עבור לתוכן

מתי יתחילו לשדר HD בארץ?

Featured Replies

• תגובות 79
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מדובר רק בלינק אשר מוצפן על ידי HDCP, אין שום בעיה להעביר סיגנל 1920x1080 על גבי DVI ללא HDCP.

עדיין לא מבין היכן הבעיה במה שאמרתי, שעל ה-Dell 2407 שלי ההבדל בין תוכן HD (מלא/חלקי) לבין תוכן שאינו הוא פשוט תהומי?

פורסם

אני והפה הגדול שלי, הייתי צריך לשתוק :-X שוב אני נגרר לאותו נושא...

מדובר רק בלינק אשר מוצפן על ידי HDCP

ה"רק" הזה יכול לעלות ביוקר למי שמתכנן לרכוש המסך ולעשות בו שימוש עתידי לצפייה בתוכני FHD .

לצורך הגנה על התכנים לשמו נועד מיודענו מר HDCP רב המכשירים (כגון נגני HD-DVD ו- BluRay ) לא יזהו כי המסך תומך 1080P

פורסם

אבל בכלל לא מדובר בזה.

הדיון היה על היתרונות של HD, ומתי ישודר בארץ. ואז טען מישהו ש-HD זה חרטא ולא שווה להשקיע בזה אלפי שקלים. ואז טען מישהו אחר שעל מסך 100" רואים היטב את השיפור של 720p אפילו. ואני אמרתי שלא צריך ללכת רחוק, כי אפילו על מסך בעל רזולוצית HD כמו הדל 2407 שלי, רואים בקלות את ההבדל התהומי בין איכות שהיא לא HD לבין איכות HD.

אז למה אתה מתנפל עלי עם מגבלה טכנית של המסך כאשר הוא יחובר למקור HDCP?

פורסם

השטן הוא בפרטים הקטנים >:D

צר לי אם חשבת לרגע שהתנפלתי... הדוגמא שבחרת פשוט הציקה לי באופן אישי (לראות את המילים דל וה-HD באותו משפט)

פורסם

ממש לא חייבים נגני HDCP בשביל לצפות בתכני HD כרגע. כל מה שצריך זה מחשב ואינטרנט.

פורסם

^ כרגע זה נכון, אבל בעוד שנתיים (יותר תקווה מאשר השערה):

בעלי דלים ומסכים אחרים שלא תומכים בHDCP (גם בDVI וגם קומפוננט אגב) - יתבאסו כשלא יוכלו להריץ על המסך האהוב שלהם תכנים ממקורות שהם לא המחשב.

פורסם

הדל מסוגל להראות אות 1080P עם HDCP כאשר המכשיר שאליו הוא מחובר לא שואל את הדל "מה הרזולוציה המקסימלית שלך?".

לדוגמא הוכח כי ה PS3 מציג 1080P מצוין על ה 2407. לצערי אני לא יודע כמה נגנים אכן יאפשרו לבטל את הבדיקת ה EDID.

אני לא מאמין ש HDCP תהווה בעיה הזמן הקרוב, כבר עכשיו ורבנו מורידים את התוכן HD שאנו צופים בו ולדעתי זה לא ישתנה.

הנה השוואה בין Sin City ב SDTV לבין HDTV ב 1080i.

SDTV:

sdtvsincityxz9.th.jpg

HDTV:

hdtvsincitynk7.th.jpg

פורסם

^^^

מרשים מאד..

לא האמנתי שההבדל עד כדי כך קיצוני!

כל כך ברור וחד גררר

טוב זה אומר שצריך לעשות שידרוגים :silly:

לפחות בתוכן..

תגידו על מסך CRT, רזולוצית HDTV תעבוד בסדר? או שאני צריך להתחיל לחפש לעצמי מסך חדש ? :nutty:

פורסם

זה עוד תמונה מכווצת ב-JPEG ואתה משווה לסרט מכווץ (מילא נשווה ל-DVD).. אני עוד מעט אנסה לעשות השוואה יותר ברורה לדעתי.

פורסם

הנה השוואה בין Sin City ב SDTV לבין HDTV ב 1080i.

SDTV:

sdtvsincityxz9.th.jpg

HDTV:

hdtvsincitynk7.th.jpg

בראשונה הוא נראה קשוח :hat:

בשניה הוא נראה זקן לא מגולח :badhairday:

פורסם

the_rock_576P_Mpeg2

רזולציה: 720X576 (אני לא בטוח למה התמונה היא 1024x576 אבל ככה ה-VLC שמר אותה).

the_rock_720P_x264

רזולוציה 1280X720

המקור של ה-720 הוא שידור 1080i שהורידו באיכות וכיווצו עם מקודד x264.. נפח הסרט הוא 8GB. כנראה שגם חתכו את התמונה כי בניגוד לדיוידי התמונה בפריים קטנה יותר, למרות שעצרתי בדיוק באותו שלב בסרט.

בכל מקרה ניתן לשים לב להרבה יותר פרטים בתמונה החדה של ה-HD, כמו הזיפים הקטנים על הלחיים שלו, הפרטים בתוך העין שלו, הנקבוביות בעור הפנים.

וכאשר צופים בתמונה כזו במקרן בגודל 100 אינץ' התמונה של הדיוידי ניראת כמו טישטוש לעומת החדות של ה-HD.

פורסם

אני חייב לציין שבגלל החדות והאושר בפרטים התמונה נראת פחות אסטטית.

אם אני לא טועה יש כבר לא מאט מתנגדים לפורמט הזה, כי הוא חושף פגמים גם פיזים של ה"כוכבים" וגם של צילום ועריכה!

פורסם

אני חייב לציין שבגלל החדות והאושר בפרטים התמונה נראת פחות אסטטית.

אם אני לא טועה יש כבר לא מאט מתנגדים לפורמט הזה, כי הוא חושף פגמים גם פיזים של ה"כוכבים" וגם של צילום ועריכה!

זה בדיוק מה שאמר המכוער לחברתו לקויית הראיה טרם רכשה משקפיים

פורסם

את האמת לא היתי מיתנגד לHDTV אבל זה גם מגרעה את התמונה זה ממש מפרט על השחקנים המכוערים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים