר לפלאפון, ואחרי זה מתקשרים לבית. מה לעשות שאנשים חושבים ככה, אבל ככה זה הולך. אני לא חושב שכשמישהו נשאל "איפה אפשר להשיג אותך" הוא יגיד "בבית" אם הוא ממש רוצה שישיגו אותו. וההיפך: לי קרה כמה וכמה פעמים כשמגיעים לקהילה חדשה (נניח צבא או בי"ס) וכולם שומרים את הטלפונים של כולם, קודם כל שואלים מה הפלאפון. רק אח"כ את הבית. כי הטכנולוגיה מתקדמת, ומה לעשות מלא אנשים מתחברים לאייסיקיו וכו' כשהם בבית, אז אם הם זמינים שם אז אין טעם להתקשר. אם הם לא זמינים שם, מתקשרים לפלאפון כי קרוב לוודאי שהם לא בבית - אחרת היו מתחברים. ואם הפלאפון לא זמין - אז אין ברירה אלא להתקשר הביתה.

בכל מקרה, אני סיימתי עם ההתנגשויות. אני לא מגיב יותר להאשמות שלך.

פורסם

אין לך מה להיעלב כי זה שום דבר אישי - אני לא סומך על אף אחד שמנסה למכור לי משהו. :P ואתה בפירוש מנסה למכור משהו (אתה מקבל תמורה ממשית). אתה עונה יפה לשאלות ובאמת משקיע מזמנך ומרצך בנושא ואין אלא להעריך אותך על כך. אני גם מסכים איתך שלתפוס בנאדם בסלולרי תמיד יותר קל, רק שספיקו זה לא סלולרי כך שזה לא רלבנטי לעניין - ספיקו זה קו נייח בעלות של קו נייד, ופה הבעיה הבסיסית שלי איתו.

אם אותו מישהו מהדוגמא שלך יבקש אותך למספר הסלולרי שלך לא תתן לו את ספיקו שאי אפשר לתפוס אותך שם רוב הזמן, אלא את הסלולרי האמיתי. ואם הוא יבקש את המספר בבית ותתן לו במקום את הקו של בזק את המספר של ספיקו אז בזאת הוכחת את הנקודה הבסיסית שלי - אתה לא דואג למי שיתקשר אליך אלא דואג לעצמך על חשבונו, ומבחינתי בזלזול רב.

אני באמת ובתמים לא רואה סיבה לרוב האנשים אפילו לרצות להשתמש בדבר כזה, מעבר לכמה שבועות של תחושת החדשנות. אבל כמו שציינת בעצמך, אין כבר מה לחדש בדיון הזה. מי שיתלהב אחרי שיקרא את מחלף הדברים ביננו מבחינתי שיהיה לו לבריאות. מה שבטוח שאם מישהו יתן לי מתישהו בעתיד מספר של ספיקו להתקשר אליו אני מיד משנה את המדיניות הרגילה שלי ואומר לו שהוא יתקשר אליי על חשבונו. :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים