עבור לתוכן

עם איזו תוכנה אני יכול לסרוק ב19200 DPI?

Featured Replies

פורסם

יש לי BROTHER וכתוב שם שכדי לסרוק ב DPI גבוה שכזה צריך להשתמש ב תוכנת Brother scanner utility. שאני לא מוצא בשום מקום.

פורסם

קודם כל לא ממש הגיוני לסרוק ב 19200 DPI. דף A4 פשוט יתפוס לך הרד דיסק שלם וענק ברז' הזאת.

פרט לזה שאין בכלל סורק שתומך בה......

בקיצר מסמכים סורקים ב 150-300 DPI, תמונות ב 600 בדר"כ... אפשר גם ב 1200.

בקשר לתוכנה- אין כזה דבר. הסורק עובד עם דרייבר והדרייבר הזה פועל גם שאתה עושה accuire ב פוטושופ.

בקיצר פשוט תחפש טוב באתר של brother.

פורסם
  • מחבר

קודם כל לא ממש הגיוני לסרוק ב 19200 DPI. דף A4 פשוט יתפוס לך הרד דיסק שלם וענק ברז' הזאת.

פרט לזה שאין בכלל סורק שתומך בה......

בקיצר מסמכים סורקים ב 150-300 DPI, תמונות ב 600 בדר"כ... אפשר גם ב 1200.

בקשר לתוכנה- אין כזה דבר. הסורק עובד עם דרייבר והדרייבר הזה פועל גם שאתה עושה accuire ב פוטושופ.

בקיצר פשוט תחפש טוב באתר של brother.

לא. פשוט לא! אתה טועה. יש אפשרות לסרוק ברזולוציה כזו ע"י אינטרפולציה. וכתוב בספר ובאינטרנט(לאחר חיפוש רב) שאפשר לעשות את זה בהרבה סורקים ע"י אינטרפולציה. בספר של המדפסת המשולבת שלי, כתוב שניתן לעשות זאת ע"י תכנה מסויימת.

מצאתי איפה להגדיר זאת אבל לא מצאתי היכן אני סורק כך.

ראה תמונה.

עריכה: הצלחתי לסרוק 19200. לוקח הרבה מאוד זמן. ויתרתי על זה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

קודם כל האינטרפולציה הזאת היא בדיוק כמו שתקח את התמונה ותעלה לה את הרז' בפוטושופ.

לרכיב האופטי שסורק אין כזו רז'.

שנית- כמו שאמרתי, הרז הזו היא גבוהה מדי.

באינץ' אחד יהיה 19200^2 פיקסלים. כלומר ב 24 ביט אינץ אחד יתפוס כג'יגה.

כלומר דף A4 יהיה בערך 88GB.

פורסם
  • מחבר

אוקי, נלך עם התאוריה שלך..

למה צריך DPI גבוהה שכזה מלכתחילה?

דרך אגב, החישוב שלך נכון לתמונה לא דחוסה. לתמונה דחוסה, היא תתפוש מש פחות. לפחות במאית.

פורסם

דרך אגב, החישוב שלך נכון לתמונה לא דחוסה. לתמונה דחוסה, היא תתפוש מש פחות. לפחות במאית.

תגיד מה המטרה שלך בכלל?

דרך אגב, סורק מקצועי תופי מגיע למקסימום רזולוציה של 5000-11000 DPI אופטית!

פורסם

אין אין אין אין אין אין אין שום סיבה לסרוק שום דבר בכזו רזולוציה, בין היתר משום שאפילו הרזולוציה של העין שלך לא מתקרבת לזה...

הסורק שלך לא יכול לסרוק יותר מ4800dpi וזה בהנחה שהוא סורק ממש יקר ואיכותי וגם 4800dpi זה הרבה הרבה יותר מדי...

למעשה, כמו שאמרו לך פה מקודם, אם אין לך צורך בסריקה של נגטיבים או מיקרופילמים לצורך הגדלה היסטרית אז 300dpi זה סבבי באבי.

פורסם
  • מחבר

טוב. תודה.

דרך אגב, אין לי סורק מיקצועי. יש לי מובנה משולה עם מדפסת.

Up to 600 × 2400 dpi (optical).

:xyxthumbs:

פורסם

אוקי.

א) זו לא תיאוריה, זו עובדה.

ב) דחוסה באיזה פורמט? אם תכווץ אותה ב JPEG באיכות ממש נמוכה אז אולי, אולי, אולי היא תהיה מאית מהגודל המקורי. JPEG בדר"כ מכווץ תמונות רציניות בבערך 1/10. זה תלוי במבנה התמונה. אם כיווצת את התמונה בכזו רמה האיכות שלה גם ככה ירדה, אז מה עשית בדיוק בלסרוק אותה בכזו רז'?

אם תכווץ את התמונה בכיוון לא הרסני (LZW/RLE) נפחה לא ירד ביותר מ 50%. (אלא אם כן זה מסמך טקסט שבו רוב התמונה לבנה, אז הכיווץ יהיה מאוד מאוד יעיל)

בכל מקרה ברגע שתעבד את התמונה בפוטושופ, לדוגמה, התוכנה בעצם תפרוס את הכיווץ ולבצע את החישובים על כל פיקסל בנפרד. ככה שזה יהיה כבד, למרות הנפח הקטן יותר ב HD.

אני לא מכיר סורקים שמגיעים לרז' של 11000 DPI. בכל מקרה אני לא מכיר צורך לסריקה בכזו איכות.

גם ככה בדר"כ העצם הנסרק בפני עצמו (תמונה/מסמך טקסט) לא יהיה באיכות שמצריכה כזו רז'.

1200 DPI זו רז' גבוהה, אפילו יותר מדי גבוהה. היא תספיק לסריקה איכותית של תמונות.

פורסם
  • מחבר

אוקי.

א) זו לא תיאוריה, זו עובדה.

ב) דחוסה באיזה פורמט? אם תכווץ אותה ב JPEG באיכות ממש נמוכה אז אולי, אולי, אולי היא תהיה מאית מהגודל המקורי. JPEG בדר"כ מכווץ תמונות רציניות בבערך 1/10. זה תלוי במבנה התמונה. אם כיווצת את התמונה בכזו רמה האיכות שלה גם ככה ירדה, אז מה עשית בדיוק בלסרוק אותה בכזו רז'?

אם תכווץ את התמונה בכיוון לא הרסני (LZW/RLE) נפחה לא ירד ביותר מ 50%. (אלא אם כן זה מסמך טקסט שבו רוב התמונה לבנה, אז הכיווץ יהיה מאוד מאוד יעיל)

בכל מקרה ברגע שתעבד את התמונה בפוטושופ, לדוגמה, התוכנה בעצם תפרוס את הכיווץ ולבצע את החישובים על כל פיקסל בנפרד. ככה שזה יהיה כבד, למרות הנפח הקטן יותר ב HD.

אני לא מכיר סורקים שמגיעים לרז' של 11000 DPI. בכל מקרה אני לא מכיר צורך לסריקה בכזו איכות.

גם ככה בדר"כ העצם הנסרק בפני עצמו (תמונה/מסמך טקסט) לא יהיה באיכות שמצריכה כזו רז'.

1200 DPI זו רז' גבוהה, אפילו יותר מדי גבוהה. היא תספיק לסריקה איכותית של תמונות.

אוקי תודה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים