עבור לתוכן

מאיפה מתחילים?

Featured Replies

פורסם

מספר החלקים בדראמלים הזולים כל כך לא משנה שום דבר שזה פשוט לא רלוונטי להסתכל עליו...

הדיסקיות נשברות כמו כלום, ראשי שיוף יש לכולם (גם בערכות של 20 חלקים :P), ערכת שיוף (ראש+ משחה) נורמאליים תמצא רק בדראמל המקורי, וראשי החריטה גם לא הכי איכותיים שיש וכבר עדיף לקנות ערכה נפרדת...

לגבי דראמלים:

חברה עם ניסיון עם וולף טוענים שהוא מתחמם מהר ולא הכי נוח לעבודות ממושכות

מהניסיון שלי עם סקיל אני יכול להגיד שהוא לא מתחמם בצורה נוראית ועובד יחסית טוב

מהניסיון עם דראמל מקורי- מתחמם בערך כמו הסקיל, אבל יל שלו יותר כוח ולכן העבודה גם קלה יותר... אבל הוא יקר...

יונדאי ממה שהבנתי הרבה של הסקיל בערך רק שהוא קצת יותר חלש... אבל זה מ"שמועות" (לא יצא לי לקרוא עליו יותר מכמה ביקורות בודדות...)

• תגובות 69
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני את כל הפרויקט עשיתי עם 6 דיסקיות של וולף.

עבודה רציפה של מעל שעה והוא לא התחמם בכלל.

פורסם

היו אנשים שריסקו את כל הדיסקיות של הוולף בחצי מהזמן הזה :nixweiss:

ולי אין ניסיון עם וולף- ההתחממות זה מניסיון של אנשים אחרים שעבדו איתו... אולי ההתחממות נוצרת מבלאי מסויים אחרי כמה חודשי עבודה... :P

פורסם

יכול להיות.

אותי הוא שימש יפה מאוד..

השתמשתי בדיסקיות חיתוך, ובראשי שיוף.

בראשי חריטה עדיין לא השתמשתי אבל אני משער שמתישהו אני אבדוק כמה הן איכותיות...

פורסם
  • מחבר

אז מה קונים?

מקורי או חיקוי?

שוב - אני רק התחלתי, אז אני לא מקצוען מצד אחד להשתמש בכלים זולים, ומצד שני לא רוצה להוציא אלפי שקלים עכשיו..

ראיתי משהו בגלרייה שנדלקתי עליו - במארז שמו אינדיקציה של טמפרטורות של 4 דברים שונים.. ממש אהבתי, הייתי רוצה להגיע לרמה שאני אעשה כזה דבר.

בהתחלה אני רוצה להוסיף קצת אור למארז, אולי לשנות חיבורים לחיבורים זוהרים.. לסדר קצת את החיבורים בלוח כי הם נורא מבולגנים, ולהוסיף מאוורר.

שינויים במארז עצמו:

אולי לחרוט את השם שלי על החלק השקוף, חשבתי אפילו אולי בסוף לחתוך איזה פס לאוורור המארז מבחוץ, הוא נורא חם (מגיע ל40 מעלות בלוח אם ול-60 מעלות בCPU בלי מאמץ), ואהבתי את הרעיון של הUV אולי..

מה כדאי לי ליישם?

איזה כלים צריך, חוץ מהדראמל?

ושוב - באיזה דראמל להשתמש? (איזה לקנות?)

פורסם

דראמל: אם אתה מתכנן על הרבה מודינג אז רצוי את המקורי, אם זה משהו חד פעמי, ואתה לא מקצועין- אני ממליץ על סקיל או וולף.

הזה של הטמפ': אני מניח זה פאן באס. חפש על זה מדריכים ות'ראדים של אנשים שבנו... באמת לא חסר.

ומהשאלה של "מה צריך" אני מבין שלא קראת עדיין את המדריך שלי ::)

10 דקות קריאה שיפתרו לך ה-מ-ו-ן בעיות... סמוך עלי...

פורסם
  • מחבר

דראמל: אם אתה מתכנן על הרבה מודינג אז רצוי את המקורי, אם זה משהו חד פעמי, ואתה לא מקצועין- אני ממליץ על סקיל או וולף.

הזה של הטמפ': אני מניח זה פאן באס. חפש על זה מדריכים ות'ראדים של אנשים שבנו... באמת לא חסר.

ומהשאלה של "מה צריך" אני מבין שלא קראת עדיין את המדריך שלי ::)

10 דקות קריאה שיפתרו לך ה-מ-ו-ן בעיות... סמוך עלי...

פאן באס, הגיוני.

טוב, באיזה שלב אני צריך לקנות את הדראמל? כי כרגע אני לא מתכוון לגעת במארז עצמו, רק בסוף. כרגע רק קצת תאורה, והייתי שמח הרבה אלקטרוניקה..

ומהשאלות של מה צריך תוכל להבין שנתת לי קישור למדריך של TopGun.. את זה אני צריך לקרוא?

כרגע אני קורא..

פורסם

אני לא רואה שום סיבה למה אתה צריך להשקיע בדרמל מקורי.

קנה את ה Wolf!

פורסם
  • מחבר

איפה אני יכול לקנות אותו?

הבנתי שאפשר למצוא WOLF גם ב150 שקל..

איפה ומתי?

פורסם

פאן באס, הגיוני.

טוב, באיזה שלב אני צריך לקנות את הדראמל? כי כרגע אני לא מתכוון לגעת במארז עצמו, רק בסוף. כרגע רק קצת תאורה, והייתי שמח הרבה אלקטרוניקה..

ומהשאלות של מה צריך תוכל להבין שנתת לי קישור למדריך של TopGun.. את זה אני צריך לקרוא?

כרגע אני קורא..

שאלת מה צריך למודינג- במדריך שלי (טופגאן רק ציטט אותו ושם בסטיקי לבקשתי... הוא אחראי הפורום...) כתוב בדיוק מה צריך למודינג.

איפה אני יכול לקנות אותו?

הבנתי שאפשר למצוא WOLF גם ב150 שקל..

איפה ומתי?

אפשר לקנות אותו (נראה לי שגם במדריך רשום ::)) בהום סנטר, ACE ושאר חנויות כלי עבודה ו"עשה זאת בעצמך"...

ברשתות הגדולות (הום סנטר ואייס) יש כל הזמן מבצעים. אם אתה לא יכול לגשת לסניף, תתקשר אל הסניף הקרוב לבייתך ותשאל אותם אם יש להם את המבצע...

עוד דבר שרשום במדריך זה השימוש של הדראמל- חריטה וחיתוך. אם אתה לא מתכוון לעשות את אלה, אלא רק לבנות אלמנט תאורה- אתה לא צריך דראמל. גם לריטות פשוטות לא חייב דראמל- אפשר להשתמש במלחם.

פורסם

צודק.

אני חיכיתי למבצע ותפסתי את הדרמל של וולף ב 129 ש"ח.

פורסם

מה יש לך מהוולף :P

סקיל ויונדאי באמת לא רחוקים ממנו (או שהוא לא רחוק מהם ::)). זה לא כזה משנה מה הוא יתפוס, העיקר שיהייה לו נוח לעבוד עם המכשיר...

וקודם שידע מה הוא רוצה לעשות לפני שהוא מוציא את הארנק

פורסם

חחח לפי מה ששמעתי לא ממש כדאי לקנות את היונדאי.

אבל הוולף והסקיל דיי קרובים ברמה.

פורסם
  • מחבר

אוקיי.. אני אחכה עם הדראמל עד שיהיה איזה מבצע.

בנתיים תאורה במארז:

-מאיפה קונים כבלים עגולים (או זוהרים, מה שיהיה), ומה המחיר?

-אני יכול להכין לדים זוהרים בעצמי ולחבר למארז?

פורסם

נמנמ כל חנות מחשבים מוכרת את ה"דברים העגולים האלה" (לפחות הגדולות יותר) תבדוק אבל גם מחיר לפעמים בין חנות לחנות יש הפרשים די משמעותיים במחיר.

להכין לדים? תאורטית אתה יכול , פראקטית אתה לא (בספק שיש לך את הכסף בשביל ציוד נורמאלי וגם החומרים לא ממש זולים, פשוט אתה מקבל בכל לד כמות קטנה)

מה הבעיה לקנות סופר לד? הם ממש ממש לא יקרים... ונישרפים פעם בכמה עשרות שנים ....

ד"א תשקול גם לקנות ג'קסוו, לדעתי זה אחלה של דבר, חובה בכל בית :)

נמנמ קראתי עכשיו את העמוד הקודם מה שאמרתה לגבי החום , איך שהבנתי התקוונתה למד חום דיגיטאלי? בכללי מוכרים אותם והם די יקרים... אם יש לך ניסיון נורמאלי באלקטרוניקה, יותר קל להכין לבד (אתה יכול לעשות סתם מד חום רגיל, \ על בסיס מיקרו בקר \ חיבור ליציאה הסיריאלית או המקבילית )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים