עבור לתוכן

חורים לרדיאטור - דרמל, גי'קסו או Holesaw?

Featured Replies

פורסם

שלום וערב טוב:)

אני נורא רוצה קירור מים, ואני עכשיו יותר בשלב של הבדיקות והתכנונים.. אני רוצה כבר להזמין חלקים תוך חודש חודשיים

הקטע שאני רוצה לשים רדיאטור כפול בגג - וכמובן בשביל זה צריך לחתוך קצת.

קודם כל אני רוצה לציין שהמארז שלי מאלומיניום, ולא מפלדה/פח.

מה יהיה בשבילי הכי טוב? אני לא איזה מודר שכל הזמן חותך ומשפצר ומשייף ועושה דברים.. סה"כ אני רוצה לחתוך מקום לרדיאטור שיהיה בערך בגודל הזה -

http://www.performance-pcs.com/catalog/index.php?main_page=product_info&cPath=290&products_id=3697

ואני בספק אם אשתמש בכלי עוד פעם.. לכן אני לא צריך את הדבר הכי טוב שקיים - אבל אני גם לא רוצה לקנות משהו זבל..

Jigsaw - ראיתי שהמחירים זולים יחסית (אפשר אפילו להשיג ב-200 שקל משהו שיספיק), ושמעתי שהוא מבצע עבודה דיי טובה. (צריך קודם כל לעשות חור עם מקדחה או משהו כדי להכניס את הלהב שלו נכון?) וזאת נראית אופציה טובה

דרמל - לדוגמה Dremel Multipro 300, כמה הוא אמור לעלות? אמרו לי שהוא יקר אבל אני לא יודע בדיוק כמה הוא עולה

הוא כלי קטן ונוח שיכול לשמש לדברים אחרים גם (סתם דוגמה אחרי שאני אחתוך את החור אני אוכל לשייף אותו שיהיה יותר יפה ;))

חלק אומרים שהוא דיי חלש ואיטי אבל יש לי מארז אלומיניום ולא נראה לי שהחולשה שלו תהווה בעיה..

Holesaw - לא ראיתי את זה בארץ אבל בחו"ל ראיתי שזה בעצם ראש להרכבה על מקדחה והוא מאוד זול (אפילו פחות מ-70 ש"ח) ועושה עבודה מעולה... הקטע שלא מצאתי עליו הרבה מידע ובארץ לא ראיתי אותו בכלל..

זהו זה, כל מידע נוסף יתקבל בברכה,

מה הכי כדאי, ואם יש חיות חדשות שאני לא מכיר, המלצות יתקבלו בברכה :)

אגב חשוב לי להגיד שאני רוצה כלי חיתוך שיהיה עדין, ולא גס שמתאים לתעשייה P: ז"א מצידי שייקח אפילו שעתיים לחתוך את החור, אבל זה צריך לצאת בצורה מושלמת, חלקה ועדינה (אחרי הכל אני לא רוצה להרוס את המראה החלק והאלגנטי של ה-LL שלי :x)

תודה מראש והמשך ערב פנאן

פורסם
  • מחבר

קודם כל, גי'קסו הוא מכשיר מאוד גס ועצבני יחסית, עושה הרבה רעש ודי קשה לעבדו איתו על פחים או אלומיניום ללא ניסיון קצת, (כי בהתחלה זה יכול לברוח לך וכל זה או לצאת עקום) תלוי אם יש לו יישור לגי'סקו ואיזה...

דרמל הכי טוב קח אותו וזהו.

ג'יקסו באמת שמתי לב שהוא גס - אנחנו משתמשים בו בשביל לחתוך עץ בבית ספר (כן, יש לנו שיעור כזה בבית ספר :lol:) ושמתי לב שהוא גס אבל חשבתי שזה בגלל הדגם מלפני 30 שנה הזה שיש לנו בבית ספר ;)

אז ג'יקסו נפסל.

אתה יודע במקרה כמה הדרמל מולטיפרו עולה? באמת נראה הכלי הכי עדין.

ואיך הכלים האלה של חברות אחרות ? למשל ראיתי מכשיר על אותו עיקרון של SKIL ב-179 ש"ח..

אני יודע שדרמל מולטיפרו הכי טוב ואמין אבל אם ההבדל במחיר יהיה גדול וההבדל ב"ביצועים" לא יהיה מאוד גדול אז אולי שווה לקחת אופציות של חברות אחרות

פורסם

Holesaw = מקדח כוס? אם כן, אין בעייה להשיג כאלה.

פורסם
  • מחבר

Holesaw = מקדח כוס? אם כן, אין בעייה להשיג כאלה.

בדיוק...

היה לך ניסיון עם מקדח כזה?

פורסם

רק עם עץ, לא עם מתכות.

עם מתכות אני עובד בד"כ עם מכשיר דומה לדרמל. זה מנוע גדול שתלוי על התקרה, ממנו יוצאת זרועה דקה וגמישה ובקצה יש כמו עט שעליו שמים את הראשים (בדומה לזרוע גמישה לדרמל). תדמיין את המכשיר של הרופאי שיניים, רק למתכות. צורפים משתמשים בזה בעיקר...

פורסם

לך קנה את הדרמל של Wolf בהום סנטר.

כל פעם הם עושים עליו מבצעים, אני למשל קניתי אותו במבצע עם 128 חלקים, ב 129 ש"ח.

הוא עושה את העבודה, רק הדיסקיות לא משהו, אבל אם תקנה אותו תוכל לקנות לו גם דיסקיות מחוזקות.

פורסם

ניסית לברר במקומות שעובדים עם אלומיניום (טריסים וכו') או מתכות באופן כללי אם יש מישהו שמוכן לעשות חור כזה?

אני מציע לך לעשות סיבוב באזור התעשייה הקרוב לביתך ורק אחרי שתברר בכמה מקומות לקנות כלים שלא תשתמש בהם...

בכול אופן, אם זה חור לא גדול במיוחד אז אפילו הדיסקיות המקוריות של הוולף אמורות להספיק לך...

פורסם
  • מחבר

ניסית לברר במקומות שעובדים עם אלומיניום (טריסים וכו') או מתכות באופן כללי אם יש מישהו שמוכן לעשות חור כזה?

אני מציע לך לעשות סיבוב באזור התעשייה הקרוב לביתך ורק אחרי שתברר בכמה מקומות לקנות כלים שלא תשתמש בהם...

בכול אופן, אם זה חור לא גדול במיוחד אז אפילו הדיסקיות המקוריות של הוולף אמורות להספיק לך...

במפעלים וכאלה אני לא בטוח בזה כל כך, הכלים שם יותר תעשייתיים ואני רוצה עבודה עדינה, נקייה ובטוחה..

בכל מקרה אבא-של חבר-של אח שלי הוא קבלן לכל מיני עבודות בניין ואלקטרוניקה.. ויש לו הרבה כלים אני אקפוץ אליו ונראה מה יש לו, אולי אני אעשה אצלו את החורים,

אם יש לו כלים מתאימים.

לך קנה את הדרמל של Wolf בהום סנטר.

כל פעם הם עושים עליו מבצעים, אני למשל קניתי אותו במבצע עם 128 חלקים, ב 129 ש"ח.

הוא עושה את העבודה, רק הדיסקיות לא משהו, אבל אם תקנה אותו תוכל לקנות לו גם דיסקיות מחוזקות.

כל פעם אה..:) הוא עולה שם עכשיו 250 ש"ח..

דרמל המקורי בדקתי עולה 600 ש"ח ואין מצב שאני אקנה אותו, בטח לא במחיר הזה. :lol:

בכל מקרה נשאר ללכת לשזר לבדוק אם יש להם מקדחי כוס 11-12 ס"מ.

ואם אני אקנה איזה כלי זה יהיה של סקיל, שעולה 179 ש"ח באינטרנט כולל ציר גמיש וכמות יפה של חלקים, ושמעתי שהוא יותר טוב גם מה-Wolf וגם מהיונדאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים